Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tedbirleri açıkladı.. Sokağa çıkma yasağının kapsamı genişletildi mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından koronavirüs salgını ile ilgii yeni tedbirler belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağının kapsamı başta olmak üzere alınan yeni kararları duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz cuma günü “Yeni tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız” açıklamasının ardından bugün Beştepe’de toplanan kabinenin ana gündem maddesi koronavirüs salgınına karşı alınacak yeni önlemler ve kısıtlamalar oldu. Kabine toplantısı sonunda yeni tedbirler belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni tedbirler şu şekilde;

YASAK HAFTA İÇİ DE UYGULANACAK- HAFTA SONU TAMAMEN SOKAĞA ÇIKMAYA YASAĞI

*Hafta içi hergün gece saat 21:00-05:00 genel sokağa çıkma yasağı, hafta sonları Cuma saat 21:00’dan- Pazartesi 05:00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Cumartesi ve Pazar günü evlerdeyiz.

*Market bakkal kasap manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek, saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

*65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

*Anasınıfı ve benzeri eğitim sınıfı faaliyetlerine ara verilecektir.

*Tehdit geçene kadar misafir kabulüne ara vermelerini özellikle rica ediyorum. Evlerde mevlüt, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelecekleri etkinlikler yapılamayacaktır.

Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikahlarda bu sayı da geçilmeyecektir.

*Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecektir.

*AVM girişte HES kod uygulamasına geçilecektir.

*Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki toplu taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkların tespiti ve giderilmesi amacıyla gereken tedbirleri alacaktır.

*50 kişiden fazla olan işyerlerinde, iş yeri hekiminin gözetiminde mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tarafından salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir.

*Yasaklar salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak.