Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP İzmir’de kongre tamamlandı.. Yücel yeniden başkan!

CHP İzmir’in 37. Olağan kongresi başkanlık seçimi tamamlandı. Kongreye 30 ilçe başkanının desteği ile yeniden aday olan mevcut başkan Deniz Yücel kazandı.

CHP İzmir'in 37. Olağan

CHP İzmir’de 37. Olağan kongresi heyecanı yaşandı. İzmir Kültürpark’ta Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede Deniz Yücel tek aday olarak seçime girdi. Seçim öncesi eski milletvekili ve İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz aday olmak istedi ancak topladığı oylarda mükerrer oy çıkması nedeniyle adaylığı onaylanmadı. Deniz Yücel kongrede 611 delege oyunun 258’ini alarak üst üste ikinci kez başkanlığı ilan etti. Yücel 17 yıl aradan sonra İzmir’de 2 kez üst üste il başkanlığı yapacak ilk isim olmayı başardı.

KONGREYE KİMLER KATILDI?

CHP İzmir 37. Olağan kongresine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Parti Eski Sözcüsü Bülent Tezcan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, PM Üyesi Erdal Aksünger, İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

CHP İZMİR ‘ÇARŞAF LİSTE’ DEDİ

SOYER VE ÖZKAN’DAN BİRLİK MESAJI

Kongrede İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yan yana oturdu. Üç isim kol kola girerek partililere birlik-beraberlik mesajı verdi.

BAŞKAN SOYER’DEN TEŞEKKÜR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise seçilmesinin üzerinden tam 10 ay geçtiğini hatırlatarak, “Bu 10 ay içinde İzmir’in tarihindeki en büyük yatırımlarından birine başladık, Buca metrosu. 1 milyar 70 milyon dolarlık bir projeydi. İzmir’de yepyeni bir adım atıyoruz. Aslında bu sadece bir metro projesi değil. Türkiye’de demir ağ atılımlarıyla ilerliyoruz, en büyük yatırımlarına bu dönemde imza atacağız. 3 yıl içinde körfez temizliğini sağlayacağız. 2 ay sonra 1 yılda neler yaptıklarımızı bütün Türkiye ile paylaşacağız. Hepinizin gurur duyacağı, onur duyacağınız 1 yıl olacak. Yüzde 58’lik rekor başarıyı kazanmamıza emek veren tüm milletvekillerimize, sevgili Deniz Yücel başkanımıza, il ve ilçe yöneticilerine, tüm CHP’lilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Listeler belli oldu

Çarşaf liste metoduyla yapılan kongrede il yönetimine 169, kurultay delegeliğine 159 kişi aday oldu. Kongrede 30 kişilik il yönetimi, 9 kişilik disiplin kurulu ve 56 kişilik kurultay delegesi seçildi. Deniz Yücel’in il yönetimi listesinden hiçbir isim çizik yemedi. Yeni yönetim için yapılan seçimde en yüksek oyu Cansu Malatyalı alırken, onu Özcan Durmaz ve Aygül Eryılmaz takip etti. Kurultay delegeliğinde ise en yüksek oyu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer alırken, Deniz Yücel 339 oy aldı. 56 kişilik kurultay delegesi listesinde yer alan Önder Koç seçim sonucunda liste dışı kaldı. Koç’un yerine beyaz listede yer alan Gürbüz Bal kurultay delegesi seçildi. İl disiplin kuruluna Zuhal Mercan, Mehmet Seyrek, Yekta Varnalı, Nurhan Yanya, Cumhur Yılmaz, Kadir Altanhan, Erdem Boyacı, Selahattin Güzel ve Zeynel Abidin Karabay seçildi.

“Sıkı ilişkiler içinde olacağız”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Daha üretken, çalışkan bir il başkanı olarak görevimi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğim. Yeni dönemde partimizin kurumsal yapısının güçlenmesi için önemli adımlar atacağız. İzmir il örgütüne bir bina kazandırmak için yönetim kurulu üyelerimizle uzun süredir çaba sarf ediyoruz. Kadın, gençlik kollarımıza ve parti okulu eğitmenlerimize olanak sağlayacak fiziki koşullara sahip, siyaset üretebilecekleri bir il binası almanın hazırlığındayız. Yeni dönemde tüm üyelerimize ulaşılması ve eğitim almamış üyemizin kalmaması için yoğun çaba sarf edeceğiz. Tüm üyelerimize ulaşılacak ve mücadelemize aktif olarak katılması sağlanacak. İlçe başkanları ve örgütlerimizin arasındaki dayanışmanın artırılması ve sadece seçim dönemlerinde değil her zaman sürekliliği olan seçmenle diyalog kurulmasını sağlayacak çalışmalar yapacağız. Yerel yönetimlerimizle birlikte, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleriyle ve kentin tüm dinamikleriyle daha sıkı ilişkiler içinde olacağız. Daha adil, özgür bir düzen için mücadele etmeye devam edeceğiz. Gençlerimizin, kadınlarımızın, kotalara, kontenjanlara sıkışmaması, daha geniş siyaset alanları için önemli çalışmalar yapacağız. Parti içinde birlik, beraberlik, aidiyet duygusunu güçlendirecek etkinlikler yapacağız” dedi.