Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli’de ani su kesintileri mahallelileri çileden çıkardı!

Denizli’nin merkez ilçelerine bağlı bazı mahallelerde su kesintileri vatandaşları isyan ettirdi. DESKİ tarafından daha önce duyurulmadan yapılan su kesintilerine isyan eden vatandaşlar DESKİ’yi telefon yağmuruna tuttu. DESKİ kesintilerin yaşandığı mahalleler ile ilgili resmi sitesinde kesinti açıklaması olarak ‘Yoğun kullanım nedeniyle sular kesik’ ifadelerine yer vermesi dikkat çekti.

Denizli'nin merkez ilçelerine bağlı

Denizli’nin merkez ilçelerinde daha önce duyuru yapılmadan sık sık su kesintileri yaşanmaya başladı. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaşlar DESKİ’yi ihbar yağmuruna tuttu. Denizli’nin merkezinde bulunan Pamukkale ilçesine bağlı olan Akhan, Akköy, Aktepe, Karşıyaka, Kavakbaşı ve Merkezefendi ilçesine bağlı Eskihisar yaşanan kesintilere vatandaşlar isyan etti. Gerzele, Bozburun ve Kınıklı Mahallelerinde yaşanan su kesintileri sonrası vatandaşlar DESKİ’ye ihbarda bulunduğu öğrenildi.

DESKİ’nin su kesintileri ile ilgili verileri paylaştığı internet sitesinde herhangi bir arızanın bildirilmediği mahallelerde kesinti nedeni olarak ‘Yoğun kullanım nedeniyle sular kesik’ ibaresi yer aldı. Kesinti açıklamasının ne anlama geldiği anlamayan vatandaşlar kurak geçen yıl nedeniyle mi su kesintilerinin yaşandığını sorarken DESKİ’nin konu ile ilgili tatmin edici bir açıklama istiyor.

DESKİ’den resmi bir açıklama gelmedi

DESKİ’den konu ile ilgili ‘Yoğun kullanım nedeniyle sular kesik’ açıklaması dışında resmi bir açıklama yapılmadı. Su yönetimi ve ilkim değişikliği üzerinde Dünya ikinciliği ödülü kazanan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin suyun yoğun kullanımı ile ilgili bir sorun var ise çözümü için açıklama yapmaması kafalarda soru işareti yarattı.

Su kesintilerinin sebebi kuraklık mı?

2021 yılında Türkiye genelinde yaşanan kuraklığın Denizli nazarında da etkili olduğu istatistiklere yansırken, su ile ilgili yaşanan kuraklık nedeniyle olduğu ve su kesintilerine maruz kalan mahallelerin depolarında su miktarının kritik seviyelere gelmiş olmasından endişe ediliyor.