Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Bülbül’den Bakan Nebati’ye: Arka kapıdan döviz satıp vatandaşın altın terini heba ettiniz!

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin zarar eden vatandaşlara yönelik döviz çağrısına tepki gösterdi.

CHP Aydın Milletvekili ve

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Ben zarar eden bütün vatandaşlara açık çağrıda bulunuyorum: Kim ki döviz gidiyor, kendinize tedbir alın ve adımlarınızı atın diyorsa dava açın. Bunlar sizi yanlış şeye yönlendirdiler” diye konuştu. 

“NE DOLAPLAR ÇEVİRDİĞİNİZİ İKTİDARA GELİNCE BİZ ANLATACAĞIZ”

Bakan Nebati’nin sözlerine CHP’li Bülbül’den tepki geldi. Bülbül şu ifadeleri kullandı:

“Ülkeyi ekonomik buhrana sürükleyen iktidar, vatandaşın cebindeki parasını pul etmeye, TL’nin itibarını yerin dibine sokmayı başardı! Döviz her gün fırlarken, Türk Lirası değer kaybını sürdürdü. Bu ise başta AKP’nin genel başkanı başta olmak üzere iktidar tarafından bilinçli olarak yapıldı. Bunu artık sağır sultan da biliyor. Göz göre göre doların artması için adımlar atan iktidar, üstü kapalı faizle bir nebze de olsa doların ateşini indirdi, bunu da komik bir algıyla millete pazarlamaya çalıştı. Ancak şunu unuttular ki millet hala aç, milletin hala cebinde para yok, milletin hala alım gücü dip seviyelerde, vatandaş her geçen gün daha uzun süreler ekmek kuyruklarında kalıyor. Kısacası iktidarın zaman kazanma adına, seçimden kaçarak uyguladığı hamleler hiçbir işe yaramıyor. Şimdi de Erdoğan’ın atadığı bilmem kaçıncı Maliye Bakanı çıkıp milletin gözlerinin içine baka baka dalga geçer gibi konuşuyor. Bakan Bey, siz arka kapılardan döviz satıp, vatandaşın alın terini heba edin, sonra da çıkıp gidin “dava açın” deyin. Siz her şeyden önce şu bir ay içinde kimleri zengin ettiniz onları açıklayın. Battıkça batıyorsunuz! Ama siz açıklamazsanız da seçimden sonra iktidarımızda ne dolaplar çevirdiğinizi bu halka bir bir biz anlatacağız!”