Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’de Adaylar PM’de, Açıklama Bekleniyor

CHP’de Parti Meclisi’nin onayına sunulacak listeye son şeklinin verildiği MYK toplantısı sona erdi.PM toplantısında, üzerinde görüş ayrılıkları yaşanan sekiz ilçenin adayları da masaya yatırıldı. Oylamadan geçemeyen tüm adaylar için CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yetki aldı. Toplantı sonrası 70 ila 100’e yakın adayın açıklanması bekleniyor.

CHP'de Parti Meclisi'nin onayına

MYK’dan geçen isimler arasında Muğla Bodrum’da mevcut Başkan Mehmet Kocadon’un olduğu öğrenildi. Adana ve Mersin’in ilçe adayları da bu PM’de netleşecek. 30 kabul bir çekimser ile adaylığı bir önceki PM’de açıklanan İstanbul Kadıköy Başkan adayı Dara Odabaşı için ise PM’de salt çoğunluk aranarak yeniden oylama yapılacak.

GÜZELBAHÇE’DE BAŞKAN ADAYI DEĞİŞTİ Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan MYK toplantısında en sürpriz gelişme İzmir konusunda yaşandı. MYK’da İzmir’de geçtiğimiz hafta aday gösterilmesine karar verilen İzmir Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin adaylığı konusunda şok bir karar alındı. MYK’da Mustafa İnce yerine Güzelbahçe Belediye Başkanlığı’na Nilay Kökkılınç’ın aday olarak gösterilmesinin PM’ye sunulmasına karar verildiği öğrenildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir Bayraklı için tam yetki istedi.

İşte bugünkü MYK’da isimleri telaffuz edilen isimler…

İZMİR

Buca Suat Nezir

Bayraklı (Kılıçdaroğlu tam yetki istedi)

Güzelbahçe Nihal Kökkılıç

MUĞLA

Bodrum Mehmet Kocadon

İSTANBUL

Şişli Muammer Keskin,

Beyoğlu Alper Taş

Maltepe Ali Kılıç

Küçükçekmece Kemal Çebi

Silivri Özcan Işıklar

ADANA

Seyhan Akif Kemal Akay

Nilay Kökkılınç kimdir?

1965 İstanbul doğumlu, 1986 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu,15 yıl boyunca Güzelbahçe Belediyesi’nde hukukçu olarak görev yaptı.

Aynı zamanda CHP Genel Merkez ve İl Parti Okulu eğitmeni, 2012 yılındaCHP İzmir İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, CHP İzmir İl ve Konak İlçe Hukuk Komisyonu Üyeliği ve CHP İzmir İl Bilim Yönetim Kültür Platformu Kadın Çalışma Grubu üyeliği.

2011 yılından bu yana Ege Belediyeler Birliği’nin gönüllü danışmanı. Bir çok sivl toplum örgütüne üye ve faaliyetlerde bulunmakta. Yerel seçimlerde Konak Belediye Başkanı aday adayı oldu.

Suat Nezir Kimdir?

1977 yılında Buca’da doğan Nezir, ilk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. Şu anda Anadolu Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi olarak öğrenimine devam etmektedir. Uzun yıllar Buca Spor Kulübü’nde futbol oynadı. Suat Nezir siyasi yaşamında dört dönem Buca Belediyesi İmar Komisyonu üyeliği iki dönem İmar Komisyon başkanlığı görevlerinde bulundu. Nezir aynı zamanda Buca Belediyesi Başkan yardımcılığı da yaptı. Suat Nezir 20 yılı aşkın bir süredir konut imalatı alanında ticari yaşamını aktif olarak Buca da sürdürüyor. Evli ve 3 kız çocuk babası olan Boşnak siyasetçi yaşamına doğup büyüdüğü Buca’da devam ediyor.

Mehmet Kocadon Kimdir?

Mehmet Kocadon, 1963 yılında Bodrum’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bodrum’da tamamladı. 1992-1999 yılları arasında Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyeliği, 1993-1999 yılları arasında Demokrat Parti’de Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

1999 yılı yerel seçimlerinde, yeni kurulan Ortakent-Yahşi Belediyesi’ne başkan adayı oldu. Aldığı % 57oranındaki oyla kazandığı Ortakent-Yahşi Belediye Başkanlığı görevine başladı.

2004 yerel seçimlerinde yeniden Ortakent-Yahşi Belediyesi’de başkanlık görevine aday oldu ve % 75 oy alarak 2. kez başkanlık görevini üstlendi. Toplamda 10 yıl olmak üzere 2 dönem üst üste görevini başarıyla sürdüren Kocadon, 2009 yılı yerel seçimlerinde Demokrat Parti’den Bodrum Belediye Başkanlığı’na adaylığını koydu.

Bodrum Belediye Başkanlığı görevine gelen Kocadon, 6 Nisan 2009 tarihinde görevi resmen teslim aldı. 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde % 50.8 oy alarak büyükşehir yasası kapsamında Bodrum Yarımadasındaki tüm belde belediyelerinin kapanmasının ardından, Bodrum Yarımadasının Belediye Başkanı seçildi.

Mehmet Kocadon, halen sürdürdüğü Bodrum Belediye Başkanlığı görevinin yanı sıra, Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı Başkanlığı görevine de devam etmektedir.

Dört dönem sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevine, 30 Ağustos 2013 tarihi itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Mehmet Kocadon, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Muğla Bodrum Belediye Başkan adayıdır.

çocuk babasıdır.