Denizli asansör bakımına önem veriyor mu? Makina Mühendisi Ethem Kayhan Kaymakçı anlattı

Egeyön Haber ekibi, Asansör Teknik Yöneticisi Makina Mühendisi Ethem Kayhan Kaymakçı ile özel röportaj gerçekleştirdi. Bakım Teknolojileri üzerine gerçekleştirilen röportajda ekibimiz, asansör bakımı ve bakım sürecinde dikkat edilmesi gereken konular üzerine merak edilenleri sordu, Ethem Kayhan Kaymakçı yanıtladı.

Denizli asansör bakımına önem veriyor mu? Makina Mühendisi Ethem Kayhan Kaymakçı anlattı
Yayınlama: 21.05.2021
A+
A-

Egeyön Haber, Bakım Teknolojileri üzerine Mühendis Gözüyle.com ile birlikte gerçekleştirdiği ortak çalışmalara devam ediyor. Ekibimiz son yıllarda artık daha da önem kazanan Asansör bakımı ve bakım sürecinde dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili en yeni bilgileri Asansör Teknik Yöneticisi Makina Mühendisi Ethem Kayhan Kaymakçı’dan aldı. Gerçekleştirilen özel röportajdan Kaymakçı, Denizli’de son durum ne olduğunu da anlattı.

İşte Ethem Kayhan Kaymakçı ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızdan kesitler:

  • Birçoğumuzun evinde, işyerinde, hayatının birçok alanında kullandığı asansörler ne kadar güvenli? İşi uzmanından öğrenmeye geldik. Değerli Egeyön TV izleyenleri; Bugün Makina Mühendisleri Odasındayız. Yanımızda Asansör Teknik Yöneticisi Ethem Kayhan Kaymakçı var. Ethem bey kendisinden bahseder misiniz?

Makina Mühendisiyim. 2007 yılından deri MMO Denizli şubesinde teknik görevli olarak görev yapıyorum. 2012 yılından beride Asansör Birim Sorumlusu olarak görev yapıyorum. Asansör periyodik kontrollerinin planlanması, gerçekleştirilmesi, teknik ve idari olarak takip edilmesini gerçekleştiriyorum.

  • Asansörlerde bulunan etiketler ne anlama geliyor? Örneğin kırmızı etiketin anlama nedir?

Periyodik kontrol sonuçları dört gruba ayrılıyor. Bunları biz kırmızı sarı mavi etiketler ile ayırıyoruz. Kusurlu, hafif kusurlu, kusursuz ve güvensiz diye. Kırmızı etiket olunca güvensiz oluyor ve asansörün kullanılmaması gerekiyor. Mavi ve Yeşil etikette hafif kusurlu ve güvenli olan asansörlerde kullanılabilir oluyor. Sarı etiket ile işaretlediğimiz asansörlerde ise belli bir düzeltme süresi var yönetmeliğin öngördüğü süre boyunca kullanılabiliyor, ama bu süre sonunda takip kontrolü gerçekleştiğinde hafif kusurlu ya da güvenli hale gelmediyse asansörün kullanılmaması gerekiyor.

  • Peki, Sarı ve Kırmızı etiketliler güvensiz. Peki, bunların gerekli sürede bakımı, onarımı yapılması yaptırımı nedir?

Kırmızı etikette 60 gün süre veriyor yönetmelik, Sarı etikette 120 gün. Kırmızıda periyodik kontrol yapıldığı tarihten itibaren kullanılmaması gerekiyor. Kullanılması durumunda oluşabilecek can ve mal kaybından bina sorumlusu sorumlu tutuluyor. Sarı etikette 120 gün boyunca kullanabiliyorsunuz ama 120 günün sonunda takip kontrolü yapıldığında hafif kusurlu ve güvenli hale dönmediyse asansör onun da yine kullanılmaması gerekiyor. Bu süreler sonunda belediyeler asansörleri mühürlüyorlar. Tabii bu süre içerisinde oluşabilecek herhangi bir can kaybından mal kaybından bina sorumlusu sorumlu oluyor. Ayriyeten bir de yönetmeliğin getirdiği idari yaptırımlar var. 1705 sayılı kanuna göre idari para cezası uygulayabiliyor Bakanlık bina sorumlusuna. Asansörü monte edene veya periyodik kontrolü yapan bizlere de bunu uygulayabiliyor. Asıl risk tabii bu kırmızı etiketli Asansörlerin kullanılması ve bu sırada bir kazanın olması, can kaybının olması veya bir yaralanmanın olması. Bu durumda neredeyse bütün yükümlülük bina sorumlusunda yani yöneticide oluyor.
Tabii bunun sorumluluğu kaldırılabilecek bir şey değil.

  • Denizli’de en son ne zaman böyle bir kaza meydana geldi?

Denizli’de Asansör kazası diye çokça medyada çıkıyor aslında. Geçtiğimiz aylarda da çıktı yine Pamukkale ilçesinde asansör kazası diye bir engelli vatandaşımız vefat etti. O da asansör diye medyaya yansıdı ama o cihaz bir asansör değil. Yönetmelik gereği asansörün tanımına uymuyor. Asansör dediğimiz zaman yönetmelikte belli tanımlar var. “Rijit raylar boyunca, yatay ve 15 dereceden fazla açı yapacak içinde bir butonu olacak, kişilerin veya yüklerin taşınması için bir kabin olacak” diye detaylıca bir tanımı var. Bu kapsama baktığımız zaman o kazadaki cihaz aslında bir vinçti. Yukarıya bir vinç takılmış altına bir kabin yapılmış Engelli vatandaşımı evine inip çıkmak için bu cihazı kullanıyor. Tabii bu cihazlar asansörler gibi güvenli değil. Çünkü bunlar yükeler taşımak için imal edilen cihazlar. Tek halatlı olabiliyor, tek halat koptuğu zaman cihaz düşebiliyor. Cihazın düşmesini engelleyen herhangi bir güvenlik tertibatı yok mesela asansörde olduğu gibi. Bunları asansör kazası olarak sınıflandırmamak ve asansör kazası olarak adlandırmamak lazım. Bu tabii sektörüde rahatsız eden bir durum. Onun haricinde asansör kazası olarak geçtiğimiz yıllarda Montajda veya bakımda yaralanan işçiler oldu, duydum bir kaç yıl içerisinde. Ondan öncede en son ölümlü kaza bildiğim kadarıyla 2013 veya 2014 yılında olmuştu, Gazi Bulvarında bir işhanında. Ondan öncede en son ne zaman oldu bilmiyorum Denizli’de Asansör durumları diğer illere göre çok daha iyi. O yüzden çok büyük kazalar çok sayılarda olmuyor, gerçekleşmiyor.

  • Peki, geçtiğimiz dönemlerde birçok asansör Denizli’de Kırmızı Etiket ile işaretlenmişti. Günümüzde bu durum nedir?

Tabii bizde ilk başladığımızda 2012’de bu yönetmelik, Periyodik kontrol zorunlu hale geldi. Daha öncesinde de kontroller vardı ama zorunluluk 2012 Ocakta başlamıştı. 2012-2013 döneminde kontrolleri gerçekleştirdiğimiz zaman kontrol ettiğimiz asansörlerin neredeyse yüzde doksan-doksan beş civarı kırmızı etiketli olarak çıkıyordu ve kullanılmaması gerekiyordu. Tabii bu yıl geçtikçe o tarihten bu zamana kadar biraz daha düzeldi. Bizim Ocak’tan beri Merkezefendi Belediyesi ile protokolümüz var, Ocaktan beri kontrolleri gerçekleştiriyoruz. Tam net sayı veremem şimdi size ama bildiğim kadarıyla Bakanlıktan aldığımız veriye göre şu an için yüzde elli-elli beş civarına düşmüş olması lazım kırmızı etiket oranının. Tabii bunda yıllar boyunca sürekli kontrol edilmenin de etkisi var. Bir de ilk periyodik kontrol yönetmeliği ile şimdiki periyodik kontrol yönetmeliğindeki kontrol kriterleri farklı. O zaman daha fazla kırmızı maddesi vardı. Şimdi yönetmelik biraz daha yumuşadı. Mavi yoktu mesela o zaman, mavi geldi. Sarıdaki maddeler değişti, Kırmızıdaki maddeler değişti öyle olunca oda biraz oranı değiştirdi.

  • Peki, asansörlerin bakımı ne sıklıkla yapılmalı? Vatandaş bu hizmetten nasıl faydalanabilir?

Asansörlerin bakımı ayda bir kez yapılması gerekiyor, yetkili bir asansör bakım firması tarafından. Asansörü monte eden veya onun yetkili servisi tarafından ayda bir kez yapılması zorunlu. Yönetmelik bunu zorunlu kılıyor. Periyodik kontroller ise en az yılda bir kez yapılması gerekiyor. Yönetmelik yine bunu yılda bir kez zorunlu kılıyor. Bunu bina yöneticisinin, bina sorumlusunun başvurusu üzerine ya da resen muayene kuruluşu tarafından gerçekleştirilebilir diyor. Eğer isterlerse bina sorumluları bize telefonla, internet üzerinden veya buraya gelip yazılı olarak başvurabilir periyodik kontrol için. Zaten onlar başvuru yapmadığı takdirde biz resen gidip asansörlerin kontrollerini gerçekleştireceğiz.

  • Makina Mühendisleri Odası tarafından asansörlerin bakımı ile ilgili eğitimler veriliyor. Bu eğitimlerden biraz bahsedebilir misiniz?

Biz üyelerimize yönelik olarak bir asansör avan proje hazırlama eğitim ve belgelendirmemiz var. Asansör proje hazırlama eğitim ve belgelendirmesi var. Asansör yetkili servis teknik sorumlusu eğitimi ve belgelendirmesi var. Bide Bakanlığında zorunlu kıldığı asansör periyodik kontrollerini gerçekleştirecek muayene personeline dair verdiğimiz eğitimler var. Sadece Makina Mühendislerine Odası üyelerine değil bazıları özellikle diğer odaların üyelerine de yönelik olabiliyor. Çünkü asansör sektöründe sadece makina değil elektrik, elektrik-elektronik, mekanik taşıyıcılar gibi bazı lisans mezunları da görev alabiliyorlar. Dolayısıyla Elektrik Mühendisleri Odasına üye olan bir Mühendis meslektaşımız bizden bu eğitimleri alarak belgelendirilebiliyor.

Mesela işte Asansör Yetkili Servis Teknik Sorumlusu eğitimini bizden alıp belgelendirilebiliyor. Tabii bu belge olmadan asansör bakımı yapan firma yetki alamıyor. Onun haricinde periyodik kontrolleri gerçekleştiren meslektaşlarımıza yönelik bir eğitimimiz var, bu da Bakanlığın belirlediği bir program. Bu program dâhilinde eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Yine aynı şekilde diğer odalara üye olan, yönetmeliğin öngördüğü meslek disiplinindeki arkadaşlarımız üyelerimizde bunlara katılıp bu belgelere sahip olabiliyorlar. Tabii bu belgeler olmadan periyodik kontrolü gerçekleştiremiyorsunuz Bakanlıktan yetkiniz olmadığı için. Yine aynı şekilde bu belgeler olmadan asansör firmasının bakım yapmaya dair yetkisi olmuyor. Yine diğer asansör uygulama ve asansör projelendirme eğitimleri ve belgeleri ise binalarda gerçekleştirilecek asansör montajları ile ilgili üyelerimizin yaptığı projeler, çizimler, hesaplamaların, o projelerin hazırlanması ve belediye tarafından onaylanması gibi süreçlerde bu belgeler olmadan bunları gerçekleştiremiyorlar.

  • Günümüzde birçok yerde yürüyen merdivenler kullanılıyor. Yürüyen merdivenlerin periyodik bakımı var mı? Varsa nasıl yapılıyor?

Ethem Kayhan Kaymakçı: Tabii yürüyen merdivenlerde de hem bakım hem periyodik kontrol var. Onların iş ekipmanlarını kullanımında iş sağlığı güvenliği yönetmeliğine tabii oluyor yürüyen merdivenler. Orada da diyor ki yürüyen merdiven ve bantlar için en az yılda bir kez periyodik kontrol yapılmalı diye geçiyor. Tabi en az yılda bir kez işletmenin şartına göre belki bu altı ayda bir dört ayda bire de düşürülebilir. Çok yoğun kullanılan bir avm dir çok yoğun çalışıyordur yürüyen merdiven, binlerce kişi kullanılıyordur, yıpranma payı çok yüksektir böyle durumlarda bu periyotlar kısaltılabilir. Ama en az yılda biri yönetmelik zorunlu tutuyor. Bakımınıda yine asansör gibi ayda bir kez bakım firmaları tarafından bakımı gerçekleştiriliyor.

Röportaj: Hatice Bardakçıoğlu
Kamera: Veysel Boran Yaşa

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.