Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çizgi 12. Bölüm Yayınlandı: Denizli’nin Milli Mücadelesi Ne Zaman Başladı? Hüsamettin Ataman Belgelerle Açıkladı

Yıllarca ‘Çizgi’ programıyla Denizli’nin kültür sanat alanında nabzını tutan Cemal Ataman’ın Eski Taçev Söyleşileri konsepti altında Çizgi programı Egeyön Haber ve Egeyön Youtube kanalında yer alıyor. Çizgi programının 12. bölümü yayınlandı. Denizli’de 2007 yılından bu yana tartışma konu olan Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin fetvası ile başlayan Milli Mücadele’nin ’16 Mayıs Cuma günü mü, 15 Mayıs Perşembe günü mü?’ başladığı konusunu Mimar ve Yazar Hüsamettin Ataman belgelerle ve kitabı Üç Taş: 16 Mayıs 1919 Denizli Direnişi kitabı ile ispat etti.

Yıllarca ‘Çizgi’ programıyla Denizli’nin

Cemal Ataman’ın sunduğu, bir klasik olmuş Çizgi programı Eski Taçev Söyleşileri konsepti altında Egeyön Haber ve Egeyön Youtube kanalında devam ediyor. Çizgi programının onikinci bölümü Mimar ve Yazar Hüsamettin Ataman ve İnşaat Mühendisi ve Denizli’nin yerlisi Nafiz Öz’ün katılımı ile Eski Taçev’de gerçekleşti.

Denizli Belediyesi’nin 2007 yılında aldığı kararının ardından Denizli’nin Milli Mücadele tarihi 16 Mayıs Cuma günü yerine İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edildiği 15 Mayıs Perşembe günü olarak değiştirilmişti. Hüsamettin Ataman son yazdığı kitabı olan Üç Taş: 16 Mayıs 1919 Denizli Direnişi’nde 15 Mayıs 1919 gününün milli mücadele günü olarak anılmasının yanlış olduğunu belgeleriyle ispatladı.

BİR YANDA KUTAY DİĞER YANDA ONLARCA BELGE

Hüsamettin Ataman, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 14 Mayıs 2022 günü tanıtımını yaptığı ve 13’ü akademisyen 16 yazarın kaleme aldığı “15 Mayıs Milli Mücadele’de Denizli” kitabın tamamen Cemal Kutay’ın kitabına dayandırılarak yazıldığını ve herhangi bir belgeye dayanmadığını vurguladı. Ataman ise Üç Taş kitabında; Dr. Lütfü Müftüler’in(Ahmet Hulusi Efendi’nin oğlu) Denizli Heyet-i Milliyesi Kitabı, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın Ben De Yazdım kitabı, Tarih Öğretmeni Tarhan Toker’in Denizli Tarihi kitabı, Denizli Ticaret Odası’nın 2019 Denizli kitabı, Rahmi Apak’ın Türk Tarih Kurumu tarafından yayınlanan ‘Garp Cephesi Nasıl Kuruldu?’ kitabı, Denizli Bayramyeri Kitabeleri, Araştırmacı Yazar Şükrü Tekin Kaptan’ın Denizli Günlüğü kitabı, Denizli Gazetesi’nin 1948-1949 yayınları, İstiklal Harbi Gazetesi’nin 1919 yayınları, Tarihçi Sinan Meydan’ın 2018’de yazdığı yazılar, Cevdet Şemşioğlu’nun 20. Yüzyıl Başlarında Denizli kitabı, Hasan İzzettin Dinamo’nun Kutsal İsyan kitabı, Denizli Valiliğinin 1988 yılında yapılan Türk Kültür Tarihinde Denizli Sempozyumu kitabını kaynak olarak gösterdiğini belirtti.