Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 4 gün daha sokağa çıkma yasağı geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 4 gün daha sokağa çıkma yasağı geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğani Kabine toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 16 Mayıs’tan başlayarak 19 Mayıs’a kadar 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı.

İşte Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların satış başları:

*Yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz, huzurevlerinde 27 binin üzerine her türlü yaşlımıza özen gösteriyoruz.

*Gönüllerini hoş tutmalıyız. Onlar hayatta iken gönüllerini almalarını, bizlerden razı olmalarını sağlamalıyız. Özellikle koronavirüs salgınlarında Batı ülkelerindeki en büyük dramlar maalesef bakım evlerinde yaşanmıştır.

*Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında bağış tutarı 2 milyar lirayı buldu.

*Türkiye’nin aralarında olduğu bazı ülkeler salgını kontrol altına alırken bazı ülkelerde salgın tüm hızıyla sürüyor, bazılarında yeni başlıyor. Maske kullanım, fiziki mesafeyi koruma, temizliğe riayete uygun yeni düzene girmemiz gerekene işaret ediyor bize bu tablo.

*Vatandaşlarımızın hayatı normalleştirme adımlarını 10 Mart öncesi gibi algılamaması gerekiyor. 412 yerleşim yerini karantinaya almak zorunda kaldık, 300’ünde karantina sona erdi.

*Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız. Tamamen eski günlere dönmüyor, salgın şartlarında hayatımızı kolaylaştırmaya çalışıyoruz.

*Mücbir sebebe dayalı olarak 6 ay süreyle ertelediğimiz SSK ve Bağ-Kur primi ödemelerinin tutarı 40 milyar lirayı buldu.

*Sosyal koruma kalkanını daha da güçlendireceğiz. Salgın döneminde 43 ilacı daha ödeme kapsamına aldık.

*Başakşehir Hastanemizin açılışını Japonya Başbakanı Abe ile 21 Mayıs’ta yapıyoruz.

*16-19 Mayıs tarihleri arasında 24 ilde 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması olacaktır. Yaşlılar, 17 Mayıs Pazar günü 11.00-17.00, 20 yaş altı da 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günlerinde sokağa çıkmayı sürdürecektir.

Yayınlama: 11.05.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.