Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’de Yeni Kriz.. ‘Alternatif Lider’ İzmir’e Geliyor!

CHP’de Kurultay tartışmalarının sona

CHP’de Kurultay tartışmalarının sona ermesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘Muharrem İnce’ hamlesi yeni bir tartışma yarattı.

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı olan ve %31 oy oranı ile dikkatleri üzerine çekip, seçim sonrası CHP’nin genel başkanlığı için kurultay talebi edilmesinde önemli rol oynayan Muharrem İnce’den yeni bir hamle daha geldi. CHP’li İnce, İzmir’de 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşu etkinliklerine Aziz Kocaoğlu’nun davetlisi olarak katılacak.

24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en güçlü rakibi olarak ön plana çıkan Muharrem İnce, 9 Eylül’de İzmir’in Kurtuluşu için yapılacak etkinliklere katılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun davetlisi olarak katılacak olan İnce’nin bu tavrı CHP kulisleri tarafından hoş karşılanmadığı belirtiliyor. Kurultay talebi sürecinde ‘Değişim’ diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Muharrem İnce’yi kutlamalara davet etmesi, Başkan Kocaoğlu’nun Muharrem İnce’ye destek konusunda ısrarını sürdürdüğü yorumlarına neden oldu. Özellikle Kurultay için imza toplama sürecinde Başkan Kocaoğlu, değişimden yana tavır koymuş, ve CHP’nin değişimden korkmaması gerektiğini ifade ederek kurultay için imza istemişti. CHP İzmir il başkanı Deniz Yücel’in kurultay süresince Kılıçdaroğlu’nu desteklemesini de önemsemeyen Kocaoğlu, Yerel seçimler öncesinde aldığı bu ısrarlı kararla CHP’nin İzmir’deki geleceğini de etkileyeceği ifade ediliyor.

Tartışmalar sona erdi derken..

Kurultay için muhaliflerin yeterli imzayı toplayamamasının ardından mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, hatrı sayılır bir imza sayısına rağmen Kurultay kararı almamış ve yola devam demişti. Parti yönetimini revize ederek işe koyulan Kılıçdaroğlu, parti içerisindeki tartışmalara son vermişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Muharrem İnce’yi 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu kutlamalarına davet etmesi ‘alternatif lideri ağırlıyor’ tartışmalarını beraberinde getirdi. Muharrem İnce’nin daveti kabul etmesinin de İzmir’deki CHP Teşkilatını rahatsız ettiği ifade ediliyor.