Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik toplantı öncesi ‘Koronavirüs’ açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilecek ‘Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı öncesi açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Önemli kararların alınacağı toplantı öncesi Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

* Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen koronavirüs hastalığı ile ilgili değerlendirme toplantımıza hoş geldiniz. Toplantımızın ardından milletimize sesleneceğiz. Detaylı bir şekilde dünyada ve ülkemizdeki durumu anlatacağız. Bugüne kadar hastalığın kontrol altında tutulması ile ilgili sağlık önlemleri ve tedbirleri hayata geçirdik, devam edeceğiz.

* Gönüllü ve zorunlu karantina ile hayatı durdurması yanı sıra ekonomik boyutları da olacaktır. Bu hastalığın salgın haline dönüşmesini engelleme ve ekonomiyi ayakta tutma gibi bir zorunluluğumuz var. İşlerin yoluna girmeye başladığı bir dönemde ipin ucunu asla bırakamayız.

* Kovid-19 ile mücadele ederken sanayi ve ticarette çarkları çevirmek elbette kolay değildir. Özel sektörün de sorumlulukları vardır.

3 GÜN ÖNCE TOPLANILMIŞTI

15 martta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığında Çankaya Köşkü’nde corona virüsüne yönelik tedbirlerin ele alındığı toplantı yapılmıştı. Toplantıda, 9 Avrupa ülkesinden Türkiye’ye yapılan uçuşların, gece yarısından itibaren durdurulması kararlaştırılmıştı.