Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP SPOR’DA BELEDİYELERLE EL ELE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın başkanlığında oluşturulan CHP Spor Üst Kurulu  CHP’li belediyelerle el ele gençleri spora yönlendirmek için ortak çalışmalara başladı.

CHP Spor Üst Kurulu Yönetim Kurulu  üyesi olan  Hüsnü Oral kurulun amaç ve çalışmalarını,  Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da spora ve sporcuya verdiği destekleri Egeyön Haber’den Gürkan Genç’e anlattılar. Gürkan Genç’in özel haberi sizlerle..

ORAL : ” CUMHURİYET VE ATATÜRK DEĞERLERİNİ SPOR YOLUYLA ÖĞRETMEYİ AMAÇLIYORUZ “

CHP Spor Üst Kurulu Yönetim Kurulu  üyesi olan  Hüsnü Oral; Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk defa  2 yıl evvel Cumhuriyet Halk Partisi Spor Üst Kurulu oluşturarak çalışmalarına başladığını, şu anda  Genel Baskan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın yönetiminde faaliyetlerine devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi ; ” Türkiye’de CHP’li Belediyeler, il ve ilçe örgütleriyle birlikte sporun yaygınlaşması için çalışmalar yapmaktadır. Spor Üst Kurulu’nda çalışmalar kısa ve uzun vadeli çalışmalar olarak iki kısımdan oluşmakta. Kısa vadeli çalışmalarda insanların en fazla değer verdiği varlıkları olan çocuklarımıza Atatürk devrim ve ilkelerini öğretmek için Atatürk’ün bize hediye ettiği Cumhuriyet değerlerinin çocuklarımıza spor yoluyla öğretmekten geçmektedir. Bunun için 29 Ekim, 23 Nisan, 10 Kasım, 30 Ağustos gibi milli değerlerimizin en yükseğe çıkmış günlerimizde  belediyelerimiz spor yoluyla çocuklarımıza ders verir gibi öğretmesidir. Spor Üst Kurulu’nun ikinci görevi ise Türkiye’de yapılmakta olan spor olaylarının güzelleştirilmesi,  şeffaflastırılması için elinden gelen gayeti gütmekdir. ”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdiğine değinen Hüsnü Oral; Başkan Şenol’un;  Çocuklarımıza, Cumhuriyet değerlerini, Atatürkçülüğü, Atatürk devrim ve ilkelerini,  öğretmeyi hem fiziken hemde fikren yapmakta olduğuna değinerek kendisine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

ŞENOL : ” ONLARI İYİ BİR ATATÜRK’ÇÜ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ “

11 yıllık spor yöneticiliği geçmişi olduğuna,  Konak’ta Türkiye’nin ilk kadın futbol kulübünü kurduğunu ve başarı elde ettiklerini,  şu anda Süper Lig’de olduğunu belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ;  ” Spor özellikle gençlerimiz için çok önemli. Biz gençlerimizi kötü alışkanlıklardan, kahve köşelerinden kurtarmak için çok büyük çalışmalar yapıyoruz. Tabii çocuklarımıza dışarıdan destek oluyoruz. Futbol branşımız yok.  Ben amatör sporlara düşkünüm. Futbola harcayacağımız para ile yüzlerce, binlerce gencimize spor yaptırıyoruz. Birçok spor dalında binlerce gencimiz kurslara devam ediyor.” dedi.

Spor kurslarında derslerin başlarken 5 dakika da olsa , önce Atatürk ve devrimleri,  ülkemize yaptığı hizmetlerin anlatıldığına dikkat çeken  Başkan Şenol; ” Gençlerimize Atatürk sevgisi aşılanır. Çünkü Atatürk’ün unutturulmaya çalışıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bizim de bütün çabamız yüzyılda bir gelen O da Türkiye’ye nasip olan bir liderin iyi bilinmesini amaçlıyoruz.  Bazen kendimi Milli Eğitim Bakanı gibi Spor Bakanı gibi  hissediyorum. Aslında böyle bir bütçenin kanunda yeri yok. Ama bu gençler bizim gençlerimiz , ülkenin geleceği olan gençler. Her türlü spor dalında büyük paralar harcıyoruz. Ama gençliğe harcadığımız paralara asla acımıyorum. Onları iyi bir Atatürk’çü yapmaya çalışıyorum. Bunda da başarılı olduğuma inanıyorum. ” değerlendirmesinde bulundu.

Haber: Gürkan Genç, Kameraman: Halil Güngör