CHP İzmir’de önemli istifa… Memleket hareketine geçti!

CHP İzmir’de önemli bir istifa daha geldi. Muharrem İnce’nin CHP’den istifasının ardından CHP İzmir’de istifa furaysı devam ediyor. Bu kez CHP İzmir’de eski il başkanı yardımcısı Cüneyt Oğuz CHP’den istifa ettiğini bir açıklama ile duyurdu.

CHP İzmir’de önemli istifa… Memleket hareketine geçti!
Yayınlama: 15.02.2021
A+
A-

Muharrem İnce, 2018 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından adaylığını koymuştu. Muharrem İnce, kısa süre önce siyasi uyuşmazlıklar sebebiyle kendisini partisinden soyutlayarak yeni bir hareket başlatacağını açıklamıştı. Projede yer alan isimlerden bugüne dek hiç söz etmeyen İnce, yaptığı basın açıklamasında ilk kez bu isimleri açıkladı. O isimlerden biri de CHP’nin İzmir’de gerçekleştirdiği son kongrede mevcut il başkanı Deniz Yücel’e karşı aday olmak isteyen ancak aday olmasına izin verilmeyen Cüneyt Oğuz’du. O dönem CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz’un kongrede 75 imza topladığı ancak mükerrer oy çıkması nedeniyle başvurunun iptal edildiği ifade edilmişti.

Eski il Başkanı yardımcısı Oğuz bugün yaptığı açıklama ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı. Basın açıklaması yayımlaayanm Oğuz, istifa gerekçelerini de birbir sıraladı.

İşte o açıklama:

Türkiye Cumhuriyeti devleti son dönemlerde büyük bir yapısal değişim yaşamaktadır. Devlet, yüzünü çağdaş aydınlık dünyaya ters çevirmiş tek adam rejimiyle yönetilmektedir. Bu durum ülkemizde ekonomiden sağlığa, eğitimden adalete kadar her alanında büyük tahribatlar yaratmış ve ülkemizin varlığını ve geleceğini tehdit etmektedir.

Mevcut durumdaki sorunları ve onları doğuran sebepleri doğru kavrayan, iyi anlatan, sorunları yerinde çözebilen, Cumhuriyet değerlerine bağlı kalarak Türkiyenin önünü açacak alternatif politikaların üretilmesi gerekmektedir.

CHP tam da bu noktada hem kurtuluşun hemde kuruluşun partisi olma özelliğiyle tüm halkımızın güvencesi ve umudu olabilecek politikaları üretmek zorundadır.

Ata mirasımız CHP yönetiminin maalesef ülke sorunlarına çözüm üretmekten uzak, tüm enerjisini partideki koltuklarını koruma yönünde kullandıklarını ve hatta bunun için parti içerisindeki demokrasiyi yok ettiklerini ve mevcut düzenin bir parçası olduğunu üzülerek görmekteyiz.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün benim iki büyük eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi, maalesef bu gün kurucusunun adını söyleyemeyenler tarafından yönetilmektedir. Parti üst yönetimi tarihin kendilerine yüklediği sorumluluktan çok uzakta bu duruma sessiz kalıp durumun parçası olmaktadır.
Bu yönetim anlayışına karşı duran ve onu değiştirmek isteyen partililer cezalandırılmakta ya da siyasi mefta haline getirilmektedir. Demokratik olarak parti içerisinde bir mücadeleye girmenin önü kapatılmış, yeni siyasetçilerin yetişmesi engellenmiştir. Temsiliyet ve atamalarda itaatkarcılık, dar ekipçilik, altkimlikçilik, hemşehricilik ön plana çıkartılmış; ideolojik bağlılık, emek ve liyakat göz ardı edilmiş, 97 yıllık ulu çınarın gövdesi köklerinden kopartılmıştır. Kongrelerde yapılan tek adam dayatmacılığıyla örgütün iradesine zincir vurulmuş ve yaratılan bu koşullar için hep bahaneler uydurulmuştur. Bir asırlık partiye büyük zarar veren bu ilkesiz yönetim anlayışı, mirasyedi gibi partiyi bitirip tüketmekte , ancak hala koltuklarnı bırakıp gitmemektedirler.

ADAYLIK BELİRLEMELERİNDE ATAMAYLA SAPTANAN BAŞKANLAR, KEYFİYETÇİ YAKLAŞIMLARLA YÖNETTİKLERİ BELEDİYELERDE ÖRGÜT HASSASİYETİNDEN UZAK KARARLAR ALMAKTADIR. EMEKÇİ ATATÜRKÇÜ GENÇLERE SAHİP ÇIKAMAYAN BU VEFASIZ ANLAYIŞ, CHP DEĞERLERİNE ZARAR VERMEKLE KALMAYIP ATATÜRK’ÜN CUMHURİYETİ EMANET ETTİĞİ GENÇLERİN DE GELECEKLERİNİ YOK ETMEKTEDİR. BU VESİLE İLE, GEÇTİĞİMİZ HAFTA KOCAELİ’DE YAŞAMINA SON VEREN TUGAY ADAK KARDEŞİMİZİ DE ANMAK İSTİYORUM. KENDİSİNE ALLAHTAN RAHMET , AİLESİNE VE SEVENLERİNE DE SABIRLAR DİLİYORUM.

Özeleştiri vermesini bilmeyen ve bizim de kime hizmet ettiğini anlamakta güçlük çektiğimiz bu yapı Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Özgürlükçü, Demokrat ve Laik seçmenin oylarını istismar etme noktasına gelmiştir.

CHP URLA VE MENEMEN BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI NE SEBEPLERLE VE KİMLERİN YÜZÜNDEN KAYBETMİŞTİR? HALA CEVAP VERİLEMEMİŞ VE NE İZMİRLİLERDEN NE DE BU İLÇELERDEKİ SEÇMENLERDEN BİR ÖZÜR BİLE DİLENEMEMİŞTİR.

Teşekkür bilmez, özür bilmez, nezaketten uzak vefasız ve bir o kadar da güvensiz olmuş bu parti yönetimi mevcut durumda hala bir özeleştiri verememiştir.

Kişisel koltuk hırsı, parti çıkarı ve memleket menfaatinin önüne geçmiştir.

Uluslararası ilişkilerde ülke menfaatlerini korumak yerine düşmanımın düşmanı dostum anlayışına bürünmüş, milli birlik ve beraberliğimizi tehdit edici düzeye getirmiştir.

Bu siyaset anlayışı halkta karşılık bulmamakta, seçmene güven vermemekte hükümet kanadının ekmeğine yağ sürmektedir. 19 yıldır ülkemizi yöneten AKP iktidarı bu süre zarfında Cumhuriyetimizde derin tahribatlar yaratmıştır. Bu tahribatlar hepimizin hayatını doğrudan etkileyerek geleceğimizi çok ciddi anlamda tehdit etmektedir.

CHP nin kuruluş değerlerine ve ilkelerine bugün olduğum gibi yarın da sonuna kadar bağlı olacağımı burada bir kez daha ifade etmek istiyorum.
Mühüm olan memlekettir, mühüm olan vatandır. Mevzu vatan ise gerisi teferruattır.

Atatürk’ün en önemli eseri olan varlığını
ve gücünü Kuvayı Milliye ve Milli mücadeleden alan Türkiye Cumhuriyeti’ni bugünkü tehditlerden kurtarmak ve yüceltmek için tüm benliğimle kuruluş değer ve ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduğum Cumhuriyet Halk Partisinden tüm bu sebeplerden dolayı ayrılıyorum. Cumhuriyet ilkelerine bağlı kalmayı ve bu yolda yürümeyi koşulsuz amaç edinen Sayın Muharrem İnce’nin önderliğinde başlatılan Memleket hareketinde siyasi hayatıma devam edeceğimi tüm kamuoyuna duyuruyorum.

Bizler bölen değil birleştiren olacağız 83 milyon insanımızı adaletli, güven içerisinde geleceğe umutla bakan bir ülkede yaşatacağız.

Barışacağız, Büyüteceğiz, Bölüşeceğiz.

Çocuklarımıza yurt dışında yaşama hayali değil ülkelerinde güzel gelecek hayalleri kurduracağız.

YAŞASIN ÇAĞDAŞ, DEMOKRATİK VE LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ …

SAYGILARIMLA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.