Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çiftçiler Sulama Konusunda Yine Dertli

Menderes’in kuruması ve yaşanan

Menderes’in kuruması ve yaşanan sulama sorunları nedeni ile sık sık gündeme gelen Baklan Ovası’nda çiftçiler yine dertli. Sulama işlemlerini kendi imkanları ile gerçekleştiren çiftçiler Devlet Su İşleri tarafından komisyon kararı ile artık Menderes suyuna ücret ödeyecekler.

Menderes suyunu kullanan çiftçiler kendilerinden habersiz komisyon kurulduğunu ve planlamanın kendilerinin haberi olmadan yapıldığını iddia etti. Denizlidedahaber.com’a konuşan Çal Sulama Platformu Basın Sözcüsü Hasan Akçin, “çiftçilerden habersiz komisyon kurularak 2017 yılında kullandığımız suyun bedeli bizlerden talep edildi. Bu zamana kadar su için bir bedel ödemiyorduk. Bu bedeli ödemezsek sonraki yıllarda hiçbir şekilde sulama suyu verilmeyeceğini söylediler” dedi.

“Alternatif Olmayınca Nehri Kullanıyorduk”

Çiftçilerin artık sulama kanallarını kullanamayacağını belirten Akçin, “çiftçilerden ücret talep ediliyor. Bu ücretler ödenmediği takdirde gerekirse güvenlik güçlerinden destek alınacağı konusunda dolaylı olarak tehdit edildik. Bizden alternatif yollar bulmamızı istediler. Bizler zaten alternatif yollarla sulamamızı sağlıyor, bu yolar tıkandığında yine kendi imkanlarımızla nehir yatağından sulamamızı sağlıyorduk” dedi.

“Su Devletin Suyu İstediğine Verir”

Bu karara itiraz ettiklerini belirten Akçin, “Valilik, İl Tarım Müdürlüğü, DSİ gibi kurumlara haklarını aramak, durumu izah etmek için görüşmelere gittik. Özellikle DSİ’de  hoş olmayan tavırlar sergilendi. Çiftçiler bu kararı tanımaz dediğimde ‘Bana su devletin suyu istediğine verir, istemediğine vermez’ dendi.

”Çözüm İstiyoruz”

Akçin bugün gerçekleştirilen Valilik halk gününe katıldığını ve bu konuları orada dile getirdiğini belirti. Bu sorunların gidilmesi için acil bir toplantı gerçekleştirilmesi ve çiftçilerinde bu toplantıda bulunması gerektiğini belirten Akçin;”Valilik halk gününde konuyu gündeme getirdim. Vali yardımcımız bana konunun dikkate alınacağını ve gerekli yazışmaların yapılacağını söyledi. Bizler çiftçiler olarak çözüm bulunmasını istiyoruz”dedi.

Çal Çiftçileri Platformu Basın Sözcüsü Hasan Akçin’in açıklamaların tamamına videodan ulaşabilirsiniz!