Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hamdi Gemici; “Çiftçimizin yanındayız, tarımda güçlü modeller geliştirmeye devam ediyoruz”

Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Egeyön TV’de katıldığı programda tarımın zorluğuna, üreticinin karşılaştığı sorunlara ve Ziraat Odası olarak hayata geçirdikleri projelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Gemici, 2004 yılından bu yana üreticilerin desteğiyle görev yaptığını vurgulayarak, her zaman çiftçinin sesi olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Egeyön TV’de katıldığı programda

“Tarım Her Geçen Gün Daha da Zorlaşıyor”

Tarımın doğa koşullarına açık ve riskli bir üretim alanı olduğunu belirten Gemici, özellikle son yıllarda yaşanan kuraklık, don ve dolu gibi afetlerin üreticiyi ciddi şekilde etkilediğini söyledi. “Tarım üstü açık bir işletmedir. Don, dolu, kuraklık gibi doğal afetlerle her an karşı karşıyayız. Bu da çiftçimizin üretim gücünü doğrudan etkiliyor,” diyen Gemici, Denizli’nin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığını belirtti.

Pamuk Üretiminde Makineleşme Hamlesi: “Ovamızda Devrim Yarattık”

Görev süresi boyunca çiftçilerin maliyetlerini azaltmak ve verimi artırmak için çeşitli projeler geliştirdiklerini belirten Başkan Gemici, pamuk üretiminde yaşanan dönüşümü örnek gösterdi. Gemici, “Ovamızda bir dönem 165 bin dekarlık alanda pamuk ekiliyordu. Ancak işçilik maliyetleri çok yüksekti. Bu sorunu çözmek için 2006 yılında pamuk toplama makinelerini üretime kazandırma kararı aldık,” dedi.

Nakit kaynak olmamasına rağmen kiralama usulüyle bir pamuk toplama makinesi temin ettiklerini anlatan Gemici, bu adımın özel sektörü de harekete geçirdiğini belirtti. “Bugün pamuklarımızın yüzde 99’u makineyle toplanıyor. Bizim girişimimizle ovaya üç adet Amerika’dan ithal pamuk toplama makinesi daha geldi. Bu da üreticiye hem zaman hem de maliyet avantajı sağladı” diye konuştu.

“Üretici İçin Yol Göstermeye Devam Edeceğiz”

Çiftçilerin karşılaştığı her zorlukta yanlarında olduklarını vurgulayan Gemici, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte üreticinin sorunlarını çözmek, onların emeğini desteklemek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Reklamı Geç