CHP’li Sancar TBMM Genel Kurulu’nda iktidara seslendi: Çıkın bu milletten bir özür dileyin!

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanununda değişiklik öngören teklifin görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Sancar, “Sizin bir numaralı paşanızdı, prensinizdi. Aralardan, derelerden açtınız kadroları, koca koca komutanları karakollarda gezdirirken Akın Öztürk’ü Türk Silahlı Kuvvetlerinin neredeyse en üstündeki kişisi yaptınız” dedi.

CHP’li Sancar TBMM Genel Kurulu’nda iktidara seslendi: Çıkın bu milletten bir özür dileyin!

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, TBMM Genel Kurulu’nda Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanununda değişiklik öngören teklif ile ilgili göürşmelerde konuşma yaptı. Sancar, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçtiğini söyleyerek, ‘her 15 Temmuzu böyle bir anma, bir hüzün, bir gün havasında anarak maalesef, ileriye yönelik yolumuzu açamayız. Geçmişte yapılan hataları değerlendirmeden, milletimize, onlarla yüzleştiğinizi anlatmadan, iktidarın bu anlamdaki zafiyetlerini 83 milyona söyleyip de “Biz, bu konuda hata yaptık; biz, bu konunun müsebbiplerinden biriyiz. FETÖ terör örgütünün oluşumlarında iktidar maalesef, en büyük katkıyı sunmuştur.” demeden FETÖ’yle ve FETÖ gibi önümüzdeki dönemlerde Türk milletinin başına gelecek sıkıntılarda bir çözüm yolu bulamayız.’ dedi.

”17-25’den önce “Fetullah Efendi.” diyordunuz ama biz Cumhuriyet Halk Partililer yine “FETÖ.” diyorduk”

Vekil Sancar, 17-25 Aralık operasyonlarının FETÖ’nün miladı olarak kabul edildiğini ifade ederek, ’17-25 Aralık FETÖ’nün miladı falan değil. FETÖ’nün miladı, Türkiye Cumhuriyetinde resmî anlamda bundan on beş, on altı yıl önce, 2004 yılında -2004 yılının 25 Ağustosunda- Millî Güvenlik Kurulunun aldığı karardır FETÖ’nün başlangıcı, resmî başlangıcı. Tabii, değerli arkadaşlar, siz 17-25’den önce “Fetullah Efendi.” diyordunuz ama biz Cumhuriyet Halk Partililer yine “FETÖ.” diyorduk, yine “FETÖ.” diyorduk ve “FETÖ.” demeye de devam edeceğiz. Çünkü duruşumuz budur. dedi.https://www.facebook.com/watch/?v=649848075630412

”15 Temmuz günü bunları anarken bu milletten bir özür dileyin”

Sancar, sözlerini şu sözlerle devam etti:

Siz 15 Temmuz günü bunları anarken bu milletten bir özür dileyin. Deyin ki: “Biz bunun müsebbibiyiz, ya. Biz destek verdik.” 2004 yılında Millî Güvenlik Kurulu kararını imzalayan komutanlara ne yaptınız? Mesela o gün, o imzayı atan komutanlardan birisi İbrahim Fırtına’ydı, birisi Şener Eruygur’du, birisi Özden Örnek’ti. Ne yaptınız? Bakanlar Kuruluna getirip de Millî Güvenlik Kurulu kararlarını uyguladınız mı? Siz, Fetullahçı Terör Örgütünün faaliyetlerinin durdurulması ve takip edilmesi kararına zerre kadar saygı duydunuz mu? Aksine ödüllendirdiniz. Belediyelere gittiniz, paralar verdiniz, Türkçe Olimpiyatları yaptınız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesini adeta yerle bir ettiniz, koca koca paşaları lacivert Renaultlara bindirip karakollarda beklettiniz, itibarını sarstınız. İşte bu yüzden yapılan son anketlerde artık Türk genci subay olmak istemiyor, sizin korkunuzdan. Onun için, ben bunu şöyle söylüyorum: Kabul edin, 15 Temmuzu bir özür günü yapın, özür. “Bu milletten özür diliyoruz.” deyin. Çıkarmışsınız oraya üzerinden tank geçmiş bir Clio, “Biz, bunu anıt yapıyoruz.” Ya, neyin anıtı? O tankı nereden aldı geldi bu arkadaş? Çarşıdan pazardan mı aldı geldi? Sizin o atadığınız paşaların emirleriyle alındı, o uçağı kullanan pilotlar bu milletin, bu memleketin paralarıyla yetiştirildi. Ama bu 15 Temmuz da yine çıkacaksınız sizinle hiçbir alakası yok gibi- sokacaksınız kafanızı kuma; FETÖ, FETÖ,FETÖ… Mücadele ediyoruz, lanetliyoruz. Lanetlemekle terör bitmez. Ben, her türlü terörü lanetliyorum, bitiyor mu? Bitmez. Oturacaksınız diyeceksiniz ki: “Türk Silahlı Kuvvetlerinden elimizi ayağımızı çekelim.”

Akın Öztürk… Sizin bir numaralı paşanızdı, prensinizdi. Aralardan, derelerden açtınız kadroları, koca koca komutanları karakollarda gezdirirken Akın Öztürk’ü Türk Silahlı Kuvvetlerinin neredeyse en üstündeki kişi yaptınız. Ne oldu o Akın Öztürk 15 Temmuzda? Elleri kelepçeli, polislerin eşliğinde geldi terörist olarak. E, ben size soruyorum: O komutanların, o aydınların, karakolda ölenlerin, mahkemelerde kalp krizi geçirenlerin evlatlarının size hakkını helal ettiğini sanıyor musunuz? ifadelerini kullandı.

Kuleli Askeri Lisesi’ni gündeme getirdi

Sancar yaptığı konuşmasında Kuleli Askeri Lisesi’nin kapanmasına da değindi. Sancar yaptığı konuşmada, ”Bakın, Kuleli Askerî Liseleri kapanmış olmasaydı, Harp Akademileri kapanmış olmasaydı, astsubay okulları kapanmış olmasaydı, burada, bugün “uzmanlıktan astsubaylığa, astsubaylıktan teğmenliğe, teğmenlikten albaylığa” diye terfi terfi geçirip durur muyduk? Şimdi neyi konuşuyoruz? Kadro yok, kadro. Koca koca tugaylardaki o FETÖ’cü paşalar memleketi maalesef perişan etti. O yüzden, Türk Silahlı Kuvvetlerine olan inancı da bozdunuz, güveni de bozdunuz, Türk Silahlı Kuvvetlerinin motivasyonunu da bozdunuz ve komuta kademelerindeki duruş artık değişti, teamüller değişti, generallerin rütbelerini erkene aldınız.” dedi.

Yayınlama: 12.07.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.