Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çınar Garden Genel Müdürü Hasan Ergenay: ‘Çin’e ihtiyacımız kalmadı, ürünleri kendimiz üretiyoruz’

Egeyön Haber, Çınar Garden’a konuk oldu. Çınar Garden Genel Müdürü görevinde bulunan genç iş insanı Hasan Ergenay Çınar Garden ve faaliyet gösterdiği sektör hakkında bilgiler verdi.

Egeyön Haber, Çınar Garden'a

Egeyön Haber ekibi Çınar Garden’ın genel müdürü genç iş insanı Hasan Ergenay ile bir röportaj gerçekleştirdi. Sektördeki son gelişmelerin konuşulduğu röportajımızda ekibimiz şirketin ne zaman kurulduğu, firmanın faaliyetleri, pandemi sürecinde sektörün durumu hakkında Hasan Ergenay’dan bilgi aldı.

‘105 kişiye istihdam sağlıyoruz’

Ürünlerin yapım aşamaları hakkında bilgiler veren Ergenay, ‘Yapım ve üretim aşaması 7 aşamadan oluşuyor. Metal bölümü, boyahane bölümü, montaj bölümü, gruplama bölümü, tekstil bölümü, paketleme bölümü, sevkiyat bölümü. Biz tüm bu aşamaları kendimiz yapıyoruz. 105 kişiye istihdam sağlıyoruz.’ dedi.

‘Ürün gamımızı bu yöne çektik’

Şirketin faaliyete geçtiği 2008 yılında pazar arabası ve çamaşır kurutmalık ile sektöre giriş yaptıklarını ifade eden Ergenay, ‘İlerleyen zamanlarda Türkiye pazarındaki kamp sandalyesi ve eşyalarının eksik olduğunu düşünüp ürün gamımızı bu yöne çektik. Kamp sandalyesi, piknik koltuğu, kamp çadırı, kamp taburesi ve yönetmen koltuğu gibi ürünler üretmeye başladık.’ ifadelerini kullandı.

‘Yatırımlarımızı güçlendirdik, personel alımlarımızı arttırdık’

Mevsimler geçişler ve pandemi pazarınızı nasıl etkiliyor? sorusuna da yanıt veren genç iş insanı Ergenay, ‘Mevsimsel geçişler bizi etkilemiyor artık yaz ve kış sezonu aynı geçiyor. Pandemiden dolayı herkes bahçesine, yazlığına ya da herkesten uzak bir yere kaçmak istediği için işlerimiz yoğunlaştı. Yatırımlarımızı güçlendirdik, personel alımlarımızı arttırdık. Bir yönüyle pandemiden etkilenmedik fakat kumaşlarımız Çin’den geliyordu. Gümrüklerin kapatılması nedeniyle kendi bünyemizde kendi tekstil bölümümüzü kurduk. Artık her şeyimizi kendimiz üretiyoruz. Bu bölümümüzde 25 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yeni bir iş kapısı oldu. Günde 5000 tane kumaş dikiyoruz. Ciddi bir yatırımda bulunduk. İlk başta çok zorlandık fakat cefasını çekmeyen sefasını süremez. Artık her şey planladığımız gibi gidiyor. Şu anda Çin’e ihtiyacımız kalmadı kendi ürünümüzü kendimiz üretebiliyoruz ve paramız kendi ülkemizin içinde dönüyor. Tabi ki bazı zorluklar çektik 2018 yılında bir yangın atlattık ve üretim alanımız komple yandı fakat sıfırdan başlayıp şimdi daha da güçlendik.’ şeklinde konuştu.

‘Yeni bir şirket kurduk. Orada internet satışı yapıyoruz’

Şirketlerin haedeflerinden de bahseden Çınar Garden Genel Müdürü Ergenay, ‘Yeni bir şirket kurduk. Orada internet satışı yapıyoruz. Borumuz İstanbul, Zonguldak gibi illerimizden geliyor. Amacımız önümüzdeki sene burada kendi borumuzu da üretmek. Asıl hedefimiz tüm ham maddeyi kendimiz üretip sandalye mamülünü oluşturmak.’ dedi.