Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen saha ve analiz çalışmaları sonucunda, Denizli üzerinden başka bir ile geçiş yapacağı belirlenen bir tır durduruldu. Tırın dorsesinde yapılan aramalarda, 263 adet kaçak tır lastiği ile 6 adet kaçak jant ele geçirildi.
Ele geçirilen ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 3 milyon TL olduğu belirtilirken, olayla bağlantılı 1 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli işlem başlatıldı.
Operasyon kapsamında, kaçak ürünlerin taşınmasında kullanıldığı değerlendirilen tıra da el konuldu. Emniyet yetkilileri, kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
