Sanat ve kültürün buluştuğu düğün, renkli görüntülere sahne oldu. Tayland’da tanışarak yolları kesişen Erkin Ekici ve Tomomi Miyai, kısa süre önce Japonya’da nikâh kıydıktan sonra mutluluklarını Denizli’deki aileleri ve dostlarıyla paylaşmak istedi.

Bu özel gecede Türk ve Japon gelenekleri harmanlandı; gelin ve damat kimonolarıyla davetlilerle birlikte yöresel oyunlar oynadı, ardından dev düğün pastasını kesti.


Gecenin en dikkat çeken anlarından biri ise ünlü ressam Gürcan Ekici’nin eşi Nihal Ekici ile birlikte sergilediği zeybek oyunu oldu. Davetlilerden büyük alkış alan zeybek, düğüne Ege’nin kültürel ruhunu taşıdı.

Oğlunun mutluluğunu paylaşan Gürcan Ekici, duygularını şu sözlerle dile getirdi:“Japonya’dan Çal’ımıza, Denizli’mize bir gelin getiriyoruz. Oğlum ve gelinim yaklaşık bir yıl önce Tayland’da tanıştı. Bu tanışma sevgiye dönüştü. Japonya’da evlendiler, biz de burada eş dostla küçük ama çok anlamlı bir düğün yapmak istedik. Çok mutluyuz.”

Damat Erkin Ekici ise Japonya’da da benzer bir düğün yapılacağını belirterek, “Eşim Tomomi ilk kez bir Türk düğünü yaşadı. Kültürümüzü çok sevdi. Kimonalarımızı Japonya’dan getirdik. İki hafta sonra Japonya’ya döneceğiz ve Ağustos ayında orada ikinci düğünümüzü yapacağız” dedi.

Kültürlerin kaynaştığı bu özel düğün, hem davetliler hem de aileler için hafızalardan silinmeyecek bir gece olarak hatırlarda yerini aldı.

