Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi, Sporda Önemli Düzenlemeler Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın hukukçularına verdiği talimatla sporda önemli değişikliklerinin talimatını verdiği öğrenildi. Yapılacak düzenlemelerde taraftarları ve kulüp yöneticilerini ilgilendiren önemli kararlar var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi, Sporda Önemli Düzenlemeler Geliyor
Yayınlama: 17.04.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sporda tribün ve tribün dışı olayların önüne geçmek, yöneticiler özellikle sosyal medyada vatandaşları kışkırtıcı ve tahrikedci açıklamalar paylaşması halinde disipline sevk edilecekler.

STATLARA YÜZ TARAMA SİSTEMİ

İlk önemli değişiklik statlarda yaşanan olaylarda suçluların belirlemensi amacıyla ‘Yüz Tarama’ sistemi kurulacak. Stat için ve çevresinde polis ve güvenlik kamerası arttırılacak. Düzenlemede stat güvenliğinden tamamen emniyetin sorumlu olması belirtiliyor.

SUÇ İŞLEYENLERİN CEZALARINA DA DÜZENLEME

Statlarda ve dışında suç işleyen kişiler daha önce 1 yıl süreyle cezalandırılıyordu. Yapılan düzenlemeyle bundan sonra suç işleyenlere ilkinde 1 yıl, ikincisinde 3 yıl, üçüncüsünde 5 yıl ceza verilecek.

KULÜP YÖNETİCİLERİNE SOSYAL MEDYA ÖNLEMİ

Kulüp yöneticileri, teknik direktör veya futbolcuların sosyal medyada taraftarı kışkırtıcı veya tahrik edici paylaşımlar yapması halinde disipline sevk edilecek. TV programlarında dile getirilecek her türlü kışkırtıcı sözler de cezai sisteme bağlanacak.

KAYNAK:TV8

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.