Çivril CHP, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

Çivril CHP, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak
Yayınlama: 20.04.2018
A+
A-

CHP Çivril ilçe başkanı Ömer Köseoğlu, Belediyede uygulanan arsa satışı ile ilgili olarak Çivril Cumhuriyet Savcılığına başvuracaklarını belirterek konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Köseoğlu düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkan Yardımcısı Alper Bağçeli’nin düzenlenen Yuvaköy 114 ada 3 parselde kayıtlı taşınmazın ihalesinde yasalara uygun olmayan işlem gerçekleştirdiğini belirti.

Köseoğlu’nun konu ile ilgili açıklamasının satır başları şu şekilde;428 ve 429 sayılı kararla 2886 sayılı devlet ihale kanunu göre satılmıştır. Bu satış ile ilgili belediye encümeni tarafından yapılan ihaleye Belediye Başkan Yardımcısı Alper Bağçeli’nin oğlu Cem Bağçeli 3 nolu parseli, Burak Bağçeli ise 4 nolu parseli satın almıştır.İhaleye başka katılım olmamıştır. Buna göre Yuvaköy 114 ada 3 parselde kayıtlı taşınmazın ihalesine 06/06/2017 tarihinde yani ihaleden 1 gün önce Cem Bağçeli katılma dilekçesi vermiş, Başkan Yardımcısı Alper Bağçeli bu evrakları alarak imzasıyla alarak belediyenin resmi kayıtlarına intikal ettirmiştir.

”İhale kanunu ihlal etmiştir”

Sayın başkan yardımcısı 2886 sayılı yasanın 6. maddesine göre ihaleyi yapmak,yürütmek,sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olmasına karşın neden bu evraklara imza koymuştur? Başkan yardımcısı Bağçeli, bu ihaleyi Başkan’nın yerine imzalamıştır. İlgili kanunda ihaleyi yapmak,yürütmek,sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli kişilerin 2. derece dahil yakınlarının ihaleye girmesi yasaktır. Yani burada ihale kanunu ihlal etmiştir.

Köseoğlu konuşmasının sonunda konu ile ilgili Çivril Cumhuriyet Savcılığına başvuracaklarını belirtti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.