Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’nin İzmir Adayı Tunç Soyer!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Tunç Soyer MYK’da tek aday olarak onaylandı. Soyer ismi Parti Meclisinde tek aday olarak onaylanmayı bekliyor.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yedinci grup adaylarının listesini 10.00’da toplanan MYK’ya sundu.

Bu önerinin MYK’dan geçtiği ve Parti Meclisi’nde tek aday olarak bulunduğu öğrenildi. Kabul edilmesi halinde Soyer’in adaylığı kesinleşmiş olacak.

CHP Parti Meclisi bugün yerel seçim hazırlıkları için toplanacak. Şimdiye kadar 16 büyükşehir 28 il olmak üzere 698 belediye başkan adayı açıklandı.

İsmi adaylar arasında geçen milletvekili Tuncay Özkan “Kim aday olarak ilan edilirse onun etrafında kenetleniriz” dedi. İzmir ile birlikte açıklanmayan bazı ilçe adaylarının da bugün kamuoyuna duyurulması planlanıyor.

Parti Meclisi’ne tek isim olarak giden Soyer’in adaylığının PM’den geçmesi bekleniyor.

TUNÇ SOYER KİMDİR?

1959 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğundan itibaren İzmir’de yaşadı. Bornova Anadolu Lisesi’ni ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni iyi dereceyle bitirdi. Biri İsviçre Webster Kolej’de “Uluslararası İlişkiler” diğeri Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “Avrupa Birliği” alanlarında olmak iki yüksek lisans yaptı.

Üniversite yıllarında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen asistanı, Türk Haberler Ajansı’nda da muhabir olarak çalıştı.

Aynı yıllarda İngela Bendt ve James Downing’in mülteci kamplarında Filistin’li kadınların dramını anlatan “Geri Döneceğiz” isimli kitabını Türkçe’ye çevirdi.