CHP Milletvekili Sertel gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, gezi eylemlerinin 9’ncu yılında Taksim’de görev gören gazetecilere yönelik saldırıyı kınadı. Gazetecilere yönelik bu saldırıyı yapanların suç işlediğini belirten Sertel, “Savcıları göreve çağırıyorum. Kim olursa olsun hukuka saygılı olmak zorundadır. Gazetecilere yapılan saldırıyı ve İçişleri Bakanını kınıyorum” dedi.

CHP Milletvekili Sertel gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı
Yayınlama: 01.06.2022
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Gezi’nin 9. yılında Taksim’deki protestoları haberleştiren muhabir, foto muhabiri ve kameramanlara uygulanan şiddet ve gözaltılar nedeniyle bir açıklama yaptı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

HUKUK VARSA, ZERRE KADAR ADALET VARSA…

“Taksim’de gezi eylemlerinin yıldönümünde, Gezi eylemlerinin dokuzuncu yıl dönümünde Halk TV muhabiri Ozan Demiriz, Evrensel muhabiri Meltem Akyol, BirGün muhabiri Gökay Başcan, Flaş TV’den Dilan Polat, Sevda Doğan ve Derin Aydoğdu gözaltına alındılar. Gezi olaylarını haberleştirmek için orada bulunan gazeteci arkadaşlarımıza şiddet uygulandı. Tele 1 muhabiri Engin Açar, kameraman Umutcan Yitük ve Halk TV’den Erdinç Yılmaz’ın Taksim İlkyardım Hastanesi’nde tomografileri çekildi. Gazetecilere yönelik bu şiddeti uygulayan polisler suç işlemiştir. Aslında polisler değildir suç işleyen. İktidardır suç işleyen. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gazetecilere yönelik düşmanlığı devam etmektedir. Ve meslektaşlarımıza bu şiddeti uygulayan polisler hakkında mutlaka işlem yapılmalıdır. Eğer bu ülkede hukuk varsa eğer bu ülkede zerre kadar adalet kaldıysa görev gören gazetecileri yaralayanlar ve onları göz altına alanlar suç işlemişlerdir. Buradan çok açık ve net bir çağrıda bulunuyorum. Savcıları göreve çağırıyorum. Kim olursa olsun hukuka saygılı olmak zorundadır. Gazetecilere yapılan saldırıyı ve İçişleri Bakanını kınıyorum.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.