Bir süre önce görevinden ayrılan Adem Özel’in ardından boş kalan Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koltuğunun yeni sahibi belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararıyla, Denizli’nin zengin tarihi ve kültürel mirasına yıllarca emek vermiş olan arkeolog Nail Uyar, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı. Bu deneyimli atama, kentteki turizm ve kültür camiasında büyük bir memnuniyetle karşılandı.
Denizli’yi ve Antik Kentleri Yakından Tanıyor
Meslek hayatının çok önemli ve verimli bir bölümünü Denizli’de geçiren Nail Uyar, yabancısı olmadığı bu topraklara güçlü bir dönüş yaptı. Denizli Müze Müdürlüğü görevini uzun yıllar başarıyla yürüttükten sonra Aydın Müze Müdürlüğü’ne atanan ve son olarak burada görev yapan Uyar, kentin turizm potansiyeline doğrudan yön verecek.
Denizli’nin başta Pamukkale (Hierapolis) ve Laodikeia olmak üzere dünyaca ünlü antik kentlerini, müzelerini ve turizm destinasyonlarını çok yakından tanıyan Uyar’ın, kentin turizm vizyonunu geliştirecek yeni projelere hızla imza atması bekleniyor.
Nail Uyar Kimdir?
Aydın’ın Yenipazar ilçesinde dünyaya gelen Nail Uyar’ın Denizli ile olan bağları üniversite yıllarına dayanıyor.Yükseköğrenimini Denizli’de tamamlayan Uyar, Pamukkale Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitiminin ardından akademik çalışmalarını sürdürerek Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım alanında yüksek lisans derecesi aldı. Kültürel mirasın korunması, restorasyon çalışmaları ve müzecilik alanında uzmanlaşan Uyar, hem Denizli hem de Aydın Müze Müdürlüklerinde üst düzey yöneticilik yaptı.
Bakanlık kararıyla memleketin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Denizli’nin İl Kültür ve Turizm Müdürü olan Nail Uyar’ın önümüzdeki günlerde resmen görevine başlaması bekleniyor.



