Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP İzmir İl Başkanı Yücel: Genel Başkanı Korumak CHP’yi Korumaktır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Danışma Kurulu, Kültürpark’ta yer alan İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Programa, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il yöneticileri, kadın ve gençlik kolları temsilcileri, belediye meclis üyeleri, eski milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan İl Başkanı Deniz Yücel önemli açıklamalar yaptı. 24 Haziran seçimleri sürecineden parti içi mücadeleye  kadar bir çok konuda  geniş bir değerlendirme yaptı.

Misyonumuza uygun davranmalıyız

“Atatürk tam bağımsız Türkiye hedefine inandı ve bu vatanın vatansever evlatları  mücadele verdi. Herşey inanmakla başladı.Demokrasiyi yeniden tesis edeceğimize, tüm yurttaşlarımızın huzur ve barış içinde bir Türkiye kuracağına inanacağız.” diyen CHP İzmir.ir İl Başkanı Deniz Yücel “Bizler Cumhuriyeti kuran kuvay-i milliyecilerin torunuyuz. Övünmekte haklıyız. Ancak geçmişimiz bizce ciddi sorumluluklar yüklüyor. Toplumun hangi kesiminden olursa olsun 81 milyon yurttaşımızın huzur ve barış içinde güven ve refah içinde özgür ve eşit şartlar altında yaşakası için mücadele eden tek örgütlü yapı CHP. Her mecrada bu misyonumuza uygun davranmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçları mutlu etmedi

24 Haizran seçimlerinin  emsali olmayan bir seçim olduğunu, saray ve tek adam yanlıları ile demokrasi ve parlamenter rejim kaygısı olan yurttaşların karşı karşıya geldiğini ve   cepheleştiğini,  kutuplaştığını ifade eden Deniz Yücel ” Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ilk kez birarada oldu. Bu seçimin sonuçları hiçbirimizi mutlu etmedi. Önce örgütümüze, sonra seçmenimize, halkımıza karşı herşeyden önce kendimize dürüst olacağız. Farklı dinamikleri olanbi8r seçim yaşadık. İYİ Parti’nin ilk kez seçime girdiği, seçmen tercihlerinin değiştiği, oy geçişlerinin yaşandığı bir seçimdi. HDP’ye seçmen ve oy kaymaları yaşandı. MHP’den kopan ve gelişen bir parti olmasına rağmen Cumhuriyet, demokrasi, hukuk devleti argümanlarını kullanan İYİ Parti’ye oy kaymaları yaşandı. Tek adam rejimi seçim sonrası kurumsallaştı.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nu da İnce’yi de kutluyor, Teşekkür ediyoruz

“Genel başkanımız karşısında iki kez aday olan Muharrem İnce aday gösterilerek tüm CHP örgütlerinin sahipleneceği bir seçim kampanyası yaşadık.” diyen İl Başkanı Yücel konuşmasını şöyle sürdürdü :”  Bu süreci partimizin ve adayımızın başarısı için ve demokrasinin tesis edilmesi için çok iyi şekilde yöneten genel başkanımız Kılıçdaroğlu’na, örgüte getirdiği motivasyon ve performansıyla, başarılı seçim çalışmasından dolayı da adayımız Muharrem İnce’yi kutluyorum ve teşekkür ediyorum.”

İmza veren de vermeyen de bizim kardeşimizdir

Konuşmasında CHP’de muhaliflerin imza toplamasına ayrı bir parayı açan Deniz Yücel
“Seçim sonuçları bizi mutlu etmedi ama birileri lehine başarı ya da başarısızlık öyküsü çıkarmak doğru değil. Olağanüstü kurultay için imza toplayan arkadaşlarımız oldu. Bu demokratik haklarıdır. Ama biz bunun gerek zamanlama olarak gerek kullanılan yöntem ve üslup olarak doğru olmadığını ifade ettik. O süreç yaşandı, geçti, bitti. İmza veren de vermeyen de bizim kardeşimizdir, bizim partilimizdir. Hiçbir arkadaşımızı küstürmek ya da dışlamak gibi bir lüksümüz yok. Bu tür eğilimlere her zaman karşı çıktım, karşı çıkarım. Birbirimize kenetlenmek durumundayız.” dedi.

Genel başkanı korumak CHP’yi korumaktır

CHP genel başkanını korumak CHP’yi korumak olguna dikkat çeken İl Başkanı Yücel parti içi mücadelenin zamanında belli olduğu ifade ederek şunları söyledi :”CHP genel başkanını korumak CHP’yi korumaktadır.  CHP’li belediye başkanlarını korumak CHP’yi korumaktır. CHP’yi korumak bu ülkeyi ve Cumhuriyeti korumaktır. Zaman zaman üzülerek görüyorum ki sosyal medyada bazı partililerimiz belediye başkanlarımıza karşı olumsuz paylaşımlar ve hakaret mesajları veriyor. Bu CHP üyeliği ile bağdaşmayacak bir hareket. Sosyal medya tartışma mecrası değil. Buna asla veasla tahammülümüz yok.bu konuda tavır koyduk. Ülkemizi ve partimizi korumak istiyorsak genel başkanımız partimiz aleyhinde sosyal medyada konuşmayacağız, tartışmayacağız. Bunların konuşma yeri danışma kurulları. Parti içi yarışın zamanı belli. Kongreler ve seçim öncesinde aday adaylığı süreçleri. Bu süreç dışında parti içi yarışı kesinlikle kabul etmiyoruz. Seçim takvimi açıklanır, aday adaylarımız projelerini ve hedeflerini anlatırlar. Ancak şu an içinde bulunduğumuz zaman öyle bir zaman değil. Önümüze bakmak zorundayız. Yerel seçimlerde 30 ilçeyi ve büyükşehir belediyesini kazanmak zorundayız. Geneldeki iktidar yerelden geçiyor.”