Demokratik çadırın keyifçi danası

Demokratik çadırın keyifçi danası
Yayınlama: 15.08.2018
A+
A-

 İzmir’in Bornova ilçesindeki Işıkkent kurban satış yerinde araba fiyatına satılan Minik Paşa ve Poyraz pazarın gözdesi olurken, sahibinin “Keyifçi dana” olarak tanıttığı Boncuk ise canı istemedikçe yerinden kalkmıyor. Sahibi Seracettin Aktekin, “Kalksa onu da satacağız ama canı istemedikçe yerinden kalkmıyor. Çok keyifçi bir dana. Aslında onu satmak istemiyoruz. Bu kesilmek istemiyor. Burası demokratik bir çadır. Geri götüreceğim” dedi. 

Kurban Bayramına sayılı günler kala, kurban satış yerleri de hareketlendi. Vatandaşlar, kurbanlık almak için hayvan sahipleriyle sıkı pazarlıklar yapıyor. İzmir’de büyükbaş hayvanların satıldığı Bornova ilçesindeki Işıkkent kurban satış yerinde de hareketlilik gözlendi. Boncuk isimli 2 yaşındaki dana, pazarın maskotu durumunda. Boncuk, günün büyük bir bölümünü yatarak geçiriyor, müşteri geldiğinde ise canı istemedikçe ayağa kalkmıyor. Sahibi Seracettin Aktekin, “Satışlarımız güzel. 5-6 tane büyükbaşımız kaldı. Boncuk ise 5 gündür yiyip yiyip yatıyor. Kalksa onu da satacağız ama canı istemedikçe kalkmıyor. Kalktığında da yerinde durmuyor. Aslında onu satmak istemiyoruz. Bu kesilmek istemiyor. Burası demokratik bir çadır. Geri götüreceğim. Müşteri gelince biz onu rahatsız etmiyoruz. O da canı isterse kalkıyor zaten. Kendisi kalkmak istemedikçe biz de onu kaldırmıyoruz. Hayvan keyfine düşkün. Çok keyifçi bir dana. Buraya getirmeyi düşünmüyordum. 10 bin verdiler, satmadım. Belki 11 bin verirlerse anca satarım” diye konuştu.

BONCUK İSİMLİ 2 YAŞINDAKİ DANA, PAZARIN MASKOTU DURUMUNDA. BONCUK, GÜNÜN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ YATARAK GEÇİRİYOR, MÜŞTERİ GELDİĞİNDE İSE CANI İSTEMEDİKÇE AYAĞA KALKMIYOR. (CEREN ATMACA – SİNAN YENİÇERİ/İZMİR-İHA)

Araba fiyatına Minik Paşa ve Poyraz

1,5 ton ağırlığında olan Poyraz’ı 20 bin liraya sattığını söyleyen Cemal Kaya, “Biz Ardahan’dan geldik. Elimizde hala hayvanlar var. İstediğimiz değerlerde satış yapamıyoruz. Normalde Poyraz’ı 25 bin liraya satmam gerekirdi” derken, 1 ton ağırlığında olan Minik Paşa’yı 17 bin liraya satan Yaşar Balcin de, “Havalar sıcak, bu hayvanlar sıcağa gelemiyor. Bizim de serinlemeleri için yapabileceğimiz fazla yöntemimiz yok. Ağrı’dan buraya 23 tane hayvan getirdim, satmam gereken 8 hayvanım kaldı. Satışlar beklediğim gibi oldu” dedi.

1,5 TON AĞIRLIĞINDA OLAN POYRAZ 20 BİN LİRAYA SATILDI. (CEREN ATMACA – SİNAN YENİÇERİ/İZMİR-İHA)

“Dolarlarınızı bozdurun, buyurun gelin kurban alın”

Erzurum’dan buraya 48 hayvan getirdiğini, 15 tanesini de sattığını kaydeden Yunus Tuyli ise, “Biz dolarlarımızı bozdurup geldik. Hepimiz bir amaç uğruna geldik ama müşterilerimiz az. Kurbana gücü yeten müşterileri bekliyoruz. Fiyatlar uygun. Dolarlarınızı bozdurun, buyurun gelin kurban alın” ifadelerini kullandı.

KURBAN BAYRAMINA SAYILI GÜNLER KALA, KURBAN SATIŞ YERLERİ DE HAREKETLENDİ. (CEREN ATMACA – SİNAN YENİÇERİ/İZMİR-İHA)

1 TON AĞIRLIĞINDAKİ MİNİK PAŞA, 17 BİN LİRAYA SATILDI. (CEREN ATMACA – SİNAN YENİÇERİ/İZMİR-İHA)

KURBAN BAYRAMINA SAYILI GÜNLER KALA, KURBAN SATIŞ YERLERİ DE HAREKETLENDİ. (CEREN ATMACA – SİNAN YENİÇERİ/İZMİR-İHA)

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.