CHP’de Büyük Değişim

CHP’de Büyük Değişim
Yayınlama: 20.01.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de yapılan kongreler sonucunda 81 ilin 29’unda yeni il başkanı, 972 ilçenin 240’ında yeni ilçe başkanı seçilerek yönetime getirildi. Buna göre CHP’nin bayrak değişiminde il başkanlarının yüzde 35’i, ilçe başkalarının ise yüzde 25’i değişmiş oldu.

 CHP’de yapılan kongreler sonucunda en çok ses getiren isimler ise; sosyalist yapılara olan yakınlığı nedeni ile eleştirilere konu olan Canan Kaftanoğlu ile 23. dönem milletvekili sıfatı ile girdiği seçimlerde, “Birlik ve beraberlik içinde sevgiyle büyükşehiri alacağız” diyen Ali Rıza Ertemur oldu. CHP’nin 36. Olağan Kurultayı, 3-4 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacak.

ALİ RIZA ERTEMUR KİMDİR?

Ali Rıza Ertemur, 5 Şubat 1962’de Denizli’de doğdu. Babasının adı Mevlüt, annesinin adı Muzaffer’dir. Sanayici; Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdi.

Tarım, tekstil, petrol alanlarında faaliyet gösteren aile şirketinde yönetici olarak ticari hayatını sürdürdü. Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Genç İşadamları Derneği üyesi oldu. 23. Dönem CHP Denizli Milletvekilliği yaptı. 30 Aralık 2017’de yapılan CHP Denizli İl Kongresi’nde ise 3 adayla girilen seçimde ipi göğüsledi.  Az düzeyde Almanca bilen Ertemür, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.