Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’de Kritik Zirve, Tartışılan Adaylar Oylanacak

CHP’de yerel seçimlerde aday gösterilecek belediye başkan adaylarının belirleneceği Parti Meclisi(PM) bugün gerçekleştirilecek. Toplantıda Ege’de tartışma yaratan Bodrum, Buca ve Bayraklı ilçelerinin oylamaya sunulacak.

CHP'de yerel seçimlerde aday

CHP’de PM bugün saat 14:00’da toplanacak. Toplantıda, üzerinde görüş ayrılıkları yaşanan 8 ilçenin adayları da belirlenecek.

Kocadon, Durak, Hepdemirgil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bodrum İlçesi’nde mevcut başkan Mehmet Kocadon’u ve Bayraklı İlçesi’nde daha önce de listesinde olan Cevat Durak’ı PM’ye önereceği, Buca’da ise parti tabanında Levent Piriştina ismi yükselse de Aziz Kocaoğlu’nun karşı tavrı, yeni bir isimle yola çıkılması düşüncesi Aydoğan Hepdemirgil ismini ön plana çıkarıyor.

Levent Piriştina
Aydoğan Hepdemirgil

Denizli Tartışması Ne Olacak?

Geçtiğimiz günlerde Denizli’nin en büyük ilçesi olan Pamukkale’de ittifak olacak mı tartışmaları siyaset gündemini belirlemişti. CHP’nin ilk açıkladığı adaylardan biri olan Ahmet Divarcı ile yola devam kararını açıklaması, ‘Pamukkale adayı geri çekilecek mi?’ tartışmalarını biraz olsun dindirmişti. PM’de adayın geri çekilme durumunun gündeme getirilmeyeceği öğrenildi. İYİ Parti’nin ise Pamukkale için tutumu bekleniyor. Yine Denizli’nin önemli ilçelerinden biri olan Çal’da CHP’nin aday göstermemesi tepkilere yol açmıştı. Bu karar gerek ilçe başkanlığı, gerekse CHP seçmeni tarafında tepki çekmişti. PM’de Çal konusunda bir değişiklik yapılması beklenmiyor.

CHP bugün gerçekleştirilecek PM toplantısında Ege’deki Bodrum, Buca ve Bayraklı ilçelerinin yanısıra tartışma yaratan İstanbul’un Şişli, Silivri, Maltepe, Küçükçekmece ve Beyoğlu ilçelerini de karara bağlayacak.

842 Aday Açıklandı

CHP, şu ana kadar 7 Parti Meclisi toplantısında, 17’si büyükşehir, 36’sı il olmak üzere toplamda 842 adayını açıkladı. Bugün yapılacak açıklama ile son adaylarının belirlenmesi bekleniyor.