CHP İzmir Belediye Başkan Adayları

CHP İzmir Belediye Başkan Adayları
Yayınlama: 31.01.2019
A+
A-

CHP İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

TUNÇ SOYER

1959 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğundan itibaren İzmir’de yaşadı. Bornova Anadolu Lisesi’ni ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni iyi dereceyle bitirdi. Biri İsviçre Webster Koleji’nde “Uluslararası İlişkiler” diğeri ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “Avrupa Birliği” alanlarında olmak üzere iki yüksek lisans yaptı.

1989 – 2002 yılları arasında turizm sektöründe çalıştı. 

2004-2006 yılları arasında İzmir Ticaret Odası’nda Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı.

2006 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği görevi verildi.

2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Seferihisar Belediye Başkanı seçildi.

Belediye başkanlığının ilk yılında uluslararası yerel kalkınma modeli Cittaslow (Sakin Şehir) hareketini Türkiye’ye taşıdı ve ülkeye yayılmasını sağladı.

2013 yılında merkezi İtalya’da bulunan Cittaslow Birliğinin Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden ikinci kez Seferihisar Belediye Başkanı seçildi.

Mayıs 2014’te Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi.

Evli ve iki kız çocuk babası olan Tunç Soyer çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.


CHP ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

ÖZCAN DURMAZ

Başkan adayı Durmaz, 10 Ekim 1964 tarihinde İzmir’in Bergama İlçesi, Cevaplı Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyde, ortaokulu Bergama Lisesi’nde, liseyi ise Bergama Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye Bölümünde, üniversiteyi 9 Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema -TV Bölümünde okudu.

Eğitiminin ardından bir süre TRT’de çalışan Durmaz, 1990 – 1996 yılları arasında Bergama Belediyesinde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev aldı. 1996 yılında Bergama Belediyesinden ayrılarak, madencilik üzerine faaliyet gösteren aile şirketinde çalışmaya başladı. Bazalt ve türevi üretimler yapan iki firmanın yanı sıra Aliağa’da Cafe Restoran işletmesi bulunuyor. Aliiağa Çağdaş Yaşam Gönüllüleri Derneğinin başkanlığını yürütüyor. Türkiye’nin farklı bölgelerine kütüphaneler kurdu. Aliağa İlçe örgütünde 2008 yılından beri aktif olarak görev aldı. 2010 -2012 yılları arasında CHP Aliağa yönetiminde İlçe Sekreterliği görevini yürüttü. 2012 Nisan ayında yapılan olağan kongrede CHP İlçe Başkanlığına aday oldu. 2013 Temmuz ayında yapılan olağanüstü kongrede CHP İlçe Başkanlığına seçildi. 2015 kongresinde yeniden ilçe başkanı seçildi. 2017 kongresinde yeniden ilçe başkanı oldu. 2019 Yerel Seçimlerinde belediye başkan aday adayı olmak için bu görevinden istifa etti. Özcan Durmaz, evli ve 2 çocuk sahibidir.


CHP BALÇOVA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

FATMA ÇALKAYA

Mllet İttifakı Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Çalkaya

4 Mart 1968’de, Denizli’de doğan Fatma Çalkaya, orta öğretimini Almanya’da tamamaladıktan sonra, lise öğretimini Aydın’ın Söme ilçesinde devam ettirdi. Uzun yıllar boyunca Kuşadası’nda turizm sektöründe çalışan ve yöneticilik yapan Fatma Çalkaya, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkayaile evli. Çalkaya çiftinin iki de çocuğu var. 26 yıldır Balçova’da ikamet eden Fatma Çalkaya, 15 yıldır aktif siyasetin içinde yer alan bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi. Fatma Çalkaya’nın, Balçova Üretici Kadın Kooperatifi’nde de üyeliği bulunuyor.

Fatma Çalkaya, 31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı Balçova Belediye Başkan Adayıolarak CHP rozetiyle yarışacak. Seçildiği takdirde başkanlığı eşi Mehmet Ali Çalkaya’dan devralacak.




CHP BAYINDIR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI

UFUK SESLİ

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, 1961 yılında doğdu. 
1978 yılında İzmir Atatürk Lisesi’nde lise öğretimini tamamlayan Sesli, 1984 yılında ise 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak iş hayatına başladı. 
1984-1987 yılları arasında Erzincan Çayırlı’da mecburi hizmetini tamamladı. 1987-1988 yılları arasında askerlik görevini yerine getirdi. 
1988 yılında ise hayatının dönüm noktası olarak nitelendirdiği Bayındır’a atandı. 1988-1991 yılları arasında Bayındır Sağlık Ocağı Tabipliği’nde pratisyen hekim olarak çalıştı. 
1991-2010 yılları arası Bayındır Devlet Hastanesi acil servis sorumlusu olarak görev yaptı. 2010-2013 yıllarında son olarak; Bayındır 1 nolu aile sağlık merkezinde aile hekimliği görevinde bulundu. 
1988 yılından bu yana Bayındır’da yaşayan Ufuk Sesli, 30 yıla yakın zamandır ilçede çeşitli görevlerde bulunarak, halka hizmet etti. 
30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Bayındır Belediye Başkanlığı’na seçilen Sesli, Bayındır ve Bayındırlı için çalışmaya devam ediyor. 
Evli ve 2 erkek çocuk babası olan Sesli, iyi derecede İngilizce konuşuyor.


CHP BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKANI ADAYI

SERDAL SANDAL

Serdar Sandal, 1969 Tunceli doğumlu, evli ve bir çocuk babasıdır. Eşi Aylin Sandal Özel Çakabey Anadolu Lisesi’nde öğretmen olarak görev yapmaktadır. Oğlu Yağız Sandal ise Yaşar Üniversitesi’nde Psikoloji okumaktadır.

Matematik bölümü mezunu olan Sandal, on beş yıl özel eğitim kurumlarında matematik öğretmenliği yapmıştır. Bu süre zarfında onlarca matematik ve geometri ders kitabı yazmıştır. Özel bir eğitim kurumunun yönetim kurulu başkanlığını üstlenmiş aynı zamanda İzmir Sanayici ve iş Adamları Derneği (İZSİAD) üyeliğini sürdürmüştür. Ayrıca İzmir Ticaret Odası (İTO)’nda meclis üyeliği ile eğitim komite başkanlığı görevlerini yürütmüştür.İş dünyasını iyi tanıyan, ekonomik politikalar ve ülke kalkınması sürecinde köprü görevi görecek nitelikleri geliştiren program süreçleri içinde yer alan Sandal, nitelikli büyüyen bir toplumun ekonomik anlamda hangi noktalara ulaşabileceğini proaktif süreçlerle önemli platformlarda sık sık dile getirmektedir.Sadece bireyin değil kolektif bir anlayışla toplumsal kalkınma modeli olarak pozitif durumu hedefleyen ve somut bir bakış açısıyla bütüncül bir yaklaşımı savunan Sandal, toplumun geneline yayılan bir ekonomik, siyasal ve kültürel gelişmenin peşinde olmuştur.Siyasi çalışmalarına üniversite yıllarında başlayan Sandal, çeşitli öğrenci dernekleri ve kitle örgütleriyle genç yaşta tanışma fırsatı bulmuştur. Daha sonraki süreçte Bilimsel Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı (BİLSES) Yönetim Kurulu Üyeliği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde aktif olarak çalışmıştır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile akademik çevrenin bir araya geldiği çalıştayları düzenleyen Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Derneği(SESADER)’in kurucu üyeleri arasındadır. Aynı zamanda KESK üyesi olan Sandal, her platformda sivil toplum kuruluşlarına destek vermekten çekinmeyen düşünce yapısıyla fikri mahiyetteki çözümlerini toplumla paylaşma gayreti içerisindedir.İki dönem SHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Serdar Sandal, üç dönem de Bayraklı ilçesini temsilen CHP İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.2014 yerel seçimlerinde parti genelgesine uygun olarak partideki il başkan yardımcılığı görevinden ayrılmış veBayraklı İlçesi Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunmuştur.2015 genel seçimlerinde de İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylığında bulunarak siyasi ve entelektüel birikimini İzmirli vatandaşlara aktarma hassasiyetini gütmüştür.Yaşamı zorlu mücadelelerden geçmiş olan Serdar Sandal; hayatın, yoksulluğun, sokağın, caddenin, haksızlığa uğrayanların, sömürülenlerin soluğunu devamlı vicdanının bir köşesinde hissetmiştir. Vicdan, özgürlük ve mutlu yarınlar için hayata bakış açısını halk diliyle açıklamayı tüm yurttaşlara yayılan bir manifesto olarak görmüştür.Hayat bilgisi dersinden sınıfta kalmasını istemediği çocuklar için, gözünde yaş dinmeyen acılı analar için, yetim hakkını başkalarına peşkeş çekenlere dur demek için sırtında çekemeyeceği her türden onca ağırlığa maruz kalan babalar için, gençlerin aydınlık düşüncelerine sahip çıkmak için mücadele eden Sandal Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi (ÇİBEM) kuruluşunda almış olduğu aktif görevle beraber toplumun her kesimine hizmet etmeyi bir borç bilmektedir.


CHP BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI ADAYI

İDRİS YAVUZYILMAZ

Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp

Fakültesi’de Radyoloji okudu. Bergama Medigün Tıp Merkezi’nde çalışıyor. 27. dönem CHP İzmir milletvekili adayı oldu. İdris Yavuzyılmaz, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den İzmir İli, Bergama İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.


CHP BEYDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

FERİDUN YILMAZLAR

Feridun Yılmazlar, Ödemiş Lisesi’nde eğitim gördü. 

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den İzmir İli, Beydağ İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.


CHP BORNOVA BELEDİYE BAŞKANI ADAYI

MUSTAFA İDUĞ

1962 Bornova doğumlu olan Mustafa İduğ, doğup büyüdüğü kente katkı sağlamak anlamında 1980’li yılların başından itibaren yürüttüğü ticari faaliyetlerin dışında sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, spor ve eğitim alanında üstlendiği görevleriyle hizmet etmiştir. İduğ; iyi derecede Almanca, akademik seviyede İngilizce ve orta düzeye Yunanca bilmektedir. 2005-2007 yılları arasında Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı olarak üst üste 4 dönem, başta İzmir olmak üzere, Ege Bölgesi’nin otomotiv sektörünü birçok sosyal platformlarda temsil etmiştir. 2009-2013 yılları arasında ise İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyeliği ile birlikte TOBB Otomotiv Yan Sanayi Sektör Meclis Grubu Üyeliği görevini sürdürmüştür.

2009-2014 yılları arasında Bornova Belediye Meclis Üyeliği’ne seçilmiş ve 2009-2010 yıllarında ise Bornova Belediyesi Encümen Üyesi olarak görev yapmıştır.

2014 yılından itibaren Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği ile 2016 yılından itibaren de Ege Ekonomisini Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Sayman Üyeliği ve İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon (İEKK) Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

2018 yılında yapılan seçimlerle birlikte İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyeliği ve TOBB Asli Delegeliği görevlerini üstlenmiştir.

2009-2010 yılları arasında Bornova Belediye Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürmüş, 2009-2012 yılları arasında da Bornova Masterler Futbol Kulübü Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 2014 sezonunda ise Altay Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapmıştır.

2018 yılında ise İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği’ne seçilmiştir.


CHP BUCA BELEDİYE BAŞKANI ADAYI

ERHAN KILIÇ

23 Haziran 1977 Manisa doğumlu. 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. 1999 yılında CHP’nin en genç İlçe Başkan Yardımcısı oldu.

2006-2008 yılları arasında Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şube Başkanlığını yürtüttü.

Çeşitli STK’larda görev aldı. 22 yıldır CHP üyesi olan Kılıç 2014-2019 yılları arasında Buca Belediye Meclisinde CHP’nin Grup Başkan Vekili görevini sürdürdü.

Evli olan Erhan Kılıç bir çocuk babasıdır. 


CHP ÇEŞME BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

EKREM ORAN



Belediye başkan adayı, 21 Mayıs 1971 tarihinde İzmir, Çeşme’de dünyaya geldi. Gazi İlkokulu, Saint-Joseph Ortaokulu ve İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi’ndeki eğitimlerinin ardından Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde devam etti.
Ekrem Oran, 2004 yılında CHP’de siyasete katılarak, aynı yıl Çeşme Belediyesinde Kontenjan Meclis Üyesi seçildi. 2009 Yerel Seçimlerinde Çeşme Belediyesi Meclis Üyesi oldu. 2004-2013 yılları arasında Çeşme Belediyesi’nde Başkan Vekilliği, Encümen Üyeliği, İmar Komisyonu Üyeliği, Denetim Komisyonu Başkanlığı gibi görevlerde yer aldı. 2 bin 500 nüfuslu Çeşme Plaj Evleri Kooperatifi’nde yönetim kurulu başkanı olan Oran, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nda ve Çeşme Atatürkçü Düşünce Derneği’nde yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu., Ege Genç İşadamları Derneği’nde denetim kurulu üyeliğini sürdürüyor. Çeşme ve Alaçatı’nın yerel gazetesi Çeşme Güneşi Gazetesi’nin imtiyaz sahibi olan Oran, evli ve bir çocuk babasıdır.


CHP ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

UTKU GÜMRÜKÇÜ

Gümrükçü; 1981 yılında Öğretmen bir ailenin çocuğu olarak İzmir’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Bergama da bitirdi. Üniversite hayatına 1998 yılında Dokuz Eylül İnşaat Mühendisliğini kazanarak başladı. Üniversiteyi çok iyi bir derece ile bitiren GÜMRÜKÇÜ çok iyi derecede İngilizce biliyor. Siyasete küçüklüğünden beri meyilli olan Gümrükçü, kendini hem siyasi ve hem de yaşamsal anlamda çok iyi yetiştirdi. Bu yetiştirmede en büyük pay sahibi ailesi oldu. Gümrükçü, 18 yaşındayken kendini siyasettin içinde buldu. Siyasetten dolayı özel hayatına yer vermeyen Selim Utku Gümrükçü bekar bir siyasetçi olarak, Siyaset kariyeri;

1999 CHP Çiğli Gençlik Kolları Eğitim Sekreteri

2000-2002 CHP Çiğli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi

2002-2005 CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi

2005-2007 CHP Çiğli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi

2007 ve ondan sonra ki yıllarda İzmir de CHP nin içinde bir çok görevlerde bulundu.

Bz Kaç Kişiyiz Derneği Genel Başkanı

Yeni Parti İzmir İl Başkanı

Atatürk Düşünce Derneğin Genel Merkez Delegeliği,

Atatürk Düşünce Derneğin Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği

Atatürk Düşünce Derneğin İlçe Yönetim Üyeliği

2007-2009 yılları arasında yapılan Teröre Lanet, Bağımsız Yargı, Laiklik, Hukukuma Dokunma, Isparta Kemalist Cumhuriyet, Ankara Cumhuriyet, İzmir Cumhuriyet mitinglerin düzenleme komitesinde yer alarak ve yöneterek görev aldı.

2011 Yılında CHP Genel Merkezin bizzat Eskişehir ve Kütahya mitinglerin düzenleme görevini üstlendi.

CHP DİKİLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

ADİL KIRGÖZ

Adil Kırgöz, Dikili Lisesi’nde eğitimini tamamladı. Yapı malzemeleri ile ilgili faaliyet gösteren bir işletmenin sahibidir.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den İzmir İli, Dikili İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.
31 Mart sonrası İzmir ve Türkiye’ye örnek olacağının altını çizen CHP Dikili Belediye Başkan Adayı Adil Kırgöz, adil, adaletli, şeffaf ve hesap verebilen bir yönetimin anlayışı beslediğini açıkladı.  “Yaklaşık 5 ay önce başlayan aday adaylığı sürecinde ben dahil 11 arkadaşımız Dikili’yi yönetme noktasında yola çıktık. İlçe başkanımızın da bahsettiği gibi partimize ve ilçemize yakışır bir şekilde centilmence mücadele eden diğer yol arkadaşlarıma gönülden şükranlarımı sunuyorum. ”dedi


CHP FOÇA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

FATİH GÜRBÜZ

Fatih Gürbüz, CHP Foça İlçe Örgütü, Örgütlenmeden Sorumlu Önceki Dönem Başkan Yardımcısı, Foça Toplumsal Huzur ve Güvenlik Gönüllüler Derneği Başkanlığı görevlerinde bulundu.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den İzmir İli, Foça İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.
2019 için yaklaşık 4 buçuk yıldır saha çalışması yaptığını belirten Gürbüz, Foça için iyi bir ekiple, ilçeyi yeniden ayağa kaldırmak için hazır olduğunu söyledi. Uzun yıllardır Foça’da işletmecilik yapan evli ve bir çocuk babası.


CHP GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

HALİL ARDA

Halil ARDA, 1961 yılında Gaziemir’de  doğdu. Gaziemir’in tütüncülükle uğraşmış köklü ailelerinden birine mensup olan ARDA, Gaziemir’in ilk Belediye Başkanının da  torunudur. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olmuştur.

Gaziemir’de mali müşavirlik ofisinin yanında 23 yıldır aktif eğitim veren Mavi Sürücü Kursunun da sahibidir.

Gençlik Kollarında başlayan aktif siyasi hayatı, başkan yardımcılığı da dahil olmak üzere parti içinde farklı görevlerle devam etmiştir. 2004-2009 yılları arasında CHP İzmir İl Genel Meclisi üyeliği süresince Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı, Meclis Divan Katipliği ve İzmir Özel İdare Denetim Komisyon Başkanlığını yürütmüştür. 

Evli ve 2 çocuk babası olan Halil ARDA 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den İzmir İli, Gaziemir İlçesi Belediye Başkan Adayı oldu. 


CHP GÜZELBAHÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

MUSTAFA İNCE

1965 yılında Güzelbahçe’nin Yaka Mahallesi’nde doğdu.İlk ve orta öğrenimini Güzelbahçe’de, lise öğrenimini ise Karataş Lisesi’nde tamamladı.

1987 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi , Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden mezun oldu.Askerlik görevini Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tamamladı.

1992 yılında Narlıbahçe CHP İlçe örgütüne üye oldu.1999 yılında CHP’den Güzelbahçe Belediyesi Meclis üyeliği yedek listesine yazıldı.2003 yılında yedek listeden meclis üyeliğine girdi.2004 yılı seçimlerinde CHP’den ikinci sıradan meclis üyesi oldu.2009 yerel seçimlerinde CHP’den belediye başkanı  seçildi.2002-2007 yılları arasında İzmir Ziraat Odası’nda ikinci başkan olarak yönetim kurulunda görev yaptı.2006 -2009 yılları arasında Güzelbahçe Belediye Spor Kulübü Başkanlığı görevinde bulundu.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası,  İzmir Ziraat Odası, Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musiki Derneği, Güzelbahçe Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Güzelbahçe Belediye Spor Kulübü Derneği’ne üye. İngilizce biliyor.İnce, Evli ve iki çocuk babası..


CHP KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

MUHİTTİN SELVİTOPU

Muhittin Selvitopu 1955 yılında Malatya’da doğdu.

Üniversite öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü’nde (Harita ve Kadastro Müh.) tamamladı.

Öğrencilik yıllarında İTÜ İnşaat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği‘ni yürüttü.

Çalışma yaşamına 1980 yılında başlayan Muhittin Selvitopu, 1984 yılında Büyükşehir Belediyelerinin kuruluşu sonrası, İzmir Konak Belediyesi’nde görevlendirildi.1995-96 yıllarında Konak Belediyesi ile Fethiye Belediyesi Danışmanlığı görevini yürüttü.2009 yılına kadar Konak Belediyesi’nin çeşitli kademelerinde şef, müdür yrd., müdür, başkan yardımcılığı, başkan danışmanlığı görevlerinde bulundu.

Memuriyeti sırasında Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin kuruluşunda kurucu üyelik, 10. ve 11. (2006-2010) dönemlerinde ise İzmir Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu. Bu görevinin ardından 2010 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı’nı yaptı.Mart 2014 yerel seçimlerine kadar Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlerini sürdürdü.Muhittim Selvitopuİzmir Karabağlar Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir.


CHP KARABURUN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

İLKAY GİRGİN ERDOĞAN

Avukat ve aynı zamanda CHP Karaburun Belediye Meclis Üyesi olan İlkay Girgin Erdoğan,  Kutuplaşmadan uzak, sevgiye yakın ve üretmeye hazırım” sloganıyla yola çıkan İlkay Girgin Erdoğan, “Umutlarımıza sarılan, üretime el veren herkesi kucaklayan bir başkan olacağım. Ege kadınının başarılı yüzünü Karaburun’a değer katarak göstereceğim. Konuşan değil üreten bir belediye olacağız “Karaburun’un mekânsal yapısını, potansiyellerini, planlama ve imar problemlerini çok iyi biliyorum. Bilgi birikimim, eğitimim ve tecrübemle bunlara çözüm üreteceğim. Karaburun; dünya eko turizm pazarında doğası, denizi, organik tarımı ile yer alacak. Bu hem bölgede istihdam yaratmada etkili olacak hem Karaburun yeni vizyonu ile marka değerini arttıracak. Ben yeni bir Karaburun için hizmet aşkıyla bu göreve talibim.”


CHP KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

CEMİL TUGAY

1967 yılında doğdu 1983 yılında İzmir İnönü Lisesinden mezun oldu ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimine başladı.
1989 yılında Tıp Fakültesinden mezun oldu ve 1993 yılına kadar Çorum ve İzmirde değişik sağlık kuruluşlarında pratisyen hekim olarak görev yaptı.
1993 yılında Tıpta uzmanlık sınavını kazanarak Ankara Numune Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniğinde uzmanlık eğitimine başladı.
1995 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi kliniğine geçerek devam ettiği uzmanlık eğitimini 1999 yılında tamamladı.
Uzmanlık eğitimi süresince 1997 yılında 3 ay süreyle İstanbul Amerikan Hastanesinde Klinik Fellow olarak çalıştı.
1998-1999 yılları içinde 1 yıl boyunca Amerikanın önde gelen hastanelerinden Cleveland Clinic Foundation’ da Research Fellow olarak çalışmalarda bulundu. Amerikada bulunduğu süre içinde yaptığı çalışmalardan birisi ile “Merlin Bumpus Junior İnvestigator” ödülü, bir diğer çalışmasıyla “Ohio Valley Bölgesi Plastik Cerrahi Yıllık Kongresi”nde klinik ve araştırma dalları içinde en iyi çalışma (Best Overall Paper) ödülü aldı.
1999 yılında uzman olduktan sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği’nde öğretim üyesi ve İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesinde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yaptı.
2004 yılında Köln/Almanya’da Mediapark Kliniğe Dr. Serdar Eren tarafınca kabul edildi ve klinik fellow olarak çalıştı
Op. Dr. Cemil TUGAY Eylül 2005 – Eylül 2009 arasında İzmir Kent Hastanesinde  görev yaptıktan sonra İzmir Alsancak’ta kendi kliniğini kurmuş ve burada hastalarını kabul etmeye devam etmektedir.
Dr. Tugay Avrupa Estetik ve Plastik Cerrahi Derneği, Türk Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği, Türk Estetik Cerrahi Derneği ve Türk Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği üyesidir.
Uzman olduktan sonra Amerika ve Avrupa’da pek çok kliniği ziyaret eden Dr. Tugay’ın yurt içi ve yurt dışında sunduğu ve yayımlanmış çok sayıda çalışması mevcuttur.


CHP KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

RIDVAN KARAKAYALI

24.01.1958 yılında İzmir ili Kemalpaşa ilçesine bağlı Bağyurdu (Parsa) beldesinde doğdu,İlk, orta ve lise eğitimini Bağyurdu`nda tamamladı. 1979 yılında İzmir Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi bölümünden mezun oldu.1979-1980 Eğitim yılında Rize`de göreve başladı. 1980 yılında Kemalpaşa Lisesine atanarak 1987 yılına kadar görev yaptı. 1988-1993 yılları arasında Tokat ilinde görev yaptıktan sonra 1993-1997 yılları arasında Kemalpaşa`nın Ulucak beldesinde Ulucak Lisesi Müdürlüğü görevinde bulundu.1997-2002 yılları arasında Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı. 2002 yılında tekrar Ulucak Lisesi Müdürlüğü`ne atandı. 2005 yılında emekli olarak Cumhuriyet Halk Partisine üye oldu. 2005 yılında Kemalpaşa, Torbalı, Gaziemir Sınav Dershaneleri kurucusu ve kurucu temsilcisi olarak görev yaptı.1975-1983 yılları arasında amatör ve profesyonel olarak Parsa spor, Salihli spor ve Kemalpaşa spor da futbol oynadı ve antrenörlük yaptı.Öğretmenlerin emek mücadelelerini her zaman katıldı ve destek oldu. Kamu görevi yapma koşulları içerisinde Cumhuriyet Halk Partisini yerel ve ulusal politikalarını her zaman destekledi ve desteklemeye devam etmektedir.Eşi emekli öğretmen olan Rıdvan KARAKAYALI bir çocuk babasıdır.

CHP KINIK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

AHMET ÖZKAN

Ahmet Özkan CHP İzmir Kınık Belediye başkan adayı oldu. Kınık Lisesi’nden mezun olan Ahmet Özkan, lisans eğitimini Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 5 Şubat 1961 doğumlu olan Özkan 59 yaşındadır. Şu anda Ahmet Özkan hakkında elimizde bulunan bilgiler bu kadardır. Özgeçmiş yakın zamanda güncellenecektir.


CHP KONAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

ABDÜL BATUR

Abdül Batur 1957 yılında Narlıdere’de doğdu. Narlıdere Oğuzhan İlkokulu, Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi Ortaokul bölümü ve İzmir Namık Kemal Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. 

Evli ve 2 çocuk sahibi olan Abdül Batur, mimarlık mesleğine Pendik Tersanesi şantiyesinde çalışarak başladı. 1984-1987 yıllarında yurt dışında, birçok şehirde şantiye proje müdürü olarak görev alarak mesleki gelişimini ve iş deneyimini artırdı. 1988 yılında Narlıdere’ye dönen Abdül Batur, proje bürosu açarak çalışma yaşantısını doğup büyüdüğü kentte sürdürmeye başladı. Bu dönemde Narlıdere’nin pek çok yerinde yapılan binaların projelerine imza attı. Gençlik döneminde uzun yıllar Narlıdere Spor Kulübü’nde futbol oynayan Batur, aynı kulüpte yöneticilikte yaptı. 

1994 yılında İzmir Büyük Şehir Belediyesinin şirketi olan İZBETON Genel Müdürlüğüne getirilen Batur, o güne kadar etkin olmayan şirketi başarılı çalışmalarıyla büyüterek Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük şirketi haline getirdi. 

1999 yılında Narlıdere Belediye Başkanı olarak seçilen Batur, sosyal demokrat düşünce ile hizmet üreten belediye başkanı oldu. 2004 yılında yapılan seçimlerde rekor sayılacak bir oy farkıyla 2. kez Narlıdere Belediye Başkanlığına seçilen Abdül Batur, başarılı çalışmalarıyla her kesimin taktirini topladı. 2004 yılında, Nokta Dergisi’nin yılda sadece bir kişiye verilen “Doruktakiler” ödülüne layık görülen Batur, çeşitli kurumlardan kazandığı ödüllerin yanı sıra Şehir ve Başkan Dergisi tarafından 4 kez Türkiye çapında yılın ilçe belediye başkanı seçildi. İzmir Kültür Platformu tarafından kültüre yaptığı katkılarından dolayı “1992-2002 On yılın Ödülleri’ni de alan Batur, yine kültür platformu tarafından verilen 2003 yılı Dr Behçet Uz Kültür ödülünün sahibi oldu. 

2009 yılında yapılan seçimlerde % 71’lik bir rekor oyla yeniden belediye başkanlığına seçilen Başkan Batur, görevde olduğu dönemde, 2. İnönü ve Atatürk Mahallesi gecekondu bölgelerinde gerçekleştirdiği “Kent dokusunu yenileme” projesi, Yukarıköy, Yeniköy ve Yenikale mahalleleri “Eski dokuyu yenileme” projeleriyle kentin siluetinin değişimini sağladı. Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi, Engelliler Merkezi, Yeni Pazaryeri, Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı, Üniversiteye Hazırlık Kurs Merkezi, Kültür Sanat ve Hobi Merkezi, Cemevi, eski cem evinin müzeye dönüştürülmesi, Güven Erkaya Spor Salonu, Ali Artuner Futbol Sahası gibi birçok projeye imza atan Batur, başarılı çalışmalarıyla Narlıdere’yi Ege’nin parlayan yıldızı yaptı. 

Bunun yanında 2009 yılında Kıyı Ege Belediyeler Birliği başkanlığına seçilen 
Abdül Batur, Çanakkale’den Fethiye’ye kadar olan bölgede hizmet veren Kıyı Belediyelerinin sorunlarını çözme, dayanışmasını sağlama konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.

İYİ PARTİ KİRAZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Mehmet Emin Avşar

AK Parti’de yıllarca siyaset yapmış, ilçe başkanlığı görevini yürütmüş olan ve Belediye Başkanı Özçınar ile uyuşmamasından dolayı Ankara’ya çağrılarak 2016 yılında görevden alınan Mehmet Emin Avşar, İYİ Parti’nin Kiraz’da Millet İttifakı adayı oldu.


CHP MENDERES BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

MUSTAFA KAYALAR

29.10.1975 Cumaovası doğumlu. İlk okulu Cumaovası Alpaslan İlkokulunda, Ortaokul ve liseyi İzmir Menderes Lisesi’nde tamamladı. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünden 1999 yılında mezun oldu.1999 Yılında Menderes’te Mustafa Kayalar İnşaat firmasını kurarak ticarete başladı.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Menderes halkının desteği ile CHP Menderes Belediye Meclis Üyeliği görevine seçilerek siyasi hayatına başladı. Kayalar, evli ve 2 çocuk babası.


CHP MENEMEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

SERDAR AKSOY

Serdar Aksoy, 16 Nisan 1974 tarihinde İzmir Menemen’de dünyaya geldi. İlkokulu Menemen Şehit Kemal’de, ortaokulu İzmir Türk Koleji’nde, liseyi ise Ankara Çankaya Lisesi’nde bitirdi. Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi’ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi’nde Sermaye Piyasaları okudu. 

Aksoy, Menemen’de müteahhitlikle uğraşmaktadır. Menemen’in Sesi ve Poyraz Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaktadır. 

Serdar Aksoy, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde CHP’den İzmir Menemen Belediye Başkan Adayı oldu.


CHP NARLIDERE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

ALİ ENGİN

1965 yılında Pertek’te doğdu. 

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü ve yine Ege Üniversitesi İşletme Programını tamamladı. İş yaşamını Engin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olarak sürdürmektedir. 

ENGİN, İzmir Müteahhitler Derneği, BİLSES Vakfı, Karşıyaka Spor Kulübü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Karşıyaka Şubesi’nde aktif görevler aldı. 

ENGİN; CHP çalışmalarına Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi, İzmir İl Başkan Yardımcısı, ve 2003-2006 yılları arası Kurultay Delegesi olarak katkıda bulundu. 

27. dönem CHP İzmir milletvekili adayıdır. 

CHP ÖDEMİŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

MEHMET ERİŞ

Mehmet Eriş Millet İttifakı CHP ve İYİ Parti’nin Ödemiş Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi.Ödemiş’te belediye ve CHP ilçe başkanlığı yapan Mehmet Eriş Ödemiş’te belediye ve CHP ilçe başkanlığı yapan Mehmet Eriş eğitimci. Şu anda Mehmet Eriş hakkında elimizde bulunan bilgiler bu kadardır. Özgeçmiş yakın zamanda güncellenecektir.


CHP SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

İSMAİL YETİŞKİN

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Seferihisar’da Belediye Başkan adayı belli oldu. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ni Seferihisar’da CHP Seferihisar İlçe eski Başkanı İsmail Yetişkin temsil edecek.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 27 Ocak tarihinde gerçekleşen Parti Meclisi’nin ardıdan CHP Seferihisar Belediye Başkan adayı olarak Yelda Celiloğlu belirlenmişti. Ancak Celiloğlu’nun sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından İsmail Yetişkin Seferihisar Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi.

CHP SELÇUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

FİLİZ CERİTOĞLU ŞENGEL

1981 yılında İzmir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Selçuk’ta tamamladı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans ve Özel Hukuk alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimimin ardından Türk Patent Enstitüsünün açtığı sınavlara girerek Marka ve Patent Vekilliği hakkını kazandı.

2007 yılında kendi memleketi olan İzmir’in Selçuk ilçesine İstanbul’daki eğitim hayatımı tamamlayıp; iş deneyimi sağladıktan sonra taşınarak bürosunu açtı. 2007 yılından itibaren Selçuk’ta avukatlık mesleğini serbest çalışarak sürdürüyor.

2008 yılında Cumhuriyet Halk Partisine üye olarak başladığı siyasi yaşantısına Mart 2009 yerel seçimlerinde Selçuk Belediyesi meclis üyesi olarak seçildi.

2009-2014 yılları arasında kesintisiz olarak Selçuk Belediye Meclisi Divan Katipliği, Hukuk Komisyonu, AB Komisyonu, Spor, Eğitim ve Kültür Turizm Komisyon üyeliklerinde bulundu.

Yine 2010-2012 yılları arasında Selçuk Belediyesi Encümen üyeliği görevini üstlendi.

Mart 2014 tarihli yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi ve Selçuk Belediye Meclis üyesi olarak siyasette aktif olarak devam etti. Mart 2010 yılından itibaren başta kadınlar olmak üzere, çocuklar, gençler ve engelliler üzerine çalışma yapan SEGEM-DER’in (Sürekli Eğitimi ve Kişisel Gelişimi Destekleme Derneği) kurucu başkanı ve halen başkanlığını yürütmektedir.

Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP Selçuk Belediye Meclis Grubunun, Grup Başkan Vekilliği ve Grup Sözcülüğü görevini kesintisiz olarak yapmaktadır. Ayrıca Selçuk Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, İmar Komisyonu üyeliği, Spor, Eğitim ve Kültür Komisyonu üyeliği Kadın Erkek Eşitliği Komisyon Başkanlığı görevlerini devam ettirmektedir.

Mart 2014 itibariyle İzmir Büyükşehir Meclis üyeliği görevini ifa ederken; Meclis Divan Katipliği, Hukuk Komisyonu üyeliği ve Denetim Komisyonluğu üyeliklerini devam ettiriyor.

Mart 2009 seçimlerinden itibaren her seçim döneminde Selçuk İlçe Teşkilatı ve İzmir İl Teşkilatı Hukuk Komisyonunda yer alarak; seçim güvenliği konusunda hizmet vermiş bulunmaktadır.

İYİ PARTİ TİRE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

ATAKAN DURAN

İYİ Parti’nin Tire’deki kurucu ilçe başkanı olan ve daha sonra İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı olan Atakan Duran şimdi de belediye başkanlığı için aday adayı oldu. Duran’ın, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olarak Tire’de İYİ Parti’nin yüzde 18,75 ile İzmir’de en yüksek oy oranına sahip ilçe olmasında büyük katkısı var.


CHP TORBALI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

İSMAİL UYGUR

1964 Torbalı doğumlu olup, İlköğrenimini ve Lise Öğrenimini Torbalı’da, Yüksek Öğrenimini de İzmir Ege Üniversitesi’nde Türk-İslam Felsefesi-Sosyoloji ve Psikoloji Eğitimi görerek tamamladı. 

19 yıldır Torbalı’da Serbest Muhasebecilik yapmakta ve 17 yıldır üyesi ve çeşitli kademelerde yöneticisi olduğu Cumhuriyet Halk partisi tarafından Belediye Başkan adayı olarak gösterildi ve 28 Mart 2004 Mahalli İdareler seçimlerinde CHP’den Belediye Başkanı olarak seçildi. 

R. İsmail UYGUR evli ve 2 çocuk babasıdır.

CHP URLA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

BURAK OĞUZ

 İlköğrenimini Urla “İskele İlkokulu’nda”, Orta ve Lise öğrenimini “Urla Lisesi’nde” başarıyla tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden, 1997 yılında başarıyla mezun oldu. İş hayatına, özel şirketlerde vergi, muhasebe ve finans alanlarında çalışarak devam etti. Özellikle, yabancı sermayeli şirketlerin muhasebe ve finans departmanlarında görev alarak bu alanda kendini geliştiren Burak OĞUZ, 2003 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını alarak, serbest iş hayatına atıldı.

Eğitimin sürekliliğine olan inancıyla, pek çok mesleki eğitim ve dil kursuna katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Ana Bilim Dalı, Mali Hukuk Bölümünde başlamış olduğu Yüksek Lisans programını 2010 yılında başarıyla tamamladı.2011 Yılında aynı üniversitede Maliye Bölümünde Doktorasına başladı.

2003 yılında başladığı serbest iş hayatına, 2006 yılında kendi kurmuş olduğu Nokta Bağımsız Denetim ve Mali Müşavirlik Ltd. Şti. unvanlı şirketiyle devam etmektedir. Özellikle yabancı sermaye yatırımları, serbest bölgeler, vergi, finans ve muhasebe konularında uzman olan Burak OĞUZ, kısa süre içinde Amerika’dan Güney Kore’ye, Hindistan’dan Norveç’e kadar uzanan birçok yabancı yatırımcıya, şirket satın almaları, şirket birleşmeleri, vergi, finans ve muhasebe alanlarında hizmet verir konuma geldi.
İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında, Avrupa Birliği Uyum Projeleri Komitesi ve Muhasebe Standartları Komitelerinde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Burak OĞUZ, İzmir Adliyesi Ticaret Mahkemelerinde, Ticaret Hukuku, Muhasebe ve Vergi alanlarında uzman bilirkişi olarak görev almaktadır. Ayrıca, özel mesleki kurslarda, vergi ve finans alanlarında eğitimler vermekte, çeşitli bölgesel ve yerel gazetelerde, mesleki internet sitelerinde, ekonomi, hukuk, vergi ve siyaset alanlarında köşe yazarlığı yapmaktadır.
İyi derecede İngilizce, orta düzeyde Fransızca ve İtalyanca bilen Burak OĞUZ, evli ve bir kız çocuk babasıdır.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.