Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dekan Takımcı’dan Prof. Dr. Gökovalı için taziye mesajı

Duayen gazeteci, şair, yazar, turist rehberi ve akademisyen Prof. Dr. Şadan Gökovalı, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti. Bir dönem Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulunda da öğretim üyesi olarak görev yapan Gökovalı pek çok duayen gazetecinin yetişmesinde emek verdi. İletişim, tarih, kültür ve turizm alanında önemli eserler verdi. Gökovalı’nın ölümü Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde de büyük üzüntü ile karşılandı.

Duayen gazeteci, şair, yazar,

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, duayen iletişimci Prof. Dr. Gökovalı’nın vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı. Prof. Dr. Dilek Takımcı, mesajında “Bir dönem Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’nda da öğretim üyesi olarak da görev yapan hocamız Şadan Gökovalı’nın vefatını üzüntüyle öğrendim. Değerli hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilerim” dedi.

Gökovalı, 2 Şubat Salı günü saat 10:30’da İzmir Alsancak’ta yapılacak törenin ardından, Muğla Akyaka’da toprağa verilecek.

Prof. Dr. Şadan Gökovalı

Şadan Gökovalı, 15 Mart 1939’te Muğla’nın Gökova beldesinde dünyaya geldi. Gazeteci, muhabir, akademisyen olan Gökovalı, Halikarnas Balıkçısı’nın manevi oğlu olarak eserlerini ölümünden sonra yayımlayan, tüm kitaplarına ön söz yazan isimdi. İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi. 1959’da İzmir’de yayımlanmakta olan Ege Expres’te gazeteciliğe başladı. 1961 yılında Sarı Basın Kartı aldı. 1965’te Yılın Gazetecisi seçildi.

Turizm üzerine yüksek lisans ve doktora yaptı; İletişim Bilimleri dalında doçent oldu. TRT ve bazı yayın organlarında muhabir ve yapımcı olarak çalıştı. 1980’den sonra Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1993’te Ege Üniversitesi Çeşme Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi ve idareci olarak hizmet vermeye başladı. Akademik kariyer olarak 79’da Üniversite doktoru, 94’te ise Üniversite Doçenti, ve Üniversite Profesörü hak ve unvanlarına lâyık görüldü. İzmir Yaşar Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye İletişim Vakfı, İzmir Turist Rehberleri Odası, Onursal Üyeliği “İleri Yaş Dostu” ödüllerine değer görüldü. Çoğu Türkiye’nin turistik yerleri hakkında olmak üzere yirmiden fazla kitabı çeşitli dillerde yayımlandı. 2013 yılında, Muğla – Marmaris yolu üzerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi arka tarafında bir açık hava tiyatrosuna adı verildi.