Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Denizli Ziyareti Öncesi, AK Parti Kulislerindeki Son Durum

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,15 Aralık Cumartesi günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin oğlu Atilla Zeybekci’nin nikahı için Denizli’ye gelecek. 2019 Yerel Seçimleri öncesi Türkiye’de, aralarında Denizli’nin de bulunduğu 74 ilde belediye başkanı adaylarını açıklayan AK Parti’de ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması beklenirken Erdoğan’ın ziyareti bu nedenle önem taşıyor. Peki AK Parti Denizli kulislerinde neler konuşuluyor?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Aralık Cumartesi günü yapacağı Denizli ziyaretinden öncesinde 24 Aralık’ta Denizli Büyükşehir Adayını Osman Zolan olarak belirlenmişti.Nihat Zeybekci’nin oğlu Atilla Zeybekci’nin nikahı için Denizli’ye gelecek olan Erdoğan’ın AK Parti Denizli ilçe belediye başkan adaylarını 20 Aralık’tan sonra açıklaması beklenirken, bu ziyaretin belirleyici olabileceği düşünülüyor.

PEKİ DENİZLİ’DE NELER YAŞANIYOR?

AK Parti’nin Denizli’de Büyükşehir adayı olarak Osman Zolan’ı belirlemesinin ardından en çok merak edilen,”İki merkez ilçe olan Pamukkale ve Merkezefendi’de mevcut başkanlar Hüseyin Gürlesin ve Muhammet Subaşıoğlu ile yola devam edilecek mi?” soru oldu. Bunun nedeni ise Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan’ın iki merkez ilçe belediye başkanı ile olan uyuşmazlığı olarak dillendiriliyor. Zolan’ın, Gürlesin ve Subaşıoğlu ile yaşadığı bu uyuşmazlığı AK Parti İl Başkanlığı vasıtasıyla Genel Merkeze aktardığı artık herkes tarafınca malum.

GÜRLESİN BEKLEMEDE

Peki Genel Merkez ne karar verecek? Denizli Deda Haber’in Ankara kulislerinden edindiği bilgilere göre Osman Zolan’ın bu isteğine karşın Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in adaylığı yüzde 90 oranında kesin. Ancak bu bilginin ‘kulis bilgisi’ olması ve yüzde 10’luk hata payının olması Hüseyin Gürlesin tarafında gergin bekleyişin devam etmesine neden oluyor. Pamukkale içni ismi geçen isimlerden biri ise AK Parti eski İl Başkanı Avni Örki. Bu esnada Cumhur İttifakı’nın bir diğer paydaşı MHP Denizli Büyükşehir için Osman Zolan’a destek vereceğini açıkladı. Bu kararın ardından Pamukkale’de seçimi kazanmak birinci öncelik haline geldi. Bunun için AK Parti Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa eden Mehmet Ali Yılmaz kamuoyunda ismi öne çıkan isim olsa da ünlü iş adamı Abdullah Deda ile dirsek teması hala devam ediyor. MHP Pamukkale için gaza basıyor.

SUBAŞIOĞLU’NUN KOLTUĞUNA TALİP ÇOK

Peki bir diğer merkez ilçe Merkezefendi’de durum ne? Muhammet Subaşıoğlu ile çalışmak istemediğini belirten Osman Zolan’ın bu durumu yukarıya ilettiğini belirtmiştik. Merkezefendi için karar ne olacak? Subaşıoğlu’nun yerine ilk dillendirilen isim AK Parti eski Milletvekili ve mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak oldu. Subaşıoğlu ile yürümek istemediğini dile getiren Zolan’a Dalbudak’ın adaylığı mı dayatıldı? Bu sorunun cevabı muamma… Merkezefendi için son olarak adı geçen isim ise AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz oldu. Filiz’in adaylığı yönünde basında yer alan haberlere henüz bir kanıt oluşmazken, AK Parti’nin Merkezefendi kararının Denizli Büyükşehir seçimlerini etkileyeceği ise aşikar. MHP ise Merkezefendi’de beklenmedik bir atılım yaptı. MHP’nin Denizli’de en büyük karşılığı olan isimlerinden 24 Haziran’da Milletvekili adayı Mehmet Uz Merkezefendi aday adaylığı için başvurdu. Uz’un büyük bir sürpriz olmazsa aday gösterilmesi bekleniyor. Bu durum AK Parti’nin karışık durumunu daha da zorlaştırıyor.
CHP Acıpayam Adayı Alim Arslan
Avukat Hasan Oymak

GELELİM ACIPAYAM’A

AK Parti’de en çok rağbet olan ilçelerden birisi Acıpayam Başkan Hulusi Şevkan dışında Bülent Karnak, Fikret Gümüş, Harun Reşit Kaya, İbrahim Ethem Topçu, Mahir Altuğ, Ramazan Kan ve Sefer Demir olmak üzere tam 7 aday adayı var. Adayını Alim Arslan olarak belirleyen CHP’nin kemik oy potansiyelinin olduğu Denizli’nin en büyük ilçelerinden biri olan Acıpayam’da AK Parti’nin kim aday göstereceği merak konusu… Acıpayam’ı CHP’ye kaptırmak istemeyen AK Parti’de burada sürpriz bir aday da gösterebileceği edinilen kulis bilgileri arasında. Bu adayın ismi ise Hasan Oymak. Pamukkale Belediye Başkanı aday adaylığı için başvuruda bulunan ve parti içinde Nihat Zeybekci’nin adayı olarak nitelendirilen Oymak’ın yaşanan son gelişmelerin ardından Acıpayam’da aday gösterileceği konuşulmaya başlandı. Şevkan hariç 7 aday adayının bulunduğu Acıpayam’da böyle bir hamle gelmesi halinde nasıl bir sonuç oluşacak merakla bekleniyor.

BOZKURT’TA İTTİFAKIN TAVRI NE OLACAK?

Cumhur İttifakı’nın Bozkurt’ta kararı ne olacak? Bozkurt’tan Milletvekili Ahmet Yıldız’ı çıkaran AK Parti yerel seçimlerde belediyeyi de almak istiyor. Milletvekililiği seçimlerinde Bozkurt’tan yüksek bir oy alan AK Parti, MHP’nin önemli ismi Hamdi Cin’i transfer ederek büyük bir hamle yaptı. AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yapan Cin’in adaylığı kesin gibi. CHP ise bu hamleye karşı adı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de geçen mevcut Başkan Birsen Çelik ile devam kararı aldı. MHP ise Hamdi Cin yerini Mümin Öztunç ile doldurdu.

BULDAN’DA İŞLER KARIŞIK

Denizli’nin en karışık ilçelerinden birisi ise Buldan. Cumhur İttifakı’nın bileşeni MHP burada büyük bir atak yaparak Buldan’ın en güçlü isimlerinden Mustafa Şevik’i aday gösterdi. 2014 seçimlerinde AK Parti tarafından aday gösterilmeyen Şevik, Demokrat Parti’den aday olarak aldığı 4 bin 64 oyla seçimin kaderini değiştirmişti. CHP Buldan’da yaşanan oy dağılımının ardından sadece 366 oy farkla seçimi Mustafa Gülbay ile kazanmıştı. Ancak CHP’nin 2019 yerel seçimlerinde eski ilçe başkanlarından Hikmet Şenözen’i aday göstermesi ilçede karşılık yarattı. İlçe teşkilatının istifası ile sonuçlanan süreçte Mustafa Gülbay’ın isminin başta AK Parti olmak üzere diğer partilerle anılmasına neden oldu.
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan

ÇAL’DA HERŞEYE NETLEŞTİ

Cumhur İttifakı’nın Denizli’de en net yansıması Çal’da… İttifakın açıklanmasının ardından MHP’nin Denizli’de elinde bulundurduğu tek belediye olan Çal’da Fethi Akcan’ın seçime büyük bir avantajla gireceği öngörülüyor. 2014 yılında Çal’da parti ayırt etmeksizin her kesimden oy alan Akcan’ın ittifakın ardından büyük bir destekle yeniden belediye başkanı seçilmesi bekleniyor. AK parti’nin Çal’da aday çıkarmayacağı kulislerde dolaşıyor.

AK PARTİ, GÜÇLÜ OLDUĞU ÇARDAK’TA NE KARAR VERECEK?

AK Parti’nin güçlü olduğu ilçelerden birisi Çardak… Mevcut Başkan Mahmut Öztürk haricinde 7 aday adayı bulunuyor. Ayrıca İlçe Başkanı Mehmet Pala’nın görevinden istifasının ardından belediye meclis üyeliği için yorumları yapılsa da belediye başkan aday adayı olabileceği de söylentiler arasında. Özellikle Mehmet Pala’nın gelen belediye başkanları ile uyumsuz süreçler yaşaması bu söylentilerin doğruluk payını arttırıyor. Başkan Öztürk ise 15 Temmuz’da Çardak’ın direnişine ve OSB, üniversite gibi projelerine güveniyor. Denizli’nin en fazla rağbet gören ilçelerinden biri olan Çardak’ta AK Parti’nin tavrı diğer partilerin politikasını belirleyeceğe benziyor.

SARAYKÖY’DE BELİRSİZLİK

AK Parti’de Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ile yola devam edilcek mi? MHP’den efsane başkan Ahmet Çelikak aday adayı oldu. Bu durum Çelikak üzerinden AK Parti MHP ittifakı olabilir iddiasını gündeme getirdi. CHP ise Sarayköy’ü geri almak istiyor.

ÖZTÜRK İTTİFAKIN SERİNHİSAR ADAYI MI?

Serinhisar’da Halil Öztürk ittifakın aday mı olacak? En güçlü rakibi şuanda CHP’nin adayı Hüseyin Gemi gibi görünüyor. İYİ Parti’nin buradaki tavrı belirleyeci olacak.

AK PARTİ KALE’Yİ MHP’YE Mİ BIRAKACAK?

AK Parti’nin Denizli’deki en sorunlu ilçesi Kale… Seçilmiş Belediye Başkanı Erkan Hayla görevden alınmıştı. MHP İl Başkanı Cafer Birtürk Kale’yi almaak konusunda iddialı açıklamalar yaptı. Eski Başkan Hayla Demokrat Parti’de aday oldu. Kale’de MHP-DP çekişmesi olacağa benziyor.
AK Parti Tavas Eski İlçe Başkanı

TAVASTA İNAMLIK TAMAM MI?

AK Parti’nin Denizli’deki ‘kalesi’ olarak bilinen Tavas’ta istifa eden il başkanı Hüseyin İnamlık’ın adaylık süreci tamamlandı mı? İnanmlık’ın aday olması halinde mevcut başkan Turhan Veli Akyol nasıl değerlendirilecek? Bu soruların cevabı ise çok derin kulislerde gizli.

ÇİVRİL’İ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

Denizli Deda Haber ekibi, Denizli’nin en büyük ilçelerinden biri olan Çivril’deki son durumu ise yerinde değerlendirecek. Çok yakında Çivril’de… HABER:ORAL CAN TATAR-SERKAN ÖZKURT