CHP’li Fatma Çalkaya: “Bu Desteği Boşa Çıkarmayacağım”

İzmir’de adaylığı düşürülen Mehmet Ali Çalkaya’nın yerine aday gösterilen eşi Fatma Çalkaya, “Tüm örgütümüze bu onurlu destekleri için teşekkür ediyorum. Bu desteği boşa çıkarmayacağım” dedi.

CHP’li Fatma Çalkaya: “Bu Desteği Boşa Çıkarmayacağım”

İzmir’de, yerel seçimler için yeniden aday gösterilen ancak YSK tarafından adaylığı düşürülen CHP’li Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya yerine eşi Fatma Çalkaya aday gösterildi. 

CHP Genel Merkez tarafından adaylığı belirlenen Fatma Güçlü Çalkaya, yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi: 

“Bir haftadır demokrasi açısından akıl almaz olaylar yaşıyoruz. Kurulan bu tuzaklar demokrasiye yapılan bir kötülüktür. 15 yıldır olduğu gibi Eşimin adaylığı düşürülmeden önce de sokak sokak kapı kapı gezip belediyemiz adına partimiz adına seçim çalışması yapıyorduk. Bu bir hafta içinde de milli iradenin önemine vurgu yaparak çalışmalarımızı devam ettirdik. İlk günden itibaren adayın kim olduğunun öneminin olmadığını, önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı olduğunu üzerine basa basa söyledik. Biz Türkiye’ye baharı getirmeye kararlıyız. Balçova’dan İzmir’e oradan Türkiye’ye Adalet ve Demokrasi gelene kadar mücadelemizi omuz omuza sürdüreceğiz. Balçova’da demokrasiye inanan herkes bir haftadır ailemize olan desteğini yazılı veya sözlü olarak iletiyor. Sokakta insanlar elimizi tutarak, boynumuza sarılarak yalnız olmadığımızı söylüyor. Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Parti Yönetimimiz ve Balçova’daki partililerimiz de ilk günden bu yana bizden desteklerini hiç esirgemedi. Tüm örgütümüze bu onurlu destekleri için teşekkür ediyorum. Bu desteği boşa çıkarmayacağım. Martın sonu bahar olacak.” 

“Çalkaya ismi Balçova’nın mağduriyetini giderecek” 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Balçova belediye başkan adaylığı için Fatma Çalkaya’nın açıklanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Fatma Çalkaya’nın belediye başkan adayı olarak belirlenmesinin Balçova’da süregelen adil, şeffaf, hizmet ve insan odaklı belediyecilik anlayışının devamı için önemli bir karar olduğunu dile getiren Yücel, “Balçova Belediye Başkan Adayımız Sayın Fatma Çalkaya oldu. Fatma Çalkaya sadece adaylığı düşürülen belediye başkanımız Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi olması sıfatıyla değil, hem siyasetin, hem örgütümüzün içinden gelen bir isim olması, hem de kadın aday belirleme konusundaki hassasiyetimizin bir karşılığı olarak, partimizin Balçova Belediye Başkan Adayı olmuştur. Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının, adayların kesinleştirileceği son gün, şaibeli biri tarafından yapılan itirazla düşürülmesi, 3 dönemdir neredeyse rekor oyla seçilen Mehmet Ali Çalkaya, ailesi ve ona bu onuru oylarıyla yaşatan Balçovalılar üzerinde büyük bir mağduriyet oluşturmuştur. Fatma Çalkaya’nın belediye başkan adayımız olarak belirlenmesi, bu mağduriyetlerin biraz olsun giderilmesi ve Balçova’da süregelen adil, şeffaf, hizmet ve insan 
odaklı belediyecilik anlayışının devamı için önemli bir karardır” dedi. 

“Fatma Çalkaya 31 Mart’ta belediye başkanımız olacak” 

Fatma Çalkaya’nın Balçova’da çok tanınan ve sevilen bir isim olduğunu, iş ve siyaset dünyasında başarısını kanıtlamış bir isim olduğunu belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Fatma Çalkaya, siyaset ve iş dünyasında başarısını kanıtlamış, kadınlarımızın toplumda yeri olsun diye örnek işlere imza atmış, tüm Balçovalılar tarafından çok iyi tanınan ve sevilen bir isim olması, aday olarak belirlenmesinde çok etkili olmuştur. Fatma hanım, halen Üretici Kadın Kooperatifinin aktif bir üyesidir. Bu özelliklere sahip olmasaydı sadece, belediye başkanımızın eşi olması elbette ki adaylık için yeterli olmayacaktı. Ancak kendisinin saydığımız tüm başarıları ve Balçova halkında olan karşılığı, adaylığındaki en büyük etken olmuştur. Şimdi tüm örgütümüzle birlikte, Fatma Çalkaya’nın Balçova’da alınmış en yüksek oy oranıyla belediye başkanı seçilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Balçova halkının da desteği ile 31 Mart’ta Fatma Çalkaya Balçova’nın belediye başkanı olacak.” 

Yayınlama: 02.03.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.