Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Honaz’da Ek Ders Ücretleri ödenmedi; Eğitimciler bayrama mağdur girdi

Denizli’nin Honaz ilçesinde görev yapan öğretmenler ve eğitim çalışanları, Kurban Bayramı’na hak ettikleri ek ders ücretlerini alamadan girdi. Mayıs ayına ait ödenmesi gereken ek ders ücretlerinin, ayın ikinci haftası olmasına rağmen hâlâ yatırılmadığı bildirildi.

Denizli’nin Honaz ilçesinde görev yapan öğretmenler ve eğitim çalışanları, Kurban

Normal şartlarda öğretmenlerin ek ders ödemeleri her ayın ilk haftasında yapılırken, Honaz’daki eğitimciler bu ay büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Edinilen bilgilere göre, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) işlemleri 2 Haziran itibarıyla tamamlandı. Ancak buna rağmen ödeme süreci tamamlanmadı. Gecikmenin gerekçesi ise kamuoyuyla paylaşılmadı.

“Bu Durum Hem Maddi Hem Manevi Yıkım Yarattı”

Eğitim-İş Sendikası Denizli 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şube Mali Sekreteri Çağdaş İbrahim Ermiş, yaşanan bu mağduriyetin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ermiş, öğretmenlerin bayram öncesinde hem maddi hem de manevi olarak zor durumda bırakıldığını belirtti.

“Her gün sınıfında çocukların geleceğini inşa eden öğretmenler, bayram öncesi kendilerine ait olan parayı dahi alamadan büyük bir kırgınlık yaşadı. Bu sadece maddi değil, aynı zamanda moral bozucu bir durum yaratmıştır. Eğitim çalışanlarına yapılan bu muamele, kamu yönetiminin sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır,” ifadelerini kullandı.

“Bu Sürecin Takipçisiyiz”

Sendika, bu mağduriyetin takipçisi olacaklarını ve sorumlu kişi ya da kurumların hesap vermesi gerektiğini belirtti. Ek ders ücretlerinin zamanında ödenmesinin bir hak olduğuna dikkat çeken Eğitim-İş, kamu yönetiminden net bir açıklama ve derhal ödeme yapılmasını talep etti.

Eğitim çalışanları, Kurban Bayramı’na yaklaşılırken, emeklerinin karşılığını zamanında almak istiyor. Geciken ödemelerin ne zaman yapılacağı ise henüz bilinmiyor.