Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbir paketini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona virüs tedbirlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, korona virüs

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’deki korona virüsü salgını nedeniyle açıklama yaptı. 30 büyükşehirin titizlikle uyulması istenen yeni kararları açıklayan Erdoğan’ın, yurt dışı uçuşların tamamen yasaklandığını ve şehirler arası yolculukların valilik iznine bağlandığını açıklaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, televizyon kanalları aracılığıyla saatler 22:00’yi gösterdiğinde yeni tip korona virüs (KOVID-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemler ve gelinen aşamaları açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

YENİ TEDBİR PAKETİ

1-Şehirler arası seyahatler bundan böyle valilik iznine bağlanmışır.

2-Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışma sistemine geçirecektir.

3-Toplu taşıma da seyrek oturma düzeni

4-Piknik alanları gibi ören yerleri, hafta sonları kapalı olacak, hafta içi de toplu olarak bir arada bulunulmayacak.

5-Askerlerimiz 14 gün karantina kuralına uygun olarak, celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacak.

6-Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir.

REHAVETE KAPILMAYACAĞIZ

Küresel düzeyde hasta sayısının 600 bine, ölü sayısının 27 bine yaklaştığı bu büyük felaket bizi de etkiledi. Ülkemizde de bugün itibariyle 5 bin 598 tespit edilmiş vaka ve 92 can kaybı vardır. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha başsağlığı diliyorum.Hiçbir musibetin bizden büyük olmadığı anlamıyla Covid-19 hastalığıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ne kadar güçlü tutarsak, Allah’ın izniyle az hasarla çıkarız.Ancak şu hususları da aklımızdan çıkarmamalıyız. Rehavete kapılmayacağız. Karşımızdaki tehlike çok ciddidir. Bu tehdide karşı gerçekten sağlam bir mücadele yürütüyoruz. Her bir vatandaşımızın bu hastalığın yol açacağı vahim sonuçları bildiğine inanıyorum.

VERİLEN DESTEKLERE DEĞİNDİ

Her kesimi kapsayan istihdamın korunmasını sağlayan pek çok ekonomik tedbiri hayata geçirdik, geçiriyoruz. 100 milyon liranın üzerinde ekonomik destek programı hazırladık. Meclisimizde gerekli mevzuat değişikliğini yaptı.En düşük emekli maaşını 1500 liraya çıkararak, nefes aldırdık. Emekli ikramiyesinin ödeme tarihini de Nisan başına çektik.Ülkemizde dar gelirli haneye biner lira nakit desteği veriyoruz.Sanayicilerimizi ve ihracatçılarımızı rahatlatacak tedbirleri hayata geçirdik. Milletimizin her bir ferdinin yanında oluyoruz. Vatandaşımızın mağduriyetine, açıkta kalmasına izin vermeyiz.

Yaşlılarımız için aldığımız tedbirleri saygısızlığa dönüştürenlere de müsaade etmeyeceğiz. Hayatın tüm alanlarını kapsayan tedbirlerle hastalık zincirinin bir an önce kırılmasını amaçlıyoruz.

TÜRKİYE HAZIRLIKLI YAKALANDI

Türkiye bu salgın illetine hazırlıklı yakalamıştır. Ekonomik alt yapısını güçlendiren Türkiye, kendi kendiye yeterli olmasının avantajlarını yaşıyor.İlk çıktığı günden itibaren tedbirlerimizi alarak da ilave bir avantaj yaşadık. İlaç ve gıda konusunda hiçbir sıkıntımız yoktur. Üretim ve tedarik sistemimiz aksaksız çalışıyor.Maske, eldiven ve test kiti konularını kendimiz ürettiğimiz için herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Olumsuz dedikodusunu yapanlar, stokçuluk yapanlar var, sakın bunlara aldanmayın. Bütün güvenlik güçleriyle bunların sırtlarındayız. Bunların tedarikini sağlayan sanayicilerimize de teşekkür ediyorum.

TEST SAYISI ARTTI

Gerektiğinde yurt dışından malzeme tedariki de yapıyoruz. Bu çerçevede yurt dışından getirdiğimiz hızlı tanı kitlerimizi devreye sokarak test sayısını artırdık. Hem kendi testlerimizi hem de merkezleri tüm ülkeye yaydık.Testler kesinlikle ücretsizdir. Tedaviye yönelik ilacın ilk kısmı bize ulaştı, kullanmaya başladık. Devamı da geliyor. Tüm sağlık çalışanlarımızın da tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Tüm bakanlıklarımız ve kurumlarımız seferberlik ruhuyla çalışıyor.