Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli Barosu’nun Genç Avukatları Feyzioğlu’nu İstifaya Davet Etti!

Denizli Barosu Genç Avukatlar İnsiyatifi, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu istifaya davet etti.

Denizli Barosu Genç Avukatlar



Denizli Barosu Genç Avukatlar İnsiyatifi, Rize’de AK Parti, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin il başkanlıklarını ziyaret ederek açıklamalarda bulunan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu siyasi kariyer planlamasını mesleğinin dışında yapması gerekliliğini ifade ederek istifaya davet etti. Açıklamada, ” Hukukun adını dahi anılmaya korkulduğu ve kutuplaşmanın toplumun her nezdinde hissedildiği, TBB Başkanı’nın dahi kendisini eleştiren meslektaşlarını ayrıştırdığı ve yaftaladığı böyle bir dönemde, ülkenin mevcut hukuku yapısına dair tek bir söz söylemeyen Sayın Feyzioğlu başkanlık makamındaki miadını doldurmuştur.” denildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, 30 Ocak’ta Rize AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, “Milli bir duruşa ihtiyaç var. Milli konularda, milli beraberliğimizi sağlamlaştırmalıyız” açıklamasında bulunmuştu.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu - AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim

​Feyzioğlu aynı gün gazetecilerin sorularını yanıtladığı basın toplantısında da, “Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek isteyen hain FETÖ’cüleri ve bu hainlerle el ele vermiş hain PKK’lıları ve onların tetikçisi hain DHKP-C’lileri, her türlü terör örgütünü Allah’ın izni ile kahredeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu’nun siyasi alanda bu denli açıklamalarda bulunmasının asli görevi olmadığı belirten Genç Avukatlar İnsiyatifi, yayınladığı açıklamada ‘Mevcut başkanlık rejiminin zararlarından söz eden Sn. Feyzioğlu, rejim endişelerinden kurtulup sorunun kaynağını sadece ‘milli birliği’ sağlayamamakta aramaya başlamıştır. Duruşma salonlarından atılan ve adliyede yerlerde sürüklenen avukatlık mesleğini görmezden gelen Sn. Feyzioğlu’nun TBB Başkanı sıfatıyla birlik ve beraberlik ortamından bahsetmesi abestir. Öncelikle meslektaşlarının talep ve eleştirilerine kulak vermesi gereken, ancak siyasi rant devşirme kaygısını bir kenara bırakmayan Sn. Feyzioğlu’nun TBB Başkanlığı makamından ivedilikle ayrılarak siyasi kariyerine devam etmesi kanaatinde olduğumuzu da buradan kamuoyuyla paylaşmaktayız. ‘ ifadelerine yer verdi.

Denizli Barosu Genç Avukatlar İnsiyatifi’nin konu ile ilgili yaptığı açıklamanın tam metni şöyle;

”Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, 30 Ocak 2019 tarihinde Rize ili ziyareti sırasında kamuoyuna çeşitli açıklamalarda bulunmuştur. Bunun üzerine bazı baro yönetim kurulları ve delegasyonları, bu açıklamalar hakkında görüşlerini bildirmiş, son olarak 8 Şubat 2019 tarihinde de Denizli Barosu Başkanı ve Delegasyonu konu hakkındaki görüşünü web sayfası üzerinden kamuoyuyla paylaşmıştır.

Öncelikle, Sn. Feyzioğlu’nun Rize ziyaretindeki açıklamalarının yetkisini aştığını belirtmek ihtiyacı hissetmekteyiz. Sn. Feyzioğlu’nun Rize’de belirttiği üzere, TBB Başkanının makamına sarılarak siyasi parti faaliyeti içinde bulunması gerektiğine bizler de katılmaktayız. Ancak Sn. Feyzioğlu, söyleminin aksine kamuoyunca da malum olduğu üzere kendi siyasi kariyer planlaması doğrultusunda defaatle hamlelerde bulunmakta, bu durum meslektaşları olan bizlerce de kaygıyla karşılanmaktadır. TBB Başkanı Sn. Feyzioğlu’na sorumluluğunun; fındık üreticileri sorunlarından ziyade, özellikle maddi sebepler sonucu intihara kadar sürüklenen genç meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak olduğunu önemle hatırlatırız.

Hukukun adını dahi anılmaya korkulduğu ve kutuplaşmanın toplumun her nezdinde hissedildiği, TBB Başkanı’nın dahi kendisini eleştiren meslektaşlarını ayrıştırdığı ve yaftaladığı böyle bir dönemde, ülkenin mevcut hukuku yapısına dair tek bir söz söylemeyen Sn. Feyzioğlu başkanlık makamındaki miadını doldurmuştur. İl il gezerek anayasa referandumu öncesinde seçim güvenliğine dair kaygılarını belirten Sn. Feyzioğlu’nun kaygıları sona ermiş midir? Mevcut başkanlık rejiminin zararlarından söz eden Sn. Feyzioğlu, rejim endişelerinden kurtulup sorunun kaynağını sadece ‘milli birliği’ sağlayamamakta aramaya başlamıştır. Duruşma salonlarından atılan ve adliyede yerlerde sürüklenen avukatlık mesleğini görmezden gelen Sn. Feyzioğlu’nun TBB Başkanı sıfatıyla birlik ve beraberlik ortamından bahsetmesi abestir. Öncelikle meslektaşlarının talep ve eleştirilerine kulak vermesi gereken, ancak siyasi rant devşirme kaygısını bir kenara bırakmayan Sn. Feyzioğlu’nun TBB Başkanlığı makamından ivedilikle ayrılarak siyasi kariyerine devam etmesi kanaatinde olduğumuzu da buradan kamuoyuyla paylaşmaktayız.

         Denizli Barosu Başkanı ve Delegasyonu’na açık çağrımızdır.! Eleştirel düşünmek ve sorgulamak avukatlık mesleğinin temelidir. Eleştirel metinlerde “bir kesimin dayatmaları ile gündeme gelen istifa talepleri” şeklinde karalanmasını da hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi buradan bildirmekteyiz. Biz meselelere “kol kırılır, yen içinde kalır” mantığıyla yaklaşmanın, sorumluluk almaktan kaçınmak olduğunun farkındayız. Eleştirinin “herkese yönelik olabileceğini” ancak mesleklerin “aile içinde çözülmesi” gerektiğinin bizlere dikte eden ve arka planda Sn. Feyzioğlu’nun siyasi kariyer savunuculuğunun üstlenildiği bir metni kabul etmediğimizi, buradan meslektaşlarımıza ve kamuoyuna duyuruyoruz.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ!”

                                                                              DENİZLİ BAROSU    

                                                                    GENÇ AVUKATLAR İNSİYATİFİ

Haber: Serkan ÖZKURT-Oral Can TATAR