Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’dan FETÖ Soruşturmaları Açıklaması

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’dan FETÖ Soruşturmaları Açıklaması
Yayınlama: 23.01.2018
A+
A-

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliği kapsamında yürütülen soruşturmalar hakkında bir açıklama yaptı.

Başsavcılıktan Yapılan Açıklamaya Göre;

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığımızca; 15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsü sonrasında başlatılan soruşturmalar kapsamında,Bugüne kadar toplam 7010 kişi hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliği iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü,bildirildi.

Bu soruşturmalar kapsamında;

1) 937 soruşturma dosyası üzerinden 2881 şüpheli hakkında FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği
suçundan kamu davası açıldığı,

2) 1467 soruşturma dosyası üzerinden 2815 şüpheli hakkında FETÖ silahlı terör örgütü
üyeliği iddiası kapsamında Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar verildiği,

3) 917 derdest soruşturma dosyası üzerinden 1314 şüpheli hakkında FETÖ silahlı terör örgütü
üyeliği suçundan soruşturmanın ise halen devam ettiği,

Diğer taraftan;

1) Denizli ilinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçundan Bylock kullanıcısı oldukları tespit edilen (2197) hat sahibi şahsa adli işlem yapılmış olup, diğer bylock kullanıcılarına yönelik soruşturmalar halen devam etmektedir.

2) Denizli ilinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçundan yürütülen soruşturmalar kapsamında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu gerekçesi ile (38) şirkete TMSF kayyım olarak atanmıştır.

3) FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Denizli ilindeki yeniden yapılanma sürecini deşifre etmek amacıyla İlimizde projeli olarak yapılan GAYBUBET evleri soruşturmaları kapsamında, sözde İl İmamı olarak görevlendirilen örgüt mensubu, Erzurum Bölge İmamı, Aydın İl İmamı ve Balıkesir Eğitim Danışmanı olmak üzere toplamda (28) şahıs tespit edilerek yakalanmışlardır. Yine İlimizde Gaybubet evlerinde saklandığı tespit edilen (42) şahıs yakalanmıştır. Yapılan aramalar neticesinde, şüphelilere ait çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, dijital ve örgütsel doküman ile ayrı ayrı
zarflara bölünmüş şekilde firari şüphelilere verilmek üzere hazırlandığı değerlendirilen yaklaşık 50.000TL ve 61.000 Amerikan Doları paraya el konulmuştur.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.