Denizli Maker Meet-Up’ın Ocak Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Denizli Maker Meet-Up’ın Ocak Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Pamukkale Üniversitesi Teknokent Yönetici A.Ş., Maker Hareketi ve Etkin Teknolojiler A.Ş.’nin destekleriyle her ayın ilk Çarşamba günü Teknokent Konferans Salonu’nda düzenlenen “Denizli Maker Meet-Up” toplantılarının Ocak ayına ait olanı Mustafa A. Güner moderatörlüğünde kamuoyunda ‘3 Boyutlu Yazıcılar’ olarak adlandırılan ‘Katmanlı İmalat Teknolojileri (Additive Manufacturing)’ konusu üzerine gerçekleştirildi.

Etkinlikte Katmanlı İmalat Teknolojisi’nin aktif olarak kullanıldığı endüstri, havacılık, otomotiv, mimari, uzay, eğitim, sağlık vb. alanlar, Hızlı Prototipleme, Doğrudan Dijital Üretim, Plakalı İmalat gibi alt teknolojiler ile baskı uygulama teknolojileri hakkında sunumlar yapıldı ve örnekler sergilendi.

‘3 Boyutlu Yazıcı İmalat Süreçleri’

Etkin Teknolojiler A.Ş. firmasından Mustafa Güner’in yaptığı ‘Katmanlı İmalat Teknolojisi’ konulu açılış sunumunun ardından; WarmX firmasından Serhat Duras ve Egemen Mert ‘Portatif Fabrikalar’, ABN Tersine Mühendislik firmasından Ali Boz ‘Tıbbi Uygulamalar ve Profesyonel Yazıcılar’ ve Denizli merkezli 3 boyutlu yazıcı üreticisi Robotürk firmasından Mustafa Çakır ‘3 Boyutlu Yazıcı İmalat Süreçleri’ sunumlarını gerçekleştirdi.

Etkinlikte ayrıca, salona getirilen Eriyik Yığma Modelleme (Fused Deposit Modeling FDM) tekniğini kullanan yazıcıların çalışmaları ve ürünleri canlı olarak sergilendi. Etkinlik sırasında salonda üretim yapan yazıcıların, çalışma prensipleri ve detayları hakkında da bilgilendirmeler yapıldı.

Her ay farklı konularla devam edecek olan ‘Maker Buluşmaları’ ile Denizli’de teknolojinin farklı alanları ile ilgilenen kişi, firma ve kurumları bir araya getirerek, bilgi paylaşımını, iletişimi ve katma değeri yüksek teknoloji projelerinin sayısını artırmak hedeflenmekte.

Yayınlama: 05.01.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.