Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Heyeti Basmacı ile Görüştü, İkna Çabaları Devam mı Ediyor?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Türkiye

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Türkiye çapında aday belirleme çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Genel Merkez tarafından Denizli’yi gönderilen 5 kişilik heyet bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Heyetin bugün sabah saatlarinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ikna edilemediği iddia edilen Melike Basmacı ile görüşmesi kulislerde,’İkna çabaları devam mı ediyor’ sorusunun dolaşmasına neden oldu.

Türkiye’de 252 adayı açıklayan CHP’de aday belirleme çalışmaları devam ediyor. CHP’de Parti Meclisi (PM) son toplantısında aday belirmede eğilim yoklaması yönteminin kullanılması hakkında MYK’ya yetki vermişti. Bu karara göre eğilim yoklaması yapılması karar verilen il ve ilçeler için oy kullanma işlemi 2 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek. Sandıktan çıkan adaylar PM’de değerlendirilecek.

CHP’de 2019 Yerel Seçimleri için başka bir çalışma ise belediye başkan aday adaları ile mülakat şeklinde ilerliyor. Bu çerçevede görevlendirilen heyetler adaylar, il ve ilçe örgütleri, partinin önde gelen isimleri ile görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu kapsam Denizli’ye gelen 5 kişilik heyet Denizli’de bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Heyette, Heyet Başkanı ve PM üyesi İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Adana Milletevekili Ayhan Barut, Yozgat Milletvekili Ali Keven ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke bulunuyor.

CHP Genel Merkez tarafından görevlendirilen heyet, bugün başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları Arif Balkanay ve Yılmaz İçen olmak üzere birçok isimle görüştü. Bugün akşam Denizli’den ayrılacak olan heyetin Denizli’de gerçekleştirdiği ve gündeme bomba gibi düşen görüşme ise Melike Basmacı ile yapıldı.

İKNA ÇABALARI DEVAM MI EDİYOR?

Edinilen bilgiye göre,Genel Merkezden gönderilen ekibin bugün sabah saatlerinde CHP il binasına yakın bir otelde CHP eski Milletvekili Melike Basmacı ile kahvaltıda buluştu. Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yüz yüze görüşen ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı teklifini kabul etmediği iddia edilen Melike Basmacı ile görevli heyetin görüşme gerçekleştirmesi CHP gündemini değiştirdi. Melike Basmacı ile tekrar görüşülmesi,”İkna çabaları devam mı ediyor?” sorusunu akıllara getirdi. Melike Basmacı’dan alınan cevabın Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı düğümünün çözümünde temel faktör olması bekleniyor.