Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Delikliçınar Rotary Kulübü’nde devir teslim töreni gerçekleşti

Delikliçınar Rotary Kulübü 2021-2022 Dönem Başkanı Rotaryen Volkan Uçak başkanlık madalyonunu 2022-2023 Dönem Başkanı Rotaryen Kazım Yıkılmaz’a devretti.

Delikliçınar Rotary Kulübü 2021-2022

Başkan Kazım Yıkılmaz devir teslim töreninde öncelikle Rotary hakkında konuştu:
ROTARY NEDİR?
23 Şubat 1905 tarihinde kurulan ve dünya üzerindeki gönüllü hizmet kuruluşlarının ilki olan Rotary, Dünya’da iyi niyet ve barışın korunmasına inanan ve bu alanda hizmet veren iş ve meslek sahibi Rotaryenlerin dünya ölçüsünde birleştiği bir kuruluştur. İnsanlığa hizmet veren tüm mesleklerde, yüksek ahlak standartlarının teşvik edilmesi hedefidir.
Rotary’nin amacı, bütün onurlu girişimlerin temeli sayılan hizmet etme idealini teşvik etmek, geliştirmek ve özellikle;
• Tanışıklığın geliştirilmesinin bir hizmet fırsatı sayılmasını,
• İş ve meslekte erdemli olmanın bir değer olarak tanınması ve her Rotary üyesinin kendi meslek ve işini, topluma bir hizmet fırsatı sayarak yüceltmesini,
• Her Rotaryenin hizmet idealini kişisel işine olduğu kadar toplum hayatına da uygulamasını,
• Hizmet idealinde birleşmiş olan çeşitli iş ve meslek sahibi insanlar arasında dünya çapında dostluk ilişkileri kurmak suretiyle, uluslararası karşılıklı anlayışı, iyi niyeti ve barış idealini geliştirmektir.
Rotary hizmet idealinin gerek bireysel gerekse toplu olarak pratikte uygulanmasını teşvik etme amacıyla bir araya gelen iş ve meslek sahibi insanların oluşturduğu dünya çapında bir dostluk örgütüdür.
Rotary, hizmet idealini esas alarak, dünyanın her yerindeki uluslararasında anlayış, iyi niyet ve barışçı ilişkilerin geliştirilmesi, teşvik edilmesi ve özendirilmesi için gayret sarf eder.
Rotary Kulüpleri, Rotaryenlere kendi özel ya da iş ve mesleki yaşamlarında yüksek ahlaki standart örnekleri verme fırsatı sağlar.
Her Rotaryenin dini ve siyasi görüşü, yalnızca kendisini ilgilendirir. Rotary, hizmet yolunda çalışmalarını yürütürken genç neslin eğitimi ve gelişimi için de yoğun çaba göstermekte olup, kendi sponsorluğu altında Interact ve Rotaract Kulüplerini kurmuştur.
Rotary kulüpleri, fikir alışverişi yapmak, bağlantılar oluşturmak ve harekete geçmeye adanmış bireyleri bir araya getirir.
Yeni Başkan Yıkılmaz, “Delikliçınar Rotary Kulübü’nün geleneksel projelerine devam edeceğiz ve Rotary öncelikli alanlarında;

  • Toplumsal Gelişim
  • Temel Eğitim ve Okuryazarlık
  • Hastalıkları Önleme ve Tedavi
  • Anne ve Çocuk Sağlığı
  • Su, Sanitasyon ve Hijyen
  • Çevre
  • Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü

ve Çocuk Felci konusunda projeler geliştirmeye devam edeceğiz.


Kendinden önce hizmet parolasıyla yeni dönemde ilk önce kendi içimizde, sonra yaşadığımız toplumlarda ve nihayetinde tüm dünyada fark yaratabileceğimizi bilerek çıktığımız yolda, elimizden gelenin en iyisini hak ettiğimiz bir dünya hayal ediyoruz.’’ dedi.
Rotary ile Hayal Edelim dönem temasıyla görevine başladı.