Denizli Büyükşehir’den Turizme Destek

Denizli Büyükşehir’den Turizme Destek
Yayınlama: 19.01.2018
A+
A-

2017’de Türkiye’ye gelen turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 18’lik artış yaşanırken, bu rakam Pamukkale’de yüzde 53’e yükseldi. Pamukkale’ye gelen turist sayısındaki rekor artışta en büyük katkının Denizli Büyükşehir Belediyesinin desteklediği “Termal İyi Gelir” projesi ile Denizlili turizmcilerle birlikte fuarlarda yaptığı tanıtım kampanyaları olduğu vurgulandı.

Denizli’nin turizm potansiyelini artırmak için Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ve Denizli Kayak Merkezi gibi alternatif turizmde milyonlarca liralık yatırım yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, desteklediği Termal İyi Gelir projesi ve fuar tanıtım çalışmalarının meyvelerini alıyor. 2017’de Türkiye’ye gelen turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 18’lik artış yaşanırken, bu rakam Efes’te yüzde 11, Ayasofya’da yüzde 32 ve Pamukkale’de ise yüzde 53 yükseldiği açıklandı. Pamukkale’ye gelen turist sayısındaki rekor artışta en büyük katkının Denizli Büyükşehir Belediyesinin desteklediği Termal İyi Gelir projesi ile Denizlili turizmcilerle birlikte fuarlarda yaptığı tanıtım kampanyaları olduğu vurgulandı.

 

“Denizli kazanıyor”

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin turizm potansiyelini artırmak için bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı turizm yatırımları dışında her platformda Denizlili turizmcilerle işbirliğine gittiklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, “Bu işbirliğimizin en önemli projesi de Termal İyi Gelir oldu. Birlikten kuvvet doğuyor. Termal İyi Gelir çok başarılı ve marka olma yolunda ciddi mesafe aldığımız bir çalışma. Ülkemize gelen turist sayısındaki yüzde 18’lik artış çok sevindirici. Beyaz cennet Pamukkale’de yaşanan yüzde 53’lük rekor artış ise bizi ayrıca mutlu etti. Denizlimizin kazanması için yaptığımız çalışmalar gurur verici” dedi.

Büyükşehir EMİTT 2018’e de katılıyor

Denizlili turizm işletmelerinin önünü açarak destek olmak için geçen yıl İzmir Travel Turkey Fuarı ile 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na – EMİT katıldıklarını anlatan Başkan Osman Zolan, “Bu yıl da yine Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) ve turizmci işletmelerimizle birlikte ay sonunda düzenlenecek EMİTT 2018’de olacağız. Denizlimize, ülkemize bir fazla turist getirmek için çalışmalarımız sürecek. Denizlimiz her şeyin en güzelini hak ediyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.