Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında, 1.820 metre uzunluğundaki Çal Caddesi baştan sona yenileniyor. Yol genişliği 13,5 metreye çıkarılırken, her iki tarafa 2,5 metre genişliğinde kaldırım inşa ediliyor. Caddede 6 bin 240 ton sıcak asfalt serimi planlanırken, uzun ömürlü bir yapı için zemin temelinde 43 bin ton PMT malzemesi kullanılacak.
Çalışmalar sadece Çal Caddesi ile sınırlı kalmıyor. Sümer Mahallesi genelinde 4,3 kilometrelik yol ağı yenilenirken, toplam 83 bin metrekarelik alanda asfaltlama yapılacak. Proje kapsamında 28 bin metrekare kaldırım imalatı ve 16 bin ton sıcak asfalt serimi de tamamlanacak.

“Hedefimiz daha konforlu bir Denizli”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yürütülen çalışmaların kentin vizyonuna yakışır şekilde devam ettiğini belirterek, “Denizli’mizin her köşesinde vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve ulaşım standartlarını en üst seviyeye taşımak için çalışmaya devam ediyoruz. Yeni yollarımız ve kaldırımlarımız şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
