Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Enflasyona karşı “Emekli Evim” kalkanı: İlk 6 ayda 65 Binden fazla emekliye huzurlu yuva!

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin derinleşen ekonomik kriz ve artan hayat pahalılığı karşısında zorlanan emekliler için hayata geçirdiği “Emekli Evim” projesi, adeta bir sığınak oldu. Emeklilerin dostlarıyla bir araya gelip ücretsiz çaylarını yudumladığı Denizli Konağı’ndaki ilk tesis, bu yılın ilk 6 ayında rekor kırarak 65 bin 559 konuğu ağırladı. Başkan Çavuşoğlu, müjdeyi de vererek ikinci şubenin Meska Sosyal Tesisleri’nde açıldığını duyurdu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin derinleşen ekonomik kriz ve artan hayat pahalılığı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki ekonomik zorluklar ve yüksek enflasyon sebebiyle dışarıda bir bardak çay içmekte, sosyalleşmekte dahi zorlanan emekli vatandaşları yalnız bırakmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun vizyon projelerinden biri olan Emekli Evim”, ulu çınarların ekonomik kaygı taşımadan kaliteli zaman geçirdiği, gazete okuyup sohbet ettiği en önemli sosyal yaşam merkezi haline geldi.

Ziyaretçi Sayısında Rekor Artış: %4,44’lük Yükseliş

Açıklanan son veriler, projenin Denizli’deki emekliler için ne denli hayati bir ihtiyaç olduğunu gözler önüne serdi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında tesise olan ilgi katlanarak arttı:

  • 2025 Yılı İlk 6 Ayı (01.01.2025 – 30.06.2025): 62 bin 771 emekli ağırlandı.

  • 2026 Yılı İlk 6 Ayı (01.01.2026 – 30.06.2026): 65 bin 559 emekliye ev sahipliği yapıldı.

  • Fark: Geçen yıla oranla 2 bin 788 daha fazla emekli vatandaş tesisten faydalandı ve ziyaretçi sayısı %4,44 artış gösterdi.

Başkan Çavuşoğlu: “Büyüklerimizi Hayat Pahalılığı Karşısında Yalnız Bırakamazdık”

Emekli vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden son derece memnun olduklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, sosyal belediyecilik vurgusu yaptı:”Yıllarca bu ülkeye, bu şehre emek vermiş, alın teri dökmüş büyüklerimizi hayat pahalılığı karşısında yalnız bırakamazdık. Onların sosyal hayatın içinde kalmalarını, arkadaşlarıyla buluşup ekonomik kaygılardan uzak, huzurlu bir ortamda çaylarını yudumlamalarını çok önemsiyoruz. Emekli Evim projemizle bu yılın ilk 6 ayında 65 bini aşkın emekli hemşehrimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.Büyüklerimizin günlük yaşamın stresinden uzaklaşıp keyifle sohbet ettiği bu sıcak ve temiz ortam, bizim sosyal belediyecilik vizyonumuzun en güzel yansımalarından biri haline geldi. Çınarlarımıza hak ettikleri saygıyı göstermeye ve onların hayatını kolaylaştıracak projeler üretmeye kararlılıkla devam edeceğiz.”

İkinci Müjde Geldi: “Meska Emekli Evim” Açıldı!

Konuşmasının devamında emeklilere bir de müjde veren Başkan Çavuşoğlu, bu konforu kentin geneline yaymakta kararlı olduklarını ifade etti. Çavuşoğlu,Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde Meska Sosyal Tesisleri içerisinde kentimize ikinci Emekli Evim’i de kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyerek çalışmaların süreceğini belirtti.