Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DSO Dünya sahnesinde: İlk 3’e girdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Denizli Sanayi Odası’nın (DSO) ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında Denizli iş dünyasıyla bir araya geldi. Hisarcıklıoğlu, DSO’nun uluslararası başarısına dikkat çekerek, “DSO, Avustralya’da düzenlenen Dünya Odalar Yarışması’nda ‘Yeşil Dönüşüm’ projesiyle dünyanın en iyi ilk üç odası arasına girmeyi başardı. Bu, Denizli’nin marka değerinin küresel ölçekte tescilidir” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Denizli

DSO Müjdat Gezen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Denizli İş Dünyası İstişare Toplantısı’na TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve çok sayıda sanayici katıldı.

Kasapoğlu: “DSO Güçlenerek Yoluna Devam Ediyor”

DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, yaptığı açılış konuşmasında “DSO kurumsallaşmış kültürü güçlü geçmişiyle iftihar eden bir odadır. İlk kez odamızda oluşturulan yüksek istişare kurulumuz oldu. Çalışmalarımızı onlarla birlikte değerlendirerek devam ettiriyoruz. Yönetim kurulumuz, meclisimiz, komisyonlarımız ve üyelerimizle birlikte bin 300 üye ile devraldığımız üye sayısını üç yılda 2 bin 100’ün üzerinde çıkardık. TOBB ve odalarımızın etki alanını geliştirdikçe hizmet kalitesini yükseltip çeşitliliğini artırdıkça tüm toplumun ortak yararına kalıcı sonuçlar oluşturuyor. TOBB çatısı altında şura toplantılarıyla müşterek istişare toplantılarıyla, sahadaki sorunları filtresiz biçimde en yetkili bürokratlara ve karar alıcılara ulaştırıyoruz. Bu sürece katkı sunan Türkiye Odalar Borsalar Birliği’ne bu süreçte emek harcayan o günkü başkanımız Başkanım Müjdat Keçeci’ye ve Meclis Başkanımız Mehmet Tosunoğlu’na ve tüm yönetim kurulu üyelerine ve meclis üyelerine buradan tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“DSO, Denizli’nin Marka Gücünü Büyütüyor”

Denizli Sanayi Odası’nın vizyoner projelerle kentin rekabet gücünü artırdığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, DSO’nun 5 yıldızlı akreditasyona sahip olduğunu hatırlatarak, “DSO sadece hizmet üretmiyor, Denizli sanayisini geleceğe taşıyor. Model Fabrika’dan mesleki eğitime, dijitalleşmeden yeşil dönüşüme kadar pek çok alanda öncü bir rol üstleniyor” ifadelerini kullandı.

“DSO Dünya Üçüncüsü Oldu”

Hisarcıklıoğlu, DSO’nun Yeşil Dönüşüm Projesi ile elde ettiği uluslararası başarıyı özel olarak vurgulayarak, “Bu ödül yalnızca bir oda başarısı değil, Türk sanayisinin vizyonunun dünyada kabul gördüğünün açık göstergesidir. Denizli Sanayi Odamız, yeşil dönüşümde dünyanın en iyi üç odasından biri seçilerek hepimize büyük bir gurur yaşattı” dedi.

Sanayicinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Toplantıda Denizli iş dünyasının finansmana erişim, kredi faizleri, KOBİ destekleri ve emek yoğun sektörlerin yaşadığı sorunlar da gündeme geldi. Hisarcıklıoğlu, özellikle tekstil ve hazır giyim sektörlerinin desteklenmesi gerektiğini belirterek, kredi faizlerinin düşürülmesi, KDV alacaklarının çözülmesi ve kısa çalışma ödeneğinin yeniden etkin biçimde devreye alınması çağrısında bulundu.

“Denizli’nin Taleplerini Ankara’ya Taşıyoruz”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Denizli sanayisinin sorunlarının Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve ilgili bakanlıklara doğrudan iletildiğini vurgulayarak, “Sanayicimizin ayakta kalması, istihdamın korunması ve üretimin devamı için gereken her adımı takip ediyoruz. Denizli, üretim gücüyle Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biridir” diye konuştu.

Toplantı, Denizli iş dünyasının beklentilerinin doğrudan TOBB nezdinde dile getirildiği ve çözüm mesajlarının verildiği güçlü bir istişare buluşması olarak değerlendirildi.

Reklamı Geç