Katipoğlu Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurul saat 09.30’da başladı. Odanın yeni yönetimini belirleyecek seçimler 17.00’ye kadar sürdü. Genel kurulun divan başkanlığını Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mehmet Ali Erbeği yaptı.
Altı Adaylı Heyecanlı Yarış
Genel kurulda mevcut başkan Yakup Güleç’in yanı sıra Mustafa Güven, İdris Ağılönü, Adem Erkavak, Süleyman Doğmaz ve Sultan Bedir başkanlık için üyelerden yetki istedi. Türkiye genelinde berberler, kuaförler ve güzellik salonları odaları arasında en çok adayın yarıştığı seçimlerden biri olarak dikkat çeken genel kurulda oy verme işlemi tamamlandıktan sonra sandıklar açıldı.
1.896 üyenin bulunduğu odada 1.309 üye oy kullandı. Oyların 1.301’i geçerli, 8’i geçersiz sayıldı.
Sandıktan Güleç Çıktı
Yapılan sayım sonucunda oy dağılımı şöyle oldu:
-
Yakup Güleç: 533
-
İdris Ağılönü: 362
-
Mustafa Güven: 171
-
Süleyman Doğmaz: 94
-
Sultan Bedir: 83
-
Adem Erkavak: 58
Bu sonuçla Yakup Güleç, yeniden başkan seçilerek görevini sürdürmeye hak kazandı.
“Birlikte Omuz Omuza Çalışmaya Devam Edeceğiz”
Sonuçların açıklanmasının ardından konuşan Güleç, birlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Güleç,“Bu süreçte hür iradeleriyle oy kullanan tüm üyelerimize ve demokratik bir ortamda yarışan diğer aday arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte omuz omuza çalıştık, bunun karşılığını aldık”ifadelerini kullandı.



