Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’dan dikkat çeken Avrupa Birliği mesajları!

NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Heyeti Başkanı ve Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Eski Taçev Söyleşileri’nde Ahmet Deda’nın konuğu oldu. Ahmet Yıldız, Türkiye’nin Avrupa ile yakınlaştığı yorumlarına; ”Bizim yönümüz Avrupa bunda şüphe yok. İnşallah bu sefer itilaf süreci bir tarafa bırakılır ve yeniden katılım sürecini başlatırız.” dedi. Yıldız, vize serbestliği ve gümrük birliğinin güncellenmesi hakkında ise;” Bunlar haklı taleplerimizdir. Karşı tarafın bu konularda diretmemesi lazım. Bu iki konuda hızlı adım atılabilirse diğer fasılların önü açılır. 2016’da göç mutabakatı karşılığında bize verilmiş bir söz var. Onlar şimdi ufak tefek şartlara takılıyorlar. Bu niyetin olmadığını gösteriyor. Tekrar söylüyorum verilmiş sözler var. Yerine gelmezse bunun sonuçları var. Bunu söyleyince bize şantaj yapıyorsunuz diyorlar. Türkiye’nin de kullanacağı kozlar vardır. Umarım buna gerek kalmaz.” dedi.

Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız’dan dikkat çeken Avrupa Birliği mesajları!
Yayınlama: 18.01.2022
A+
A-

Yurt dışında önemli görevler üstlenen Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Fransa ve NATO toplantılarının ardından ülkeye döndü. Gazeteci Ahmet Deda ile yurt dışındaki çalışmaları ve göçmen konusunu değerlendirdi.

Önümüzdeki günlerde Strazburg’a gideceğini belirten Yıldız,” Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin yıllık toplantısına katılacağım. Şubat ayında NATO Parlamenter Asamblesi’nin Brüksel’de toplantısına katılacağım” diyerek yurt dışı programından bahsetti.

“BİZİM YÖNÜMÜZ AVRUPA BUNDA ŞÜPHE YOK”

Ahmet Deda’nın sokaktaki vatandaşların ‘Avrupa’ya doğru yakınlaşmaya başladık’ sözlerini Ahmet Yıldız’a yöneltti. Yıldız; ”Bizim yönümüz Avrupa bunda şüphe yok. Avrupa Konseyi Avrupa Birliği’nden ayrı ve daha geniş olmakla beraber Avrupa Birliği üyesi ülkelerde oradadır. Bizim Avrupa ile bir kısmı hukuk bir kısmı siyasetle ilgili zaman zaman itilaflarımız olsa da yönümüz Avrupa’dır. Biz Avrupa’dan uzaklaşmamalıyız. Bunu Avrupa’da ve Türkiye’deki siyasetçilere söylüyorum. Böyle bir uzaklaşma her iki taraf için de cinayet mertebesinde zarardır. Tarihin akışına terstir. Bizim yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın büyük kısmı Avrupa’da. Ticaretimiz Avrupa ile kalkınmamızın esasları Avrupa’dan alınmış. Vatandaşımız son gelişmeleri yakınlaşma diye görüyorsa buna saygı duyuyorum. İnşallah bu sefer itilaf süreci bir tarafa bırakılır ve yeniden katılım sürecini başlatırız.” dedi.

“VİZE VE GÜMRÜK BİRLİĞİ İÇİN VERİLMİŞ SÖZLER VAR. YERİNE GELMEZSE BUNUN SONUÇLARI VAR”

‘Önümüzdeki günlerde Avrupa Birliği’ne yeniden katılım süreci başlayacak mı?’ sorusuna Yıldız; ”Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçilerinin buluştuğu toplantıda konuştu. Biz yeniden katılım sürecinin başlamasını istiyoruz. Onların bazı şartları var. O şartlar bize uymuyor. Özellikle Kıbrıs konusu! En başta Avrupa Birliği sürecini tıkayan Kıbrıs konusu oldu. 2004’teki referandumun ardından Rum kesiminin cezalandırılması gerekirken tam tersi oldu. Biz bunu sineye çekemezdik. Hala burada bir sonuç alınamadı. Bunun cezasını yine Türk tarafı çekti. Şimdi 30 üyenin bulunduğu müzakere gerçekleşiyor. Her üyenin veto hakkı var. Burada biz yeniden sürecin başlamasını istiyoruz. İstediğimiz bir önemli şey de vize serbestliğidir. Benim en çok önem verdiğim konudur. İkinci önemli konu ise gümrük birliğinin güncellenmesidir. Bunlar haklı taleplerimizdir. Karşı tarafın bu konularda diretmemesi lazım. Bu iki konuda hızlı adım atılabilirse diğer fasılların önü açılır. Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkeler bile vize serbestliği aldı. 2016’da göç mutabakatı karşılığında bize verilmiş bir söz var. Onlar şimdi ufak tefek şartlara takılıyorlar. Bu niyetin olmadığını gösteriyor. Tekrar söylüyorum verilmiş sözler var. Yerine gelmezse bunun sonuçları var. Bunu söyleyince bize şantaj yapıyorsunuz diyorlar. Türkiye’nin de kullanacağı kozlar vardır. Umarım buna gerek kalmaz.” Diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.