CHP Konak’ta mahalle temsilcileri ilk toplantısı gerçekleşti!

Konak’taki Cumhuriyet Halk Partisi Mahalle Temsilcileri, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile görevlerine başladı. CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Yasemin Menokan, CHP Konak İlçe Yöneticileri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Üyeleri ile 111 Mahalle Temsilcisinin yer aldığı toplantıda, mahalle temsilcilerine bilgilendirmeyi CHP Parti Okulu Koordinatörü Tülay Bayır yaptı.

CHP Konak’ta mahalle temsilcileri ilk toplantısı gerçekleşti!
Yayınlama: 23.03.2021
A+
A-

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu Mahalle Temsilcileri Toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Sözlerine Konak ilçesinin öneminden bahsederek başlayan ve kentin lokomotif ilçesi olduklarını söyleyen Gruşçu, İzmir dendiğinde ilk akla gelen ve kentin dört bir yanına kan pompalayan, İzmir’in başkenti sıfatını taşıyan Konak’ta görev yapmaktan çok mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. “Mahalle sorumlularından başlayarak, sıradan üyesi olmak üzere, parti yöneticisi, gençlik kolları, kadın kolları, komisyon başkanı ve üyeleri, ilçe yöneticisi, ilçe başkanı, hep beraber büyük bir sorumluluğa sahip olarak mücadele ediyoruz.“ dedi.

TÜRKİYE’NİN ÇOK CİDDİ SORUNLARI VAR

  Sözlerine Türkiye’nin temel sorunlarının aşılabilmesi için hepimizin şapkasını önüne koyarak düşünmesi gerekiyor diyerek devam eden Başkan Gruşçu, “Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi, liderliğini yaptığı millet ittifakı mensubu partileriyle beraber, Sivil Toplum Kuruluşları’yla, Meslek Odaları’yla, sendika temsilcileriyle, yani toplumun tüm kesimleriyle, kimseyi ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden herkesi bir araya getirerek Türkiye’nin temel sorunlarını bir masa etrafında tartışıyor. Çünkü malesef şu anda Türkiye’nin sorunlarını görmezden gelen, çiftçimizin, esnafımızın, öğrencimizin sorunlarını görmezden gelen ama bir yandan da yandaşları besleyen, rekabet kurallarına aykırı ihaleler veren, ama halkımızı yoksullaştıran ceberrut bir iktidarla karşı karşıyayız. İşte bu iktidar malesef şu anda o yandaşlara verdiği ihalelerle nice yoksulları besleyebilirdi ama saray ekonomisiyle bugün vatandaşımızı daha büyük dar boğaza sokmaya devam ediyor diye konuştu. 

GRUŞÇU; “MİLLİ MÜCADELEYİ DÜŞÜNÜN”

  Cumhuriyet Halk Partili’lerin çalışmalarının engellenmesine de değinen Gruşçu : “ Lebalep, ağzına kadar tıklım tıklım dolu kongreler yaptılar, halk sağlığını görmezden gelen kongreler yaptılar ama Cumhuriyet Halk Partililer çalışınca onları sokakta engellemeye çalışan bir anlayışla karşı karşıya kaldık. Şimdi biz diyoruz ki evet pandemi şartları ağır ama şunu da unutmayacağız, Cumhuriyet kolay kurulmadı. Al bayrağımızı alçaklara uğratmaya çalışanlara asla müsade etmeyeceğiz. Cumhuriyetimizin temel değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İşte o yüzden hepimize çok büyük bir görev düşüyor. Milli mücadele yıllarında, Kuva-yı Milliye’nin emperyalistlere karşı verdiği mücadeleyi biz devam ettirmek zorundayız. Eğer biz pandemi şartlarına da takılır kalırsak, bizi çalıştırmamak isteyen bir anlayış varsa biz önce milli mücadele ruhunu hatırlayacağız. Milli mücadeleyi düşünün, Cumhuriyeti kuranları düşünün, görevlerinizde bu yönde hareket edin.” Dedi.

TÜRKİYE’Yİ BİRLEŞTİRECEĞİZ

  Genç Başkan Gruşçu, “Türkiye’yi şu anda etnik ve mezhepsel olarak kutuplaştırmaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Yıllarca bu siyaset üzerinden beslenerek iktidarda kaldılar ama artık biz şunu haykırmak zorundayız : Türkiye’nin dört bir yanında artık kutuplaştırmaya çalışan bir anlayışla değil, kimseyi ötekileştirmeyen, bir masa çevresinde hep beraber temel sorunlarımızı konuştuğumuz bir iklime doğru yönelmeliyiz. O yüzden biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki sosyal kimlikleri konuşalım. Esnafımızı, emeklimizi, işçimizi, öğrencimizi konuşalım.” diye konuştu. “Konak’ın dört bir yanında esnaf ziyaretlerimizde şunu gördük. Esnaf artık bıçak kemiğe dayandı demiyor, bıçak kemiği deldi geçti diyor. Biz esnafımıza yönelik önerilerimizi sunduk. Dedik ki: Esnaf bakanlığını kurun, sicil affı çıkarın, kiralara en az 2500 lira destek verin, stopajı kaldırın,kredileri erteleyin, faizleri silin ama başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere parlamentodaki vekillerimiz bunun mücadelesini vermelerine rağmen ne yaptılar, yok saydılar. Ama biz belediyelerimiz ve yerel yönetimlerimizle esnafımıza destek vermeye devam ettik.” dedi.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ TARİHİ BİR MİSYONA SAHİP”

  “Mahalle temsilcilerine şunu söylemek istiyorum. Büyük bir yükümüz var arkadaşlar, Cumhuriyetimizi korumak zorundayız, temel değerlerini yeniden inşa etmek zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi tarihi bir misyona sahip olan, Cumhuriyetin temel değerlerine sahip bir parti. Bu tarihi misyona sahip çıkacağız her şeyden önce. Cumhuriyeti kuran irade 23 yıl boyunca üreten, gelişen, topluma yön veren, Türkiye’yi %200 büyüyen bir ülke haline getirmiştir. Yıkık ve viran bir ülkeden büyük bir Cumhuriyet yarattık, şimdi yeniden bunu başaracak güce sahibiz. Bunların önemini bildiğiniz için, bu ilkelere sahip çıkacağınızı bildiğimiz için sizleri bu görevlere atadık. Bunu yaparken bireysellikten sıyrılmamız gerekiyor. Biz bu partiyi iktidar yaparsak Türkiye’nin sorunları çözülecek. O nedenle şunu söylemeye devam ediyoruz. Biz mazlumların, ezilenlerin, gariplerin, ezilenlerin sesi olmaya devam edeceğiz. Al bayrağımızı alçaklara uğratmaya çalışanlara ve Türkiye’nin üzerinde oyunlar oynamaya çalışanlara müsade etmeyeceğiz.”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDAR OLACAK 

CHP Konak’ın başarılı Başkanı; “Bi defa şunu özellikle belirtmek istiyorum, Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak. Yaptığımız çalışmaların tamamında bu anlayışla sahada olmak zorundayız. Bunu başaracak liyakat ve güce sahibiz. Bizim odaklanmamız gereken nokta budur. Biz bu hedefin gerçekleşmesi için buradayız, buna inanıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. 

BATUR: HiÇ KUŞKUMUZ YOK

  Yapılan toplantıda açıklamada bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’ta omuz omuza, dayanışma içinde çalıştıklarını vurgulayarak, “İzmir’de ilçeler bazında bakıldığında, Konak en aktif ilçe örgütü. Hem ilçe örgütümüzü hem de yaptığı çalışmalarla ilçe örgütünü zinde ve ayakta tutan Çağrı Gruşçu’yu ve yönetim kurulunu kutluyorum. Bu işe emek veren tüm mahalle temsilcilerini kutluyorum. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi hep birlikte, omuz omuza, dayanışma içerisinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü iktidar artık çok yakın. Bizim hata yapma lüksümüz yok. Partimizin iktidar olması için uyum, birlikte çalışma azmi lazım. En önemlisi de bu işe inanmak lazım. İnanmış kadrolarla, CHP Konak Örgütü olarak bu yola çıktık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, onun emanetlerine sahip çıkacak olan Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi yakın. Vatandaş ile sürekli dirsek temasında olarak derdini dinleyen mahalle temsilcilerinin önemini vurgulayan Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet Halk Partisinin Mahalle Temsilcisi demek, aynı zamanda Genel Başkanımızın da temsilcisi demektir. Bu görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan hiç kuşkumuz yok. Bu iş, gönül işi. Yerel yönetim olarak da mahalle temsilcilerimizin bizim için ayrı bir önemi var. diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.