Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizli’den Çin’e Doğaltaş İhracatı yapan başarılı firma: Merve Lux Stone

Denizli’de 4 girişimci bir araya gelerek Doğaltaş sektörü üzerine bir firma kurdu. Yurtdışında iş hayatına başlayan ve başarı ile sürdürürken memleket hasreti sebebiyle Türkiye’ye dönen Halil Gülçer ve Merve Gülçer ile birlikte Cihan Sarı ve Engin Karagök’ün bir araya gelmesi sonrası Merve Lux Stone faaliyetlerine başladı. Türkiye’nin farklı noktalarından çıkarılan Doğaltaşları Yurtışında özellikle Çin’e ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlayan bir noktaya gelen Merve Lux Stone’un hikayesini şirketin ortaklarından dinledik.

Denizli'de 4 girişimci bir

Egeyön Haber Haber Koordinatörü Ahmet Deda’nın firmanın Merkezefendi ilçesinde bulunan merkezinde bir araya gelen Merve Lux Stone’un ortakları, çalışmalarını ve birlikte sağladıkları uyumu Egeyön TV’ye anlattı.

İşte Merve Lux Stone ailesi ile gerçekleştirdiğimiz röportajdan satır başları:

Ahmet Deda: Egeyön Tv’nin değerli izleyenleri. Dünyanın dış ticareti çok önemli. Bu dış ticaretle ilgili bugün Denizli’den çok farklı bir firma ile birlikteyiz sohbet edeceğiz. Bu firmayı dört arkadaş bir araya gelerek kurmuşlar ve demişler ki “Dünyanın bir diğer ucundaki Çin’e mermeri satalım.” Ben bu hikayeyi genç kızımız ve bu işin lojistik ve politik yönden pazarlamasını yönlendiren Merve Gülçer ile sizi tanıştırmak istiyorum.

Merve Gülçer: Müşteri Koordinasyonu ve Pazarlama sorumlusu

Merve Gülçer: Ben Hollanda doğumluyum. 12 yıl Hollanda’da kaldık. Daha sonra iş nedeniyle İspanya’da bir yıl kaldık. Ardından Belçika’ya taşındık orada 7 yıl kaldık. Sonrasında memleket hasreti nedeniyle, kendi ülkemizde iş yapmak istediğimiz için Türkiye’ye kesin dönüş yaptık.

Ahmet Deda: Halil bey hoşgeldiniz. Belçika var İspanya var Hollanda var, bize kısaca anlatır mısınız bu ticaret hayatını?

Halil Gülçer – Genel Müdür ve Pazarlama

Halil Gülçer: Ben çocukluğumdan başlıyım. Nasıl gurbetçi olduk. Ben üç yaşlarında Hollanda’ya gittim. Babam o zaman tekstil sektöründe. Hollanda’da ben 35 yıl yaşadım. Okudum, çalıştım. 2007’de mermer sektörüne bir giriş yaptım. Bizim gurbet, Türkiye hasretimiz olduğumuz için dedik ki “nasıl dönüş yapabiliriz?” en iyisinin kendi şirketimiz olduğunu düşündüm. Böylece bu mermer serüveni başladı. Beş kişiyiz. Birde Çin’li bir ortağımız var. Çinde pazarlamaya bakıyor. Hepimizin şirketin içerisinde bir görevi var. O görevi hepimiz bugüne kadar başarıyla yaptık yapacağız da.

Ahmet Deda: Engin Bey kısaca bir kendinizi tanıtır mısınız? Kaç yıl oldu bu ortaklık oluşalı?

Engin Karagök – Şirket Müdürü ve Mali işler ve Sevkiyat sorumlusu

Engin Karagök: İsmim Engin Karagök. Uzun yıllar mermer sektöründe hizmet verdim. Muhasebe ve hizmet yönünde. Aynı zamanda mali müşavirim, ama mesleğimi yapmıyorum. Sebebi de masa başı işten sıkıldım artık. Dört yıl oldu bu ortaklık oluşalı.

Ahmet Deda: Cihan Sarı bey, sizleri tanıyalım. Firma için gösterdiğiniz faaliyetler neler?

Cihan Sarı – Satın Alma ve Kalite kontrol sorumlusu

Cihan Sarı: Ben Cihan Sarı. Yaklaşık 20 yılı aşkın süredir mermerle uğraşıyorum. Ali Bey’in dönüşüyle birlikte, şirkete ortak olma daveti ile bizde geldik ve yaklaşık dört yıldı ihracatla uğraşıyoruz. Denizli, Ege Bölgesi, Akdeniz ve Doğu Anadolu gibi bölgelerde ocaklar var. Buraları sık sık ziyaret ediyoruz. Dediğiniz gibi blok seçilecek hammadde alınacak, hangi bölgede hangi taş bunların araştırmasını AR-GE sini yapıyoruz. Birlikte başarıyı daha da arttırmaya çalışıyoruz.

Programın tamamını Egeyön TV Youtube kanalı üzerinden izleyebilirsiniz: