Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 destek paketini açıkladı.. 50 bin yeni istihdam hedefi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilave istihdama destek paketi ve imalata dayalı ithal ikamesi destek paketi olmak üzere iki çalışmanın hazırlandığını duyurdu. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için hazırlanan pakette 50 binin üzerinde istihdamın önünün açılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 destek paketini açıkladı.. 50 bin yeni istihdam hedefi
Yayınlama: 01.12.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan destek paketi hakkında açıklamalarda bulundu. İstihdamı ve işletmeleri desteklediklerini belirten Cumhurbaşkanı, iki destek paketinin yolda olduğunu söyledi. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanı 50’nin altında olan firmalarda her yeni istihdam için 100 bin liraya kadar, kredi garanti fonu kefaletiyle krediye erişim imkanı sağlanacağını da ifade etti. Ancak destek paketinin ne zaman çıkacağı ilerleyen günlerde belli olacak.

TRT ortak yayınında, gündeme ilişkin önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin yeni ekonomi modelini açıklayarak, istihdam konusunda yeni destek paketleri hazırladıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

  • Biz şu anda 2 önemli destek paketi hazırladık. Bunlardan biri ilave istihdama destek paketidir, diğeri de imalata dayalı ithal ikamesi destek paketidir.
  • *Küçük ve orta ölçekli işletmelerimize yönelik 50 çalışanın altında olan firmalarımıza her yeni istihdam için 100 bin liraya kadar, kredi garanti fonu kefaletiyle krediye erişim imkanı sağlıyoruz.
  • Yeni istihdam yapacak işletmelerimize faizsiz kredi imkanı sunmuş olacağız. Amacımız 50 bin yeni istihdamın önünü açmak.
  • Bu paketle de uzun vadeli kredi imkanı oluşturarak üretime ve ihracata öncelik veren yatırımları destekliyoruz.
  • Özellikle 3, 4, 5, ve 6. teşvik bölgelerinde yer alan 58 ilimizle ilçelerinde yatırım yaparak istihdam oluşturacak girişimcilere müjdemiz var.
    Yeni destek paketinin detayları henüz belli olmadı. İlerleyen günlerde konuyla ilgili açıklamaların yapılması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.