Çiğli Doğal Yaşam Restaurant Renklerin Dansı ‘Ebru Sanatı’ ile Buluştu

Çiğli Doğal Yaşam Restaurant Renklerin Dansı ‘Ebru Sanatı’ ile Buluştu
Yayınlama: 01.12.2018
A+
A-

Günümüzde güzel vakit geçirmek, rahatlamak ve sanatsal ürünler çıkarmak isteyenlerin “renklerin dansı” olarak adlandırılan ebru sanatına olan ilgisi her geçen gün biraz daha artıyor. Çiğli’de Doğal Yaşam Restaurant’ta bunların hepsini bulabilirsiniz.

Varoluşu yüzyıllar öncesine dayanan ve insan psikolojisine bir çok faydası olan ebru sanatına ilgi duyanları ve hafta sonunda yolu “Çiğli Doğal Yaşam Restaurant’a  düşenleri bir sürpriz bekliyor.  Ebru sanatçısı Ömer Nejat Çınar burada her yaştan her meslekten ilgi duyan herkese ücretsiz ebru sanatı kursu veriyor.

Duayen Gazeteci Ahmet Deda’ya ebru sanatını uygulamalı olarak anlatan Ebru sanatçısı Ömer Nejat Çınar, ; ” On yıldır ebru sanatıyla uğraşıyoruz. Havalar uygun olduğu sürece her cumartesi-pazar bu alanda isteyenlere ebru yaptırmak için burada olacağız. Burada bizim gözetimimizde kendi ebrularını yapabilirler.”  dedi.

Ebru sanatçısı Ömer Nejat Çınar ayrıca ebru sanatının kağıt, ipek, deri, dogaltaş gibi farklı ürünlerde uyguladıklarını, ipek şal, takı ve çanta gibi  ürünlerin bayanlar tarafından beğeni ile kullanıldığını ifade etti.

EBRU SANATI NEDİR ?

Varoluşu yüzyıllar öncesine dayanan ebru sanatı UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesinde yer alıyor ve aynı zamanda batıda “Türk Kağıdı” adı adı verilmiştir.  Kitre ile yoğunlaştırılan su yüzeyinde, özel boyalar kullanarak, fırça, biz ve tarak gibi aletlerle ve bir takım özel tekniklerle oluşturulan desenlerin kağıt üzerine aktarılmasıyla yapılan süsleme sanatına; ebru sanatı deniyor. Battal ebru, gel-git ebru, şal ebru, serpme, bülbül yuvası, taraklı ebru, zemin ebrusu, hafif ebru, dalgalı ebru gibi pek çok farklı desenin oluşturulması için kullanılan farklı teknikler bulunuyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.