Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız Varşova’da 7. Varşova Güvenlik Forumu’na “konuşmacı” olarak katıldı!

AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, 5-6 Ekim’de Varşova’da düzenlenen ve transatlantik işbirliği ve müşterek güvenlik sınamalarının ele alındığı 7. Varşova Güvenlik Forumu’na “konuşmacı” sıfatıyla katıldı.

Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız Varşova’da 7. Varşova Güvenlik Forumu’na “konuşmacı” olarak katıldı!

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau’nun davetine üzerine 4-5 Ekim’de Polonya’ya bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya geldi. Yıldız, Forum kapsamında bir dizi panel ve oturumu yakından takip etti.

Bakan Çavuşoğlu ile birlikte katıldı

5 Ekim’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau’nun konuşmacı olduğu Baltık Denizi-Karadeniz bölgesindeki stratejik potansiyelin ele alındığı panele katılan Milletvekili Yıldız daha sonra Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın bölgesel ve uluslararası sınamaları ele aldığı açılış konuşmasını da dinledi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Ulusal Heyet Başkanlığı görevini sürdüren Ahmet Yıldız, ayrıca AKPM Polonya Grubu Başkanı, Polonya Parlamentosu alt kanadı Sejm Milletvekili Arkadiusz Mularczyk ev sahipliğinde düzenlenen ve AKPM Polonya Grubu milletvekilleri ile Letonya, Gürcistan, Romanya, Litvanyalı karşıtlarının yer aldığı çalışma yemeğine katıldı.

Yüksek düzeyli resepsiyonda yer aldı

Ahmet Yıldız aynı gün akşamı Polonya Cumhurbaşkanlığı Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı Pawel Soloch’un ev sahipliğinde düzenlenen yüksek düzeyli resepsiyona katıldı. Resepsiyonda, Polonya Cumhurbaşkanı Duda başta olmak üzere Polonyalı üst düzey yetkililerle biraraya geldi.

Yıldız, 6 Ekim’de, hibrit savaş tehditleri kapsamında bölgesel işbirliğinin öneminin ele alındığı ve Ukrayna, Letonya, Romanya ve Litvanya AKPM Grubu Başkanlarının da katıldığı panele AKPM Türk Grubu Başkanı olarak katıldı.

Vekil Yıldız, uluslararası işbirliğinin önemini vurguladı

AKPM Başkanı Rik Daems’in açılış konuşmasını gerçekleştirdiği ve AKPM Polonya Grubu Başkanı Arkadiusz Mularczyk’ın ev sahipliğini üstlendiği panelde, Yıldız, ülkemizin coğrafi konumuna değinerek, bölgesel olarak maruz kaldığı sınamalar ve bu bağlamda uluslararası işbirliğinin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

NATO PA Türk Grubu üyesi de olan Milletvekili Yıldız ayrıca NATO bağlamında müşterek savunma konulu bir toplantıya da online katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Yıldız aynı gün, Polonya Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi ve Ulusal Savunma Komitesi üyeleriyle de biraraya geldi.

Yayınlama: 08.10.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.