CHP’de Bayraklı ve Bodrum Adayları Açıklandı

CHP’de 16 belediye başkan adayı daha açıklandı. Yapılan açıklamada İzmir Bayraklı ve Muğla Bodrum’da sürpriz isimler aday oldu.

CHP’de Bayraklı ve Bodrum Adayları Açıklandı
Yayınlama: 07.02.2019
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bugün yaptığı açıklamada 16 belediye başkan adayını daha kamuoyu ile paylaştı. Ege’de 2 önemli ilçede daha belediye başkanları belli oldu.

BAYRAKLI’DA SANDAL

CHP’nin İzmir’de, adayın belirlenemediği tek ilçe olan Bayraklı ile ilgili gelişme yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bayraklı’da adayın Serdar Sandal olduğunu belirtti. Bayraklı adayı için geçtiğimiz hafta yapılan PM’de tartışma çıkmış, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tam yetki istemişti.

KOCADON DÖNEMİ SONA ERDİ

CHP’nin bugün açıklanan adayları arasında en dikkat çekici değişimlerden biri ise Mehmet Kocadon’un aday gösterilmemesi oldu. Bodrum’da CHP Mustafa Saruhan ismini aday olarak belirledi. Geçtiğimiz hafta MYK’dan Mehmet Kocadon isminin çıkmasına rağmen adayda değişikliğe gidilmesinin nedeni ise merak ediliyor.

SERDAR SANDAL KİMDİR?

1969 Tunceli doğumlu, evli ve bir çocuk babasıdır.Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü mezunudur. 15 yıl özel eğitim kurumlarında matematik ve geometri alanlarında öğretmenlik yaptı. Lise müfredatına uygun matematik ve geometri ders kitapları yazdı.Öğretmen arkadaşlarıyla kurduğu dershanenin yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüttü.Bu görevin akabinde İzmir Ticaret Odası meclis üyeliği ile, daha sonra da eğitim komite başkanlığı görevlerini yürüttü.Siyasal çalışmalarına üniversitede öğrenci dernekleri ve kitle örgütlerinde çalışarak başladı.

Bilses Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde de aktif olarak çalıştı.İki dönem SHP İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinin ardından, 3 dönem CHP İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.2014 yerel yönetim seçimlerinde parti genelgesine uygun olarak, partideki il başkan yardımcılığı görevinden ayrılarak Bayraklı ilçesi belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi (ÇİBEM) kuruluşunda aktif görev alırken, 2019 seçimlerinde de yeniden Bayraklı’da başkanlığa talip oldu.

MUSTAFA SARUHAN KİMDİR?

2004 yılında Bodrum’un gözde tatil beldesi Yalıkavak’ta Belediye Başkanı olarak seçilen Mustafa Saruhan ve 10 yılı aşkın bir süre Başkanlık görevini yürüttü.

Yalıkavak Belediye Başkanlığı’nın ardından geçtiğimiz dönem Bodrum Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yaptı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.